Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Madzenka 00:20, 06 lip 2014

Wszystko przeczytałam, też się dzisiaj umordowałam, niby nic wielkiego nie zrobiłam a masakra jakaś...
barbara_kraj... 00:30, 06 lip 2014

Lucifer u Ciebie kwitnie, a u mnie same liście. Wyrosły na jakieś 60 cm! Niecierpliwię się
Mala_Mi 09:35, 06 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Wszystko przeczytałam, też się dzisiaj umordowałam, niby nic wielkiego nie zrobiłam a masakra jakaś...

Zastanawiam sie czy odgruzować najpierw dom, czy posprzątać to co ponarozwalałam w ogrodzie.. ale chyba zacznę od śniadania... dziś będzie letni dzień... temperatura mknie w tempie błyskawicznym do góry...
Wykopałam w wrzosów frostet, obcięłam jej włosy.. i poszła pod tojeść, a we wrzosy posadziłam moje siewki traw... są mniejsze i nie leża na wrzosach.... niby też nic, al roboty sporo..

A tak wogle to połowa rabaty do przekopania... jednak tak nie będzie.... to co buja za wysoko dostanie sam piach.. i nich siedzi skarlała... nawet firletka wyższa ode mnie.... to jakaś masakra... mutanty na sterydach.

Żółte lilie należą do wysokich.... a firletka je zagłuszyła... kosmos jakiś..

I połączenie firletki z perowskią.. lubię je...

Złocień wielki Brodway

Mala_Mi 09:38, 06 lip 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Lucifer u Ciebie kwitnie, a u mnie same liście. Wyrosły na jakieś 60 cm! Niecierpliwię się

Basiu zaczyna kwitnąć, ale moje cebule zimują, wiec są szybciej..

I taki z niego Luciferek.. wyższy ode mnie... prawdziwy potwór z piekła rodem.. liście prawie jak ja, a kwiatostany powyżej, nie kłamałam wczoraj pisząc , że ma trochę wzrostu. Rośnie w jednym miejscu już 5 lat.. pora chyba go przekopać i odświeżyć.. bo tulipany już zostały zagłuszone.

Mala_Mi 09:40, 06 lip 2014

Basiu to skrętnik od ciebie...

Mala_Mi 09:41, 06 lip 2014

Chryzantemka jeszcze żyje po przeprowadzce..

miłego dnia wszystkim zaglądającym

PERKA 10:02, 06 lip 2014

Ja poproszę nazwę tych sterydów..... czy to nie aby pracowitość a może ogrodomaniak ? Mogłabyś wypuścić na rynek tym sposobem bestseler
A tak serio, to systematycznie odwiedzam Twój ogród i podziwiam. Wielkie uznanie.
Jak już jestem to spytam, a co, - co polecasz na małe drzewko/ duży krzew soliter ozdobny cały sezon, bądź jego większość - nie można mieć wszystkiego ? Wypada jedynie klon palmowy - bo to nie ten styl ogrodu.
makkasia 10:29, 06 lip 2014

żeby nie było, że zapomniałam ...wcale nie zapomniałam jestem regularnie Przychodzę do Ciebie na dobicie. Jak myślę, że tyyyyle zrobiłam, i że już więcej się nie da, to u Ciebie do wniosku, że to pikuś, i że powinnam podnieść dooope i orać z czołówką
Kupiłam orliki (same korzenie) i zaczynają kwitnąć...niestety to nie są te odmiany, jakie zamawiałam.Nie wiem czy reklamować, czy to coś da ???
Pozdrawiam niedzielnie ściskam
kasiek 10:32, 06 lip 2014

Ostatnio brak czasu na wszystko ale jak zobaczyłam jakie spotkanie zorganizowałaś to musze Ci ukłon zostawić! Fantastycznie i odważne przedsięwzięcie, masz kapitalne warunki do takich spotkań (jako gospodarz(e), powierzchniowe i ogrodniczo urozmaicone).
Jestem pełna podziwu i radochy, że sa ludzika którzy robia takie spotkania

Ogród masz zachwycający o każdej porze, mnogość bylin zbliża Cię do ogrodu botanicznego,niesamowicie też rozwinełaś się kompozycyjnie...
Łał, szacun i uznanie z mojej strony
Jag_58 10:49, 06 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Chryzantemka jeszcze żyje po przeprowadzce..

miłego dnia wszystkim zaglądającym

Anek ,ale sie umordowałaś ,aż żal jak się czyta ,ale jak się ogląda to serce i oczka sie radują ,że było warto Anek co to za roslinka nadwodna taka czerwonawa ?? pozdrawiam serdecznie ,miłego niedzielnego wypoczynku ,upalnie ,ale chyba w całym kraju