Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Ivvvona 13:48, 07 lip 2014

Witam Bogdziu po dłuższej przerwie i od razu przychodzę z prośbą. Jeśli mogłabyś zajrzeć do mnie na str. 159 - mam problem z rh zakupionymi w tym roku. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Ps. Liliowce widziałam - piękne.
Bogdzia 14:12, 07 lip 2014

Ivvvona napisał(a)
Witam Bogdziu po dłuższej przerwie i od razu przychodzę z prośbą. Jeśli mogłabyś zajrzeć do mnie na str. 159 - mam problem z rh zakupionymi w tym roku. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Ps. Liliowce widziałam - piękne.

Byłam.
Bogdzia 14:16, 07 lip 2014

Kondzio napisał(a)
Lilie i liliowce super

Dzięki.
Bogdzia 14:17, 07 lip 2014

monteverde napisał(a)

Bogdziu sprawdziłam, zdjęcie zrobione o 15.14 i 29 sek. a może znasz tego ptaka dłuższy czas go obserwuję przylatuje do mnie i nie wiem co on za jeden, tylko ze zdjęciem z bliska u mnie gorzej jest wielkości kuropatwy

To dziwne że o tej godzinie ale wytłumaczenie może byc jedno ze wyszła dopiero z kokona i schła na słoneczku. Ptak po powiększeniu okazał sie byc kwiczołem.Nauczyłas się fajne zdjecia robic, super.
gierczusia 15:21, 07 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

To nie jest ta lilia którą dalam Tobie bo Ty dostałas miniaturkę. Dałas jej na wiosne nawóz taki w koreczku?Byc może że musi się bardziej rozrosnac by zakwitnąc choc maja tez nie kwitnie w tym roku bo rośnie w cieniu a one słonko lubią .

Panelu w koreczku nie dałam , ciapa.... Mogę się jeszcze poprawić ??... U mne słońca ma chyba nawet w nadmiarze..

A w kwestii cięcia róż , to mi ciężar z serducha taki wielki spadł ,we hałas chyba było słychać daleeeko

Ściskam

Dziękuję
Mariusz 15:22, 07 lip 2014

Piękne i zdrowe lilie w Twoim jeziorku, liście, kwiaty aż miło popatrzeć, ani mszycy, szarynki, ani zaczątków plamistości, po prostu cudo. Pozdrawiam i niestety muszę znikać do usłyszenia
Mariusz 15:25, 07 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Panelu w koreczku nie dałam , ciapa....
Dziękuję

Pozwolę się wtrącić gierczusia jeszcze spokojnie możesz korek wdusić - na doniczkę 5 litrowa 1-2 korki.

monteverde 20:24, 07 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

To dziwne że o tej godzinie ale wytłumaczenie może byc jedno ze wyszła dopiero z kokona i schła na słoneczku. Ptak po powiększeniu okazał sie byc kwiczołem.Nauczyłas się fajne zdjecia robic, super.
ślicznie dziękuję za rozpoznanie kwiczołazostawiam w podzięce Easy Does It
ryska 20:54, 07 lip 2014

Bogdzia napisał(a)
i lilie wodne

Witam serdecznie. Piękne lilie a takich nakrapianych liści jeszcze u nich nie widziałam- dodatkowy atut. Pozdrawiam
Ivvvona 22:26, 07 lip 2014

Bogdziu jestem Ci bardzo wdzięczna za odpowiedź w sprawie rh, chyba znalazłam przyczynę, tzn. Ty znalazłaś.(napisałam u mnie). Spróbuję je jeszcze ratować, jak się nie uda to trudno, wiosną nowy zakup Pozdrawiam