Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Doświadczalnia bylinowo-różana 21:45, 11 paź 2015

Do góry
aga_podlasie napisał(a)
Foty piękne ale ta brzoza przecudna

Dzieki. Lubie brzozy. Mam nadzieje, ze szybko urosnie.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:19, 11 paź 2015

Do góry
Super, że zdjęcia się pojawiły. Jak zwykle porządek i ład, widzę, że brzozy po dwóch latach ładnie się zagęściły.
Pozdrawiam

Ogród Sylwii od początku cz.II 19:50, 11 paź 2015

Do góry
Syla napisał(a)

Dzięki Loozaczku Ja się tylko uśmiecham i cieszę , że inni również docenili ciężką pracę i efekty
AAAA wiesz ... będę jeszcze troszkę grzebać przy tej brzozowej ... Nie do końca mnie ujmuje stipa . Piękna jest jak stoi na baczność a jak się wygina na boki to już mniej mi się podoba ... No chyba , że na wiosnę zwiększę ilość rurek podlewających bo jednak brzozy potrafią o siebie zadbać

No właśnie coś do towarzystwa Rozplenic Moudry i Hameln szukam
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:47, 11 paź 2015

Do góry
L00zak napisał(a)

No jak mogłoby być inaczej
Ogród - wzór Beautiful same ręce składają się do oklasków

Dzięki Loozaczku Ja się tylko uśmiecham i cieszę , że inni również docenili ciężką pracę i efekty
AAAA wiesz ... będę jeszcze troszkę grzebać przy tej brzozowej ... Nie do końca mnie ujmuje stipa . Piękna jest jak stoi na baczność a jak się wygina na boki to już mniej mi się podoba ... No chyba , że na wiosnę zwiększę ilość rurek podlewających bo jednak brzozy potrafią o siebie zadbać
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:15, 11 paź 2015

Do góry
Maga76 napisał(a)
Cześć Syla
Ale piękny spacer nam zafundowałaś. Normalnie nie chce się wierzyć że ten ogród jest taki młody..Czytam Twój pierwszy wątek od początku - jestem dopiero na 365 stronie.. Nie chce się wierzyć, że sama to wszystko posadziłaś Słaba płeć - akurat!
Pozwolisz, że stanę się stałą bywalczynią?

A i jeszcze odnośnie brzóz - ja też je kocham. I planuję mieć. I mi śmieci nie przeszkadzają, ale nigdy nie wiesz kto mieszka za płotem

Pozdrawiam serdecznie
Magda

Tak masz rację , nigdy nie wiadomo jaki się nam sąsiad trafi ... Moja sąsiadka ma piękny wysoki żywopłot dlatego moje brzozy u niej nie śmiecą ...
Fajna przygoda z zakładaniem ogrodu już za mną . Teraz marzę aby mi sił nie brakło na pielęgnację . Choć mam jeszcze małe planiki co gdzie jeszcze Zapraszam ciągle
Ogródek Janiny 13:32, 11 paź 2015

Do góry
Janina napisał(a)

Fajnie wyszła ta łezka z buksikami i kamyczkami I brzozy w tle ladnie pasują kolorystycznie. Ale tył jak dla mnie to zupełnie już inna bajka. Za dużo dobrego tu jest, jakby dwie rabaty na siłę w jedną sklejono. Kora na rabacie tylnej gryzie się z kamieniami. No i z tyłu są posadzone mniejsze rośliny niż na tej z kamyczkami, i niezimozielone. Jak dla mnie to kompletnie jedna rabata z drugą do siebie nie pasują Na tej z korą bym posadziła szpaler rozłożystych krzewów. Może derenie, albo krzewuszki..? Albo cisy poprzetykane rosnącymi przed nimi miskantami. Tak, aby tej kory po dość szybkim czasie nie było widać. I by było fajne tło zielone do wysokości płotu dla tej rabaty z kamyczkami. Trochę podrasować tę rabatę z korą i będzie pięknie
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:11, 10 paź 2015

Do góry
chojna napisał(a)
Witaj Gosiu ,
Przychodzę z rewizytą i powiem tyle -przepiękny , zadbany i przemyślany masz ogród. To przewężenie na działce daje fantastyczne efekt podzielenią przestrzeni. I te brzozy za nim. Cudowne !
Moja siostra ma działkę w takim kształcie jak Twoja i architekt krajobrazu zrobił z nią identyczny zabieg. Wygląda to genialnie.
Brzozy kocham , ale to już wiesz ☺ Reszta też piękna.
Pozdrawia i zapraszam częściej

Witaj Olu u mnie
Dużo debat tu było odnośnie kształtu rabat.Ostateczny efekt nas zadowala
Dziękuję za miłe słowa i zapraszam przy czasie
Tu ma być ogród :) 19:58, 10 paź 2015

Do góry
A tu jeszcze dwie fotki zza szyby samochodu - nie mogłam sobie darować obfocenia takich okazów

Nigra prowadzona na kulę

I gigantyczny parasol brzozy Youngii

Mój ogród nad rzeką... 12:50, 10 paź 2015

Do góry
Zagladam do ciebie od Halinki bo napisałeś ze jesteś z okolic Warszawy
Szkoda ze nie masz info pod avatarkiem bo może wcześniej bym zwróciła uwagę

Póki co zauważyłam piękne brzozy i malowniczą oklicę
Nad jaka rzeczka mieszkasz ?
Zaznacze sobie i poczytam w wolnej chwili
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:03, 10 paź 2015

Do góry
Kusi mnie jeszcze brzozy zasadzic ale chyba poczekam do wiosny w zaleznosci czy wybiore sie na odczulanie w ziemie
Juzia no widzialam ze u was mrozy w nocy brrrr
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:44, 09 paź 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
No i posadzone. Brzozy w miejscu wcześniej upatrzonym, a ambrowiec gdzie indziej niż planowałam może ciut zmieni koncepcję całości, ale na pewno bardziej osłoniętym od zachodnich wiatrów, czyli dla niego lepszym
jestem ciekawa tego ambrowca
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 17:33, 09 paź 2015

Do góry
Witaj Gosiu ,
Przychodzę z rewizytą i powiem tyle -przepiękny , zadbany i przemyślany masz ogród. To przewężenie na działce daje fantastyczne efekt podzielenią przestrzeni. I te brzozy za nim. Cudowne !
Moja siostra ma działkę w takim kształcie jak Twoja i architekt krajobrazu zrobił z nią identyczny zabieg. Wygląda to genialnie.
Brzozy kocham , ale to już wiesz ☺ Reszta też piękna.
Pozdrawia i zapraszam częściej
Mój ogród nad rzeką... 17:02, 09 paź 2015

Do góry
Olu masz przepiękne brzozy w ogrodzie
Wiosną będzie szał z cebulowych.
Pozdrawiam.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:48, 09 paź 2015

Do góry
No i posadzone. Brzozy w miejscu wcześniej upatrzonym, a ambrowiec gdzie indziej niż planowałam może ciut zmieni koncepcję całości, ale na pewno bardziej osłoniętym od zachodnich wiatrów, czyli dla niego lepszym
Pogubiłam się po drodze... 15:05, 09 paź 2015

Do góry
ivo napisał(a)
No To lubbię piękne foteczki. Szczególnie ta z widokiem zza brzozy miodzio
Dzięki ivo czekam aż brzozy zmienią trochę kolorek
Pogubiłam się po drodze... 12:54, 09 paź 2015

Do góry
No To lubbię piękne foteczki. Szczególnie ta z widokiem zza brzozy miodzio
Latarenki, lampiony i ... 08:11, 09 paź 2015

Do góry
kwiatuszek napisał(a)
ja mam coś w tym stylu, pięknie wyglądają wieczorem

Są za blisko rozmieszczone i prawie leżą na pniu brzozy. Rozsuń je i włóż między rośliny.
KAMILowe krok po kroku 23:49, 08 paź 2015

Do góry
W tej częsci wykroiłem darń wokół tej sosny i brzozy ale pod nią sam piach i chcę to wymienić. Co do reszty zmian to jest ten obszar z mojego planu gdzie chcę ustawić ławeczkę w stronę tarasu i obok niej posadzić Magnolią albo Rustic Rubra albo Lennei z naciskiem chyba na tę pierwszą. Oczywiście w grę wchodzi wycicię tej sosny i pozostawienie brzozy. dodatkowo postawienie dużego głazu i obsadznie zgodnie z tym co napisałem na początku wątku reszta jutro idę spać! tchus!

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:07, 08 paź 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Pana od drzew to zazdroszczę. Też myslę o tulipanowcu i zastanawiam się jaka odmiana. Ale u nas często bywa, że trzeba kupić to co jest niestety

Wiesz ja też w centralnej nie mam zbyt dużego wyboru ... z panem po prostu się udało ... zapytałam kilka tygodni temu czy miałby tulipanowca a on mi na to, że póki co nie ma ale może sprowadzić ... i takim sposobem od wczoraj rośnie sobie u mnie tulipanowiec kolumnowy Ale żeby nie było, że jest tak lekko ... po brzozy, ambrowca, śliwę i buki musiałam wybrac się do Wrocławia
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 18:53, 08 paź 2015

Do góry
Mixtoorka napisał(a)

Witam! Nie będę oryginalna jak powiem, że przepięknie u Ciebie! A co to za odmiana brzozy? Bardzo ciekawa Lubię takie "inne" odmiany A Twój ogród jak z bajki!

Dziękuję za miłe słowa a brzoza to chyba Laciniata. Ogólnie zwisająca, co roku wycinam pędy rosnące w górę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies