Cudne te lilie i w ogóle cała kompozycja
Kupiłam sobie 2 cebule lilii ale mi nie urosły a tak na marginesie - aco się robi z cebulami na zimę?? ja z tych zielonych w temacie lilii ale się poprawię
Zachwyciły mnie Twoje lilie) No i krwawnik, takiego szukam ale w końcu gdzies go kupie, mam bialy i jestem nim zachwycona. Kiedys kosmos wyrywałam a dzis tez mi się podoba Pieknie u Ciebie Irenko Pozdrawiam serdecznie
Basiu u mnie nie mam rarytasów ot normalne rabaty.Lilie mam swoje ubiegłoroczne zaczynaja sie rozwijac i jakiś miesiąc temu koleżanka dała mi lilie i te dopiero rosna,kiedy zakwitna nie wiem z hortensji kwitna na razie Anabelki,a mam jeszcze Limki,Grandiflory i Renhy Vaniliepozdrawiam
Buziak jest najlepszy, bo nie potrzebuje miejsca
Jak nie będzie padać szukam miejsca na moje 2 hortki.. i znów sie zacznie... taniec chochoła.. a kilka rzeczy czeka w poczekalni... oj ja biedna i nieszczęśliwa..
Krwawniki są warunkowo.. pomysłu na ich zagospodarowanie brak.. piękne, ale leniwe, nic tylko by leżały
Różowy od Weroniki (o ile czegoś nie pomieszałam..) bardziej zdyscyplinowany... i dam mu szansę.. a czerwony ładniejszy ... tylko pokrój łajzy .. a skąd ja mu wezmę spartańskie warunki.. będę cos dumać..
Magda to Carex siderosticha Variegata,tak jest napisne na metce ,mam ja od ubiegłego roku od wiosny juz sporo rozmnożyłam zimuje dobrze.Ja musze przestac juz rozmnazac rosliny bo nie mam gdzie ich na razie sadzic
Buziaczki
Pamiętam jak ich poszukiwałaś Urosną, chociaż w zeszłym roku były większe.. muszę chyba coś sypnąć cebulom
Najwyższe są chyba te..... ale nazwy nie pamiętam, może jaka kartkę przy nich znajdę, ale teraz do nich nie dojdę z 2 metry maja
Te były śliczne, ale też nie wiem co za jedne.. ot i taki ze mnie ogrodnik
Jakie śliczne te ciemne lilie...wyglądają jakby z atłasu były.
Krysiu, chciałam zapytać co to za liście (te zielone z jasnym brzegiem) od Ciebie dostałam. Muszę sobie o nich poczytać, bo nie wiem jakie duże urosną, czy lubią cień czy raczej słoneczko.
Buziaki przesyłam
Ale masz lilie wysokie!!! U mnie tylko jedna wybujała ponad przeciętną i nie wiem nawet jaka to, bo kupiona jako "Różowa", jeszcze nie kwitnie, ma ze 2 metry...
Dalie od Ciebie zaczynają Już kwiatuszki mam
Ciągle zachwyca mnie ta Twoja lawenda, jaka gruba i stojąca, i w granat wpadająca!!! Aż mi się rymnęło...Znasz nazwę może?