Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

roma2 20:05, 22 paź 2015

Pomroczność jasna mnie dopadła ewidentnie! Przecież ja u siebie, też mam bambusowy lasek!
Agania 20:25, 22 paź 2015

Aniu tego Cosia, co okazała, nie rozpoznaję, ostrość złapała fakturę ręcznika papierowego...a co to za gałązka czy to jakaś wierzba?
Mala_Mi 20:49, 22 paź 2015

Tak sobie myślę o Twoim stawiku..... problem jest w sformułowaniu...
BO pozwolenia na budowę i pozwoleń wodnoprawnych nie wymaga przydomowe oczko i baseny!!! do 50m2.
Jeżeli napisałaś we wniosku, że jest to staw, lub, że chcesz powiększyć staw, lub, że jet to staw w którym woda sama się napełnia okresowo.. to niestety nie podlega to pod oczka przydomowe i baseny

Obawiam się że tu jest problem w kwestii "nazewnictwa".

Ale na szczęście większego oka nie chcesz to nie ma problemu

A brzozy szybko rosną ..i niedługo będzie las
roma2 20:54, 22 paź 2015

Nie znam się na "nazewnictwie" ale pośrednio dziękuję Ani. Przekażę mojemu małżonkowi.
anka_ 21:08, 22 paź 2015

roma2 napisał(a)
Pomroczność jasna mnie dopadła ewidentnie! Przecież ja u siebie, też mam bambusowy lasek!

Agania napisał(a)
Aniu tego Cosia, co okazała, nie rozpoznaję, ostrość złapała fakturę ręcznika papierowego...a co to za gałązka czy to jakaś wierzba?

Agatko ja właśnie nie wiem co to za gałązka- to jest przecież to 'coś'. Podobne trochę do wierzby, ale czy one się rozsiewają? Może jakieś rdestowate? Tego jest mnóstwo. Wielkość kilku cm, a korzenie kilkudziesięciu. Masakra jakaś. Muszę to powyrywać, ale teraz mokro i zjeżdżałam ze skarpy do wody.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 21:20, 22 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)
Tak sobie myślę o Twoim stawiku..... problem jest w sformułowaniu...
BO pozwolenia na budowę i pozwoleń wodnoprawnych nie wymaga przydomowe oczko i baseny!!! do 50m2.
Jeżeli napisałaś we wniosku, że jest to staw, lub, że chcesz powiększyć staw, lub, że jet to staw w którym woda sama się napełnia okresowo.. to niestety nie podlega to pod oczka przydomowe i baseny

Obawiam się że tu jest problem w kwestii "nazewnictwa".

Ale na szczęście większego oka nie chcesz to nie ma problemu

A brzozy szybko rosną ..i niedługo będzie las

Wiesz Aniu z tym nazewnictwem i pozwoleniami to masakra. A czy na murowanego grilla trzeba zgłoszenie? Bo ostatnio urzędnicy kłócili się czy mam składać czy nie. To jeśli oni interpretują każdy inaczej przepisy to jak zwykły szarak ma się połapać.

Mam nadzieję, że będzie las.
Pozdrawiam.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 22:04, 22 paź 2015

anka_ napisał(a)

Witaj Sylwio. Areał podobny, tylko efekty inne. No, brzozy podobnej wielkości.
Co do urzędów, papierków itp to lepiej już się nie wypowiadam, bo słów szkoda. Jak człek ma się połapać, jak sami urzędnicy się gubią.
Co do ogrodzenia to chyba nie ma szans nawet na siatkę leśną. Przy kilkuset metrach nawet najtańszy materiał to koszt. A w kieszeni pusto.
Ale bardzo mnie pocieszyłaś co do bażantów.

Ogrodzenie z siatki leśnej całości czyli 400 m kosztowało z własną robocizną tylko 2000 zł taniej już się nie dało. Cała cena to koszt materiałów czyli łaty i siatka. Grodziliśmy w cztery osoby przez calutkie wakacje w każdą sobotę
Agania 13:03, 24 paź 2015

A na las też trzeba pozwolenie
Pokażesz mi twoje klony?...i strzępiastokorego
anka_ 13:19, 24 paź 2015

Agania napisał(a)
A na las też trzeba pozwolenie
Pokażesz mi twoje klony?...i strzępiastokorego

A wiesz Agatko, że trzeba! Wczoraj wertowałam przepisy i wyszło mi, że mogę posadzić jedno nieduże drzewo na środku! I weź tu bądź panem na własnych włościach.

Fotek poszukam.
Agania 14:19, 24 paź 2015

anka_ napisał(a)

A wiesz Agatko, że trzeba! Wczoraj wertowałam przepisy i wyszło mi, że mogę posadzić jedno nieduże drzewo na środku! I weź tu bądź panem na własnych włościach.

Fotek poszukam.

Ja się nie ograniczam i dobrze mi z tym
czekam na fotki