Dzięki Loozaczku Ja się tylko uśmiecham i cieszę , że inni również docenili ciężką pracę i efekty
AAAA wiesz ... będę jeszcze troszkę grzebać przy tej brzozowej ... Nie do końca mnie ujmuje stipa . Piękna jest jak stoi na baczność a jak się wygina na boki to już mniej mi się podoba ... No chyba , że na wiosnę zwiększę ilość rurek podlewających bo jednak brzozy potrafią o siebie zadbać
Tak masz rację , nigdy nie wiadomo jaki się nam sąsiad trafi ... Moja sąsiadka ma piękny wysoki żywopłot dlatego moje brzozy u niej nie śmiecą ...
Fajna przygoda z zakładaniem ogrodu już za mną . Teraz marzę aby mi sił nie brakło na pielęgnację . Choć mam jeszcze małe planiki co gdzie jeszcze Zapraszam ciągle
Fajnie wyszła ta łezka z buksikami i kamyczkami I brzozy w tle ladnie pasują kolorystycznie. Ale tył jak dla mnie to zupełnie już inna bajka. Za dużo dobrego tu jest, jakby dwie rabaty na siłę w jedną sklejono. Kora na rabacie tylnej gryzie się z kamieniami. No i z tyłu są posadzone mniejsze rośliny niż na tej z kamyczkami, i niezimozielone. Jak dla mnie to kompletnie jedna rabata z drugą do siebie nie pasują Na tej z korą bym posadziła szpaler rozłożystych krzewów. Może derenie, albo krzewuszki..? Albo cisy poprzetykane rosnącymi przed nimi miskantami. Tak, aby tej kory po dość szybkim czasie nie było widać. I by było fajne tło zielone do wysokości płotu dla tej rabaty z kamyczkami. Trochę podrasować tę rabatę z korą i będzie pięknie
Kusi mnie jeszcze brzozy zasadzic ale chyba poczekam do wiosny w zaleznosci czy wybiore sie na odczulanie w ziemie
Juzia no widzialam ze u was mrozy w nocy brrrr
Witaj Gosiu ,
Przychodzę z rewizytą i powiem tyle -przepiękny , zadbany i przemyślany masz ogród. To przewężenie na działce daje fantastyczne efekt podzielenią przestrzeni. I te brzozy za nim. Cudowne !
Moja siostra ma działkę w takim kształcie jak Twoja i architekt krajobrazu zrobił z nią identyczny zabieg. Wygląda to genialnie.
Brzozy kocham , ale to już wiesz ☺ Reszta też piękna.
Pozdrawia i zapraszam częściej
No i posadzone. Brzozy w miejscu wcześniej upatrzonym, a ambrowiec gdzie indziej niż planowałam może ciut zmieni koncepcję całości, ale na pewno bardziej osłoniętym od zachodnich wiatrów, czyli dla niego lepszym
W tej częsci wykroiłem darń wokół tej sosny i brzozy ale pod nią sam piach i chcę to wymienić. Co do reszty zmian to jest ten obszar z mojego planu gdzie chcę ustawić ławeczkę w stronę tarasu i obok niej posadzić Magnolią albo Rustic Rubra albo Lennei z naciskiem chyba na tę pierwszą. Oczywiście w grę wchodzi wycicię tej sosny i pozostawienie brzozy. dodatkowo postawienie dużego głazu i obsadznie zgodnie z tym co napisałem na początku wątku reszta jutro idę spać! tchus!
Wiesz ja też w centralnej nie mam zbyt dużego wyboru ... z panem po prostu się udało ... zapytałam kilka tygodni temu czy miałby tulipanowca a on mi na to, że póki co nie ma ale może sprowadzić ... i takim sposobem od wczoraj rośnie sobie u mnie tulipanowiec kolumnowy Ale żeby nie było, że jest tak lekko ... po brzozy, ambrowca, śliwę i buki musiałam wybrac się do Wrocławia