Ostrowiec kwitnie do samych mrozów. Zasieje jeszcze gaure biała lub różowa, biała ładniejsza tez do mrozów kwitnie.
Obrazy łąki i wysiewie piękne. Gosiu sucho u nas też co prawda ziemia nie spękana inny grunt ale podlewać trzebą.
New Dawn jest piękna, ale ma też wady. Przede wszystkim śmieci, ale jeszcze to można znieść. Mam 2 szt posadzone w trawie więc tam może sobie śmiecić
Ma dużo kwiatów,ale bardzo nie trwałe. Lepiej jest ja posadzić w półcieniu gdyż w słońcu kwiaty błędną szybko przekwitają.
Za to ten porcelanowy wygląd zniewala.
Obejrzałam stipy z każdą inną roślinnością wygląda rewelacyjnie.
Mam stipy w kilku miejscach i to prawda najlepiej rosną w bardzo jałowej prawie piaszczystej ziemi i na podwyższeniu. Penstemona że stipą widok piekny trzeba je połączyć.
Byliny cudowne żeby mieć jeszcze siły do pielenia to można siac, sądzić, przesadzać i rozmnażać
Jestem na działce pogoda w sam raz podlewać trzeba.
Nie daleko mieszka chyba pilot oblatywacz albo helikopter, dwupłatowiec albo lotnia krąży nad działka. A drony tutaj ustają jak ptaki. nie narzekam bo sama też nieraz puszczam drona.
Raz synowi uciekł musiał flaszkę postawić.
Nie powtarza kwitnienie, ale kwitnie ponad miesiąc.
Jakby kwitła drugi raz nie zdzierzylabym. Ma tak ciężkie liście kwiatów, że się uginają. Jak przekwitnie czeka ją ostre cięcie. Trzeba ją uporządkować badyle poprzeplatane. A najlepiej bym ją ścięła na pół metra i prowadziła na nowo przy kratce.
Przypomnę się. Jakbym nie miała studni nie mogłabym sobie pozwolić na podlewanie gminne.
U was jednak padało u nas była wielka susza teraz też tylko cyka.
Lampa UV dobrze robi wodzie. Dzięki za wyczerpujacy wpis wszystko wiem. U mnie też dna nie widać. Jak są ryby to tak jest zresztą dno mam zakryte liliami.
Jak będziesz wyrywać trawę pióropusz to jestem chętna po 15 sierpnia możesz wysyłać Aniu. wyśle adres wieczorem nie znam kodu.
Mój mąż bardzo nie lubi tej róży właśnie za to śmiecenie. Chciałby najlepiej gdybym ją usunęła. W sumie kupiłam pod wpływem Ogrodowiska. Teraz jak się rozrosła jest urocza. Może dlatego, że to dobry sezon dla róż, więc jej wybaczę
Elu nam też ciężko w upalne dni. Dobrze, że mamy ochłodzenie. W czwartek przeszła potężna burza. Spadła dosłownie ściana wody. Wczoraj też ładnie popadało. Jest od razu lżej.
Berberyska kupiła moja sąsiadka Jola a ja trawy. Bardzo ładny. Ja mam kilka posadzonych nie pamiętam odmiany. Zajrzę do mojego archiwum.
Stipy tak szaleją,że rano jak robię obchód to mam wrażenie, że jestem w preriowym ogrodzie
Powiem ci tak. Róża New Dawn jest piękna bardzo mi się podoba mam 4 sztuki właśnie to smiecenie. Jedna mam posadzona w trawie przy Skalniku tam płatków w trawie nie widzę tylko jej głowę więc mi nie przeszkadza. Druga rośnie na skarpie między iglakami umstop ma róże też płatków nie widzę.
Nie wiem co lepsze smiecenie czy czyszczenie z zeschłych róż. Moje już część przekwitly jutro trzeba poprzecinać.
Sadziec ładny krzew lubię te rozowe. Dzisiaj wyczytałam o nowej hortensji też ładna, ale zimuje do -15 stopni nazywa się hortensja Runaway Bride.
Aniu u nas upały nie do zniesienia. Trochę popadało ale to mało ma się trochę ochłodzić.
Z berberysów tu chyba Orange purpurowa będziesz zadowolona. Swoje przycinam pod koniec czerwca i znowu wypuszczają piękne ulistnienie wtedy są najpiękniejsze.