Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:14, 03 lip 2014

Do góry
Kasiu chyba zjadłaś literke w smutki haha ale się uśmiałem... Gosiu takie literówki bardzo lubią Twój wątek
Szmaragdowy Zakątek 22:43, 02 lip 2014

Do góry
Ooo tego zawsze się obwiam przy roszyfrowywaniu żurawek fioletów i ciemności.
Jak byś mogła zrobić kiedyś zdjęcie bez kropel deszczu tak żeby było dokładnie widać liście, bo teraz trusno ocenić co to może być... z 5 propozycji na to mam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:41, 02 lip 2014

Do góry
Alka sporo nowych odmian w tym roku ma zakwitnąć, sam jestem ciekaw czy będzie co pokazać

Sebek w tym okru jeszcze planuje powiększyć kolekcje... doszedłem do wniosku, że na uporządkowany i elegancki ogród mam jeszcze czas, teraz moge sobie poszaleć kolorystycznie i odmianowo

Agnieszko dziękuje bardzo za miłe słowa.

Basiu po prawej to Amber Lady, a po lewej Silver... no niech mnie gęś kopnie, zapomniałem ale znajde.

Aniu do zmniejszania używam jednego programu, który robi to hurtowo
Za liliowcami i liliami to się dopeiro nalatam... planuje odwiedzić dwa królestwa liliowcowe w tym roku, może się uda
W sprawie żurawek już napisałem.

Nikita Rio to jedna z moich ulubionych żurawek, same zalety
Zaraz popędzę zobaczyć co to za zurawki, a Brown Sugar zobacz sobie moją, która rośnie w lekkim półcieniu ( w cieniu była bardziej brązowa)

Agato ja pozbyłem się w miare skutecznie ślimaków ręcznie bez chemii, ale u mnie mniejszy teren i mniej miejsc gdzie mogłyby się schować.
Liliowce powinny się teraz przy wysokich temperaturach poprawić.
Z emilem jestem ciekawy jak będzie bo rozkręca jakiś interes i likwiduje starsze odmiany, mam nadzieję, że nadal będzie można zdobyć jego nadwyżki
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:39, 02 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu to nie, że aksamitki mi się nie podobają... ja po prostu mam uraz psychiczny z dziedziństwa do nich... rosło to wszędzie, wszystko zarastało i na dodatek śmierdzi

Caramel na słoneczko dobra, ale nie na całkowitą patelnie, chociaż u Ciebie z wilgotnością nie ma większego problemu, na patelni pojedyńcze listki się będa przypalać.
Polecam żuraweczke Redstone Falls, zmienna kolorystycznie od żąarówiasto pomarańczowej wiosną po pomarańczowo-brązową jesienią z rysunkiem na liściach, odmiana rozrasta się długimi pędami na boki co tworzy ciekawy efekt...hmm chociaż przy polecaniu odmian Tobie musze brać pod uwaga żyznośc gleby i pomnożyć wielkość razy dwa
Z tych co pokazałem u siebie na na 283str też można ewentualnie coś wybrać

Będę myśleć, teraz nie kupię, ale już rozmyślam... aale na pomarańczową rabatę.. pomarańcz mi pasuje..

Leśne Wzgórze 22:29, 02 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jej spojrzenie przypomina mi nauczycielke z polskiego w liceum te oczy gdy nie znałem odpowiedzi na pytanie 'Co autor miał na myśli'

Jak się dobrze przyjrzeć to i moją jędzę przypomina
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:28, 02 lip 2014

Do góry
Aniu to nie, że aksamitki mi się nie podobają... ja po prostu mam uraz psychiczny z dziedziństwa do nich... rosło to wszędzie, wszystko zarastało i na dodatek śmierdzi

Caramel na słoneczko dobra, ale nie na całkowitą patelnie, chociaż u Ciebie z wilgotnością nie ma większego problemu, na patelni pojedyńcze listki się będa przypalać.
Polecam żuraweczke Redstone Falls, zmienna kolorystycznie od żąarówiasto pomarańczowej wiosną po pomarańczowo-brązową jesienią z rysunkiem na liściach, odmiana rozrasta się długimi pędami na boki co tworzy ciekawy efekt...hmm chociaż przy polecaniu odmian Tobie musze brać pod uwaga żyznośc gleby i pomnożyć wielkość razy dwa
Z tych co pokazałem u siebie na na 283str też można ewentualnie coś wybrać
Leśne Wzgórze 22:20, 02 lip 2014

Do góry
Jej spojrzenie przypomina mi nauczycielke z polskiego w liceum te oczy gdy nie znałem odpowiedzi na pytanie 'Co autor miał na myśli'
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:06, 02 lip 2014

Do góry
Aniu znam to rozczarowanie gdy czeka się na daną odmiane... kilka dni temu miał zakwitnąć Romanian Rendevous, a rozbiło się ogromne żółte coś, ale zadowolony z niego jestem bo kwiaty ma wielkie. Ja zanm jedną odmiane do której mam dostęp, a ma być również fioletowa z zielonym okiem Applique i nie jest to też droga odmiana. Jednak bardziej przemawia do mnie Rose F. Kennedy... muszę dopytać ile mój Pan liliowcowy sobie za niego życzy
To jak już wstawiasz zdjęcia to poprosze o jeszcze jedną lilie lub liliowczyka
Na poczte jeszcze nie dotarłem bo nadal uziemiony jestem
Kolorowy Ogród Geni 21:45, 02 lip 2014

Do góry
Geniu już od kilku lat podziwiam twój ogród i różnorodność roślin w różnych miejscach.
Bardzo lubie Twoją ferie barw, a na zdjęcia liliowców czekam co roku najbardziej
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:56, 02 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)

No i jeszcze dzisiaj do domu wróciły ze mną takie śliczne osobistości

A co za jedne te dwie śliczne osobistości?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:10, 02 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Moje ulubione miejsc o tej porze roku zaczyna nabierać kolorów

Ale fajny busz I jak przy tym kolorowo Wiem, że się będę powtarzać, ale Twoje żurawki wyglądają jak z katalogu lub z wystawy ogrodniczej Piękne są, lilie i liliowce też i
Ogród niby nowoczesny ale... 23:12, 01 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
W sprawie donic Robiłem już pierwsze próbki i z jednej mieszanki jestem baardzo zadowolony... kolor wyszedł idealny. Teraz muszę tylko znaleźć czas na wycięcie formy bo deski ze starych mebli też już czekają. Wszystko strasznie się opóźnia, ale w końcu donice zrobie
Jeszcze mi się przypomniało, że nie zainteresowałem się żadnym impregnatem... koniecznie musze poczytać

No to super! Będę pytać w razie co o tę mieszankę
Dzięki za info - Kochany jesteś
Ogród niby nowoczesny ale... 23:06, 01 lip 2014

Do góry
W sprawie donic Robiłem już pierwsze próbki i z jednej mieszanki jestem baardzo zadowolony... kolor wyszedł idealny. Teraz muszę tylko znaleźć czas na wycięcie formy bo deski ze starych mebli też już czekają. Wszystko strasznie się opóźnia, ale w końcu donice zrobie
Jeszcze mi się przypomniało, że nie zainteresowałem się żadnym impregnatem... koniecznie musze poczytać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:02, 01 lip 2014

Do góry

Moje ulubione miejsc o tej porze roku zaczyna nabierać kolorów

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:00, 01 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Na rabacie przychodnikowej miały być tylko dwa kolory żurawek, ale jak posadzić tylko dwie odmiany
Zrobiłem eksperyment i jestem z niego bardzo zadowolony, na zdjęciu jest 6 odmian po dwie sztuki z każdej, z daleka tworzą prawie jednokolorową barwną opaske, a z bliska jest różnorodnie.

Muszę mocno wytężyć wzrok aby zauważyć różnicę zwłaszcza, że jedna żurawka ma różne kolory na jednej sadzonce...obłędne a i Ty jesteś niesamowity z tymi odmianami

Pozdrawiam Łukaszu...też jakaś nieczasowa ostatnio jestem.
Robiłeś może te betonowe donice? Pamiętasz, że masz krzyczeć u mnie??
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:55, 01 lip 2014

Do góry
Ostrzegam, przez najbliższy czas będzie u mnie brdzo monotematytcznie albowiem liliowce i lilie poczuły ciepełko

Niewpełni odtwarty Destined to Sea

Canadian Border Patrol... jedne z najgorszych moich lilowców, przez 4 lata nic nie przyrósł

Ogromne cudo, które miało być inną odmianą... kwiat ma praiw 20cm.

Siewka, która mnie niesamowicie zaskoczyła, cudonie delikatnie wybarwiony kwiat... ogromny 20cm jak nic
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:50, 01 lip 2014

Do góry
Ewo wiem wiem, ale zawsze to grzecniej podziękować nażywo jak jest okazja no ale ja gapa jestem.

Agato bardzo dziękuje, zasteaiwnie wyszło przypadkie, ale jestem zadowolony.
Porządek bo zdjęcia robione 2 dni po kosezniu, kancikowaniu, pieleniu i nyych czynnościach porządkowych

Irenko będzie szął pogoda się poprawiła i już widać jak wszystko ruszy z kopyta przetrzymane w niskich temperaturach

Kasiu jak już mam obrastać w piórka to najwcześniej za dwa lata o ile uda mi się zrealizować wszystkie plany... oczywiście jeżeli wszystko się uda, będzie odpowiednie zwięczenie pracy ale w tym roku to jeszcze tajemnica.
Wszystko o czym ... Marzysz 21:25, 01 lip 2014

Do góry
anna_g pomidorów miałam ponad 80 sadzonek (z nasionek własnoręcznie wyhodowane ) , część oczywiście rozdałam, pewnie z 50 rośnie ciekawe ile uda się zjeść?

Mała Mi nawet nie wiesz, jak się cieszę, że mogłam u Ciebie być dziękuję bardzo
spryciula, mówisz... niedługo się okaże co w tych workach siedzi

Luki, witaj u mnie Ja też się cieszę, że się poznaliśmy uwielbiam takich fajnych młodych Ludzi tia... nikt tak nie podróżuje, jak my z Izą, ale jak my to lubimy

Ewuniu -Pszczółko elaborat ziemniaczany mówisz... wszystko Ci napiszę, tylko niech się te ziemniaczki urodzą, bo może to nie udany eksperyment?

Beatko - uśmiechu Ty nasz kora w warzywniaczku jest ok, u mnie leży tylko na scieżkach, a pod nią włóknina, ale tam nic nie rośnie, więc chyba może być mam ją pierwszy rok i wreszcie nie plewię ścieżek, w ubiegłym roku chciałam oszaleć tak zarastało, a teraz luzik jakieś pojedyncze malutkie chwaściki

Marzenko dziękuję bardzo, cieszę się, że mój warzywniaczek przypadł Ci do gustu

Wszystkich bardzo bardzo serdecznie pozdrawiam
i zaraz pokażę troszkę dzisiejszych fotek
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:00, 01 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Żebym to ja sklerozy nie miał i pamiętał jak te muszki fachowo się nazywały. Jak zerwiesz taki pąk i przyjrzysz się dokładnie do środka zobaczysz malutkie bardzo drobne białe larwy właśnie tej muszki, która gdy już się wylęgnie składa jaja, z których wylegają się te paskudy zniekształcające kwiaty

Poczekam może sobie przypomnisz jak się nazywają

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:40, 01 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Te pąki, które pokazałaś zaatakowane są przez takie paskudne muszki. czym prędzej oberwij te pąki i trwale zniszcz/spal. Ograniczysz w ten sposób populacje tych muszek

Musze wiedzieć co to za muszki?

Zaglądałam do środka pąków i ani śladu po nich nie widać,usunęłam paki, teraz ślimaki mają, ucztę, a ja na nich ble

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies