Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:04, 22 paź 2015

paula23 napisał(a)

No faktycznie pokaźne zakupy

W większości darowane tylko te pojedyncze sztuki to zakupy
Katkak 20:06, 22 paź 2015

No, no, no, imponująca liczba . Ale będzie pięknie
sylwia_slomc... 20:09, 22 paź 2015

roma2 napisał(a)
No, to się nazywa rozmach!
Wiesz, ja kocham to moje miejsce w którym mam nadzieję kiedyś zamieszkać. Ale tak z chłodna głową, teraz, kiedy wiem trochę więcej, to kupiłabym działkę z jakimiś dużymi drzewami. Mąż wziął mnie na przejażdżki po okolicach Opola "z mańki". To tu, to tam. Gdzie Ci się podoba itp. Marzyliśmy o domku na wsi od wielu lat. Ja jak gamoń nie domyślałam się do końca czemu mnie tak obwozi po okolicznych terenach. Padło (bo i jest pięknie)na To miejsce. Może tak miało być . Tylko łyso u mnie!

Romuś Ty masz chociaż zapożyczony widok , a u mnie .......łyse pola i nigdy nie wiem co za rok na nich rolnicy posadzą, przez wiele lat były to tunele foliowe.....to wiesz jaki widok był dlatego sadzę dużo drzewStaram się je sadzić po obwodzie bardziej w celu osłonięcia od tych widoków, wiatrów i wścibskich oczu i stworzyć taką enklawę dla ptaszków jak ma Bogdzia
Środkiem sadzę mniejsze krzewy i magnolie, żeby przy tej ilości drzew za bardzo wszystkiego nie zacienić
sylwia_slomc... 20:13, 22 paź 2015

Katkak napisał(a)
No, no, no, imponująca liczba . Ale będzie pięknie

Mam nadzieję, że będzie......boję się czy drzewa nie są już za gesto......najwyżej jak urosną będę mocno podcinać jak u Irenki
Katkak 20:37, 22 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Mam nadzieję, że będzie......boję się czy drzewa nie są już za gesto......najwyżej jak urosną będę mocno podcinać jak u Irenki

i u Kasi
sylwia_slomc... 20:52, 22 paź 2015

Katkak napisał(a)

i u Kasi

No właśnie
anka_ 08:43, 23 paź 2015

Sylwio jakiej wysokości masz siatkę leśną? I zamawialiście gdzieś koło siebie w sklepie czy internetowo? I jaką masz (jakie zagęszczenie oczek na dole)?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
mirkaka 08:44, 23 paź 2015

I u Mirki, Choć ja trochę żałuję że sadziłam bez opamiętania świerki i brzozy, teraz to osuszacze terenu a u mnie nie jest wilgotno więc ciągle problem z podlewaniem
Bogdzia 08:49, 23 paź 2015

Poczytałam troche i nie można powiedziec by Ci pracy brakowało.U mnie sosny się nie sprawdziły, Fajne dokąd młode , potem łysieją od dołu , gubią igły i nie wyglądaja ładnie a zbieranie igieł gorsze od grabienia liści.Pozdrówka zostawiam.
Rumianka 09:30, 23 paź 2015

mirkaka napisał(a)
Sylwio, uważaj na sumaka, lubi puszczać rozłogi, ja też go miałam ale w końcu zlikwidowałam , przez te rozłogi, wyrastał tam gdzie nie chciałam

Sumak, potrafi obrzydzić życie, już go nie mam, Ale trzmielinę oskrzydloną muszę kupić, jak widzę na wątkach - jest śliczna.