Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:28, 16 sie 2013

Do góry
JoannA napisał(a)

i stipa

Asiu przepiękna jest Twoja stipa. Pamiętam, że wysiewałaś ją z nasionek. Pójdę w Twoje ślady, bo efekt jest rewelacyjny.
Macham z pięknego Augustowa.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:12, 16 sie 2013

Do góry
Mój mały platan i koreanka, po pierwszy raz ma takie szyszki

a jeżówki od tego roku zagoszczą w ogrodzie w większej ilości

i stipa
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:31, 16 sie 2013

Do góry
Marzenko, Gabrysiu - te stipy to w sumie z przypadku trafiły do donicy, bo lawenda malutka buła jak sadziłam i było pusto więc dosadziłam stipy zeby wypełnić dziurę nim lawenda urosnie i nim kupię varelki. teraz nagle tłok sie zrobił jak varelki dosadziłam.
no i mam dylemat czy wyżwirkować tamta część donicy bo mam na uwdze fakt że jak wyżwirkuję to mi się stipa wysiej na kamień i nie wylezie w przyszłym roku a tak jak nie wyżwirowane to jest nadzieja na "potomstwo stipowe"
jak myslicie co z tym fantem zrobić ?

Miniaturowy ogródek 21:37, 14 sie 2013

Do góry
A stipa nie zimuje. Wypadła mi w całości. Kilka rocznie mogę kupić.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:59, 12 sie 2013

Do góry
Nieszka, wyrzucic nie wyrzuce, najwyzej oddam w dobre i spragnione roslin lapki Ale jeszcze bede probowac, bo goryczka tak cudnie kwitnie

Aniu, a Ty wiesz, ze ja o lawendzie nie pomyslalam??? Mus rozwazyc pomysla, dzieki

Joasiu, siostro w chwascianym bolu U mnie trawnik tez juz malo trawnikowy, ale ze wzgledu na pszczolki musze przebolec Pomysle o tym jutro a raczej w przyszlym roku U mnie wdala sie chwastnica a na to lekarstwa nie ma i jeszcze jakies trawsko rozlogowe o bardzo silnych korzeniach.

Anek, taki jest plan, przeciez wiesz, doradzalas mi i ja siem tego mam zamiar trzymac. Lawenda biala tez jest . Pszczolki lubia i kwiatki zurawek i kwiatki buksikowe i inne kwiatki, ktore juz tam sa i ktore dojda. Bo beda jeszcze laaaaaaany cebulowych, no moze mini lanki

Irenko, jak to wiecej trawek????????????????????????? Kurcze, przeca u mnie trawiasto bardzo bardzo Cale mnostwo trawek, na froncie, na kolejowej, cala wielka rabata trawiasta... Nieee trawek wiecej to nieeee. To znaczy stipa bedzie w kwiatkach upchana, zeby dodac zwiewnosci. A zeby pociagnac trawiasta dalej to nieeeee i tu bede uparta jak osiol
I dlaczego mialabym krzyczec, no cos Ty, skad Ci to przyszlo do glowy
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:22, 11 sie 2013

Do góry
Hej Małgoś!
Ja tam rok temu sporo kupiłam, hosty od nich rosną jak oszalałe, zresztą Kasi też w większości stamtąd są Trawy w większości mam od nich.
Stipa cudna, gdyby było więcej też bym kupiła Te z ubiegłego roku mi padły po zimie... mam trochę siewek, może one przetrwają zimę...

Trochę moich fotek dzisiejszych

Nowe miskanty - jakie??... pamiętam tylko niemiecką dwuczłonową nazwę, pytałam dwukrotnie i nie potrafię zapamiętać

Kot sąsiadów trochę później

Plony

Pomidorkowo:

Owocowo:

Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:00, 11 sie 2013

Do góry
Aneta, wiem co to znaczy. W 2008 nie mielismy pradu kilka dni... Ciezko bylo, niestety jestesmy cywilizacjouzaleznieni...I juz zdecyowalam sie na bukszpanowa. Mam juz nawet kupione buksiki, ale malo, mus dokupic Ale oprocz bukszpanu dam chyba jeszcze zurawke limonkowa marmoladke. Zeby troszke swiatla tam bylo.

Julita, no tak, ale mi chodzi o biale kwiaty A na froncie tak sobie wykoncypowalam, ze dolem pojdzie zurawka Berry Smoothie, potem jak mi sie uda kupic jeszcze cis kule na pniu, a jak nie to Marikena i do tego kilka kulek bukszpanowych i stipa... Tyle plany, ale to przyszly rok Teraz mnie tyl absorbuje

Joasiu, ziemia sie napila U mnie wlasnie przed chwila byla poprawka Wygonilo od roboty

Kasia, u mnie wszystko lapie zielsko. Odkad zmarl starszy Pan, ktory na polu sial zboze,nikt o to nie dba. Teren jest niekoszony, zrobila sie dzika laka. I fajnie, bo jest dziko, ale niestety tam rosna osty, i niesamowicie sie rozsiewaja, wypielic osty to srednia przyjemnosc, szczegolnie jak sie przegapi moment kiedy sa malutkie I one zawsze wliza w srodek kepki Auc

Madzen, nieeeeee, juz myslalam, ze zapomnialas O rozach

Uleczko
, zlosc sie rodzi Pokpilam sprawe Wysiepalam trawnik i teraz mam gorzej niz bylo Cackalam sie i cackalam, kombinowalam, sprawdzalam co chwila czy dobrze i .... ucielam nie tak i za duzo

Krysiu, pieknie pokazalas jak dzielic niedzwiedzia to warto taka wiedze upowszechnic
U mnie roslo na sloncu i niestety musielismy sie rozstac, bo z roku na rok bylo coraz gorzej. Co do spotkania nie moge sie zadeklarowac, ale jesli tylko bede miala mozliwosc dolaczyc do Was to dam znac.
Kubusiowo II 23:30, 10 sie 2013

Do góry
Moniko, Kasiu i Gabrysiu przez ta cholerną burzę nie mogłam spać. Usnęłam koło 3:30.....

Aneta to my dziękujęmy! Było cudownie Podejrzewam, że byłybyśmy w stanie przegadać całą noc
A Kuba był strasznie zawiedziony, że "tak krótko!"
Paweł dziękuję za życzenia i uściski kazał przesłać

Boćku hahahha przecież juz nie ram mła widziałaś hihiihihi Mój Paweł czy poważny??? No raczej mało poważny z niego człowiek
Małż: "Dziękuję bardzo"

Bogda nie wiem jak teraz moja stipa bo 2,5 tygodnia nie byłam na działce. Ale jak ją wsadzałam była maleńka. Co najbardziej przypomina stipę.... nie wiem szczerze mówiąc. Nie spotkałam się z tak delikatną trawą....

Marlena nakręcaj, nakręcaj Patrzyłam na zumiaka i macie tyle do Kubusiowa co my z wawy Tylko Wy macie drogę bardziej kiepską....

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:10, 09 sie 2013

Do góry
Danusia - lotosy są nierealne, ale bardzo piękne I jeszcze rosna 3 pędy Chyba ciepłe lato im sprzyja .. jak delospermie (oj.. też nazwa adekwatna do lotosów).. i chociaż mało przezimowało, to tereaz nadrabia .. i szybko sie rozrasta..

MuSzka - mnie ta ilość stron też przeraża Ciekawe czy można zapisać wszytko jak książkę?? I wydrukować... wnukom będę pokazywać wtedy jaka Babcia była nowoczesna ...

Kindzia- ja nie chce chłodno.. woda w balii ma 30 stopni... jak wlazłam to liczyłam okrążenia przeliczałam obwody i te inne sprawy z nudów i przepłynęłam licząc co najmniej ponad pół kilometra.... i chcę jutro też przepłynąć i pojutrze, a zimnej wody nie lubię

Mirka - mój wątek to się wiąże z piesiem.. i dzięki niemu ten ogród Muszę zrobić foto z psem..... ale swój zmieniłaś i dobrze

MartaiBartek - to stipa Pony Tails .. tylko 2 przezimowały......

Agata - odnalazła sie zguba Też kocham lato, lato, lato... i nawet zrezygnuję z nart byle mieć lato I chyba dlatego kocham wściekłe kolory

Konstancja - a ja wiem dlaczego lotos to Kamasutra Jakoś w Indiach gdzie tego dużo, co świątynia to lotosu kwiatu nie widziałam a takie inne lotosy to owszem i dużo...

Sebek - naprawczy jest bo inaczej byłoby 27 stron

Jak obsadzić ? 22:25, 05 sie 2013

Do góry
Ewa nie wiem czy to sie zmieści. Thuje Danica są duże potem... rozplenice tyż.

Może dać:
Pasy żurawek, Daniki, pas hortensji, w trójkąt za nimi miskanty (pewnie by weszły 2-3 gracillimusy), jakieś drzewko i dwie kule z cisa żółtego. W kule cisowe można dać jakieś trawki typu stipa albo co
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:02, 05 sie 2013

Do góry
Marzenko pozdrawiam..... stipa bukszpany lobielia i czarna ściana do notatek u Izy ... tyle udało mi się nadrobić.... pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 13:29, 05 sie 2013
Do góry
Wcześniej Asiu z traw miałam tylko kostrzewę siną ale odkąd tutaj trafiłam...w trawach wręcz zakochałam się no i w pętelkach bukszpanowych (tak je nazywam) a stipa..mmm...na drugi rok KONIECZNIE aż musiałam krzyknąć sobie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:03, 04 sie 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
też zmieniałam w donicach w tygodniu,a stipa gigantyczna!

Nie daję szans jednorocznym gdy brzydną.... wczoraj wyrzuciłam pelargonie zamawiane w necie.... majtkowy róż.... tak brudny, że nie mogłam na nie patrzeć...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:56, 04 sie 2013

Do góry
też zmieniałam w donicach w tygodniu,a stipa gigantyczna!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:36, 04 sie 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Dziewczyny, ale my na tą inspiracie w Polandii nie mamy szans. Dobrze myślę? Czosnki kwitną od początku czerwca, a stipa wtedy marniutka jeszcze

http://pinterest.com/pin/148618856425235808/

To samo pomyślałam- w Polsce sie nie da, chyba że wiosna kupi zie i dosadzi jakieś 200 szt stip dobrze podgonionych i podsadzi nimi zgrabnie pole czosnków
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:23, 04 sie 2013

Do góry
Dziewczyny, ale my na tą inspiracie w Polandii nie mamy szans. Dobrze myślę? Czosnki kwitną od początku czerwca, a stipa wtedy marniutka jeszcze

http://pinterest.com/pin/148618856425235808/
Ogródkowy chaos u monitki 13:08, 04 sie 2013

Do góry
Piękna ta stipa i grujecznik

o lawendzie i różach nie wspomnę- cudownie je zestawiłaś

moja lawenda pięknie rosła aż nagle w czerwcu zaczęła żółknąc od dołu i usychać ścięłam, bo myślałam, że odbije i nic- kikuty sterczą i straszą
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:52, 02 sie 2013

Do góry
Mirka napisał(a)
Ale cudnie a hortensje oszałamiają swoją wielkościąco robisz ze ściętymi patyczkami horti na wiosnę

Mirko, dziękuję
Patyczki horti na wiosnę ukorzeniałam. W moim wątku są fotki ukorzeniowych horti. Bardzo lubię sama rozmnażać roślinki. Stipa też wychodowana z nasionek.
Pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:17, 02 sie 2013

Do góry
jeżówka w roli głównej i stipa
Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:10, 31 lip 2013

Do góry
I jeszcze troche trawek Trawa przyschla mimo podlewania, jest koszmarnie sucho

Stipa

Hakone

I pierwsza kitka rozplenicy w tym roku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies