Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:52, 14 lip 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Dorotko przepiękne. Czy ta róża na pierwszej i ostatniej focie to kiss me
... . U mnie zakwitła też jest piękna.

Widzę, że wesele robiłaś. A wiesz że byłam przekonana że masz tylko jednego syneczka. A tu chyba 3 synowe. Ja tam o swoich syneczek nie mówię bo mi za skórę zaszli. Na szczęście mam dobre synowe wnuki też.

Dorotko dekoracje jak zwykle oko się nie zawiedzie takie ładne. Skąd u ciebie się to bierze. Ja nie mam czasu żeby się takimi cudenksmi zajmować.
Temperatury nie do zniesienia..O 19 była taka ulewa że cała Wawe zalało drogi nie przejezdne. Z garażu wodę żeśmy zbierali.

Młódka jesteś piękne zdjęcie z tym krzaczkiem
Elu ta róża u mnie to Leonardo, bardzo je lubię mam 2 duże krzewy.
Mam 3 synów. Teraz żenił się najstarszy, u średniego mam wnuki, a najmłodszy to taki rodzinny słodziak. Każdemu miły komplement powie, chętnie pomoże, pięknie za wszystko dziękuje. Synowe też mam bardzo fajne, a najważniejsze, że się między sobą dogadują. Przyszła synowa też bardzo fajna dziewczyna, nieprzeciętnie ambitna i bardzo zdolna. Z naszej okolicy jest, ale mieszkają z synem w Warszawie.

Dekoracje to ja tak na poczekaniu robię. Powyrywałam trochę ostróżek i maruny, szkoda było kwiatków na kompost wyrzucać, więc zrobiłam wianuszki. Ot tak od niechcenia, chwila, moment i są gotowe.
U nas też była burza, na szczęście u mnie bez szkód, ale w sąsiednie miejscowości piorun uderzył w dom i ten dom spłonął.

W ogródku mało działam, dla mnie jest za gorąco. Jaka ze mnie młódka, skoro syn ma 34 lata.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:51, 14 lip 2021

Do góry
Juzia napisał(a)
Budowlany bałagan, ale donice muszą być!!!
Prawdziwa ogrodniczka

Tarasik wypasik!

He he he, donice stały wcześniej na starej części, wszystkie trzy części razem i podczas prac wylądowały na trawniku. No to poprzenosiłam . Rozchodniki powinny wytrzymać totalną lampę i gorąc od ściany.

Catalinasdiary napisał(a)
Zdrówka dla mamy Kasiu! I tak dużo działasz jak na okoliczności, a taras super.

Dzięki Kacha .

malgol napisał(a)
Zycze zdrówka i mamie i Tobie. Rozumiem z czym się zmagasz. Dobrze,że masz brata, to zawsze pomoc i wsparcie. Ja jestem jedynaczka , mój mąz też więc wszystkie problemy rodziców spadają wyłącznie na nas. A z opiekunkami w mojej okolicy jest straszny problem, wiecznie kogoś szukamy bo nawet jak się trafi to z różnych względów sa rotacje.

Dzięki Gosiu! I wzajemnie!!!
U nas opiekunek niby dużo, ale trudno jest znaleźć kogoś sensownego za normalne pieniądze i właśnie na dłużej. A brat... z jednej strony pomoc, oczywiście, a z drugiej kłopot...

tulucy napisał(a)
Kasia, tak wyglądają w pełnym słońcu

Biorę!

Magleska napisał(a)
Kasiu
dołączam się do zachwytów tarasowych

i dla Twojej Mamy -Zdrówka ,jak najwięcej

Dzięki Magda!
Cmok!
Zieleń, drewno i antracyt 10:49, 14 lip 2021

Do góry
Renata, u mnie nie rosną szeroko, ale jak przekwitają to zaczynają się pokładać. Zobacz, na zdjeciu to jedna roslina(ta część leząca i stojąca), sięga mi do biodra. Wydaje mi się, że u mnie takie rosną bo dostaje im się sporo dobra przy okazji podlewania dalii. Czy się sieją, tak dość mocno, ale mi to nie przeszkadza, łatwo się pozbyć nadmiarów.
Buk pospolity - Fagus sylvatica 10:43, 14 lip 2021

Do góry
Dzień dobry, na jesień 2020 posadziłem buki które miały bardzo ładne przyrosty. Jeszcze wczesną wiosną tego roku nie było żadnych problemów, w Maju zauważyłem białe naloty na wewnętrznej stronie liści, oraz jakby całkowity zastój w rozwoju buków. Wertując forum stwierdziłem ze jest to Zdobniczka bukowa zrobiłem oprysk z Karate i chwilowo pomogło ale problem wrócił po 3 tyg, 2 sztuki buków chyba już całkiem padły . Proszę o porady co robić dalej. Bardzo dziękuję za wszelkie sugestie

Mam 2 rodzaje buków - czerwone oraz zielone problem dotyczy obu gatunków.

Ogród zacząć czas. 10:31, 14 lip 2021

Do góry
Dzięki Dorii za odwiedzinki i pomysły!

Stipę z szałwią mam wzdłuż ścieżki do domu, więc faktycznie mogę to powtórzyć.

Jeżówki to nawet będą mogła podzielić te grubasy z kwadratu, bo są już bardzo dorodne. Chyba, że lepsze byłyby w bardziej zbliżonym kolorze? Jak Green Jewel na przykład?
Tak się zastanawiam też, czy tam nie powinnam dać jeszcze jakiegoś drzewa? Albo może chociaż tę świdośliwę przesadzić? Ona na razie takim niewysokim krzewem jest, ale powinna urosnąć - mus ją lepiej dokarmiać

Moja ścieżka ze stipą i szałwią- tuż przed wyczesaniem i przed cięciem szałwii jeszcze
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:29, 14 lip 2021

Do góry

Małymi krokami-Ogród Wioli 10:24, 14 lip 2021

Do góry

Małymi krokami-Ogród Wioli 10:20, 14 lip 2021

Do góry

Małymi krokami-Ogród Wioli 10:16, 14 lip 2021

Do góry

Małymi krokami-Ogród Wioli 10:12, 14 lip 2021

Do góry
Cd lipca...

Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:12, 14 lip 2021

Do góry
Kasia, tak wyglądają w pełnym słońcu
Migawki z ogródka 10:09, 14 lip 2021

Do góry
tulucy napisał(a)
[img

Biedne zniewolone powojniki Oglądają świat zza krat. He, he, he
Migawki z ogródka 10:09, 14 lip 2021

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies