z przyjemnością wracam do twoich jesiennych fotek. Bardzo mi się podoba to połączenie czerwieni ze słomkowym i z taką głęboką zielenią. Żeby u mnie Red Baron chciał lepiej rosnąć...
Wiesz, dopiero zobaczyłam, że masz na rabacie z nowymi pergolami jakieś świerki
Wianuszki z mchu, widzę już porobione, stroją! Mnie rozłożyły zatoki i wszelkie chęci ogródkowe i twórcze odeszły Znaczy w głowie są, tylko nie chcą rąk i nóg uruchomić do pracy
Różę BJ zadołowałam i dalej czeka na pomysł, na godne miejsce
U Ciebie jakieś niespodzianki wiosenne...ciemiernik to rozumiem ale pierwiosnki!?
Pięknie opromienione słońcem roslinki.
Dlatego warto je zostawiać.
Ja hortensji w ogóle nie usuwam. Dopiero wiosną.
Oszronione , czy w czapach śniegu bardzo je lubię
Grażynko, trochę zmian zaszło w moim ogrodzie. Najbardziej cieszą mnie pergole, które tworzą jednocześnie ogrodzenie, no i oczywiście teraz tunel
Będę teraz czekać na pokaz nowych róż i powojników, a także mam nadzieję na dłuższy u mnie sezon pomidorowy Zmiany i poszerzenia rabat też będą dla mnie nową radością
Teraz jeszcze cieszmy się jesienią, w miarę pogodną i ciepłą. W ogrodzie mimo, że sporo już powycinane, to na zdjęciach barwy się jeszcze nakładają i wydaje się być jeszcze nienudno
Świetny tunel Aniu
Trochę prac z nim i zajęcia mieliście.
Ale fajnie,ze już jest.
A ten Anafalis ci się mocno rozrósł.
Mj nijaki i ledwo kilka żyje małych.
Może na drugi rok będzie ładniejszy. Albo mus go przesadzić już w inne miejsce.
Jeszcze bardzo ładne kolory listopadowe
Trawy jak się rozrosną- tak jak u ciebie Aguś to i pózną jesienią są piękne
Te na dole kępy traw to hakonki ?
Śliczne,okazałe i wielkie
Jak rosną po prostu na rabacie a za nimi jakieś inne rośliny to idealna odległość. Za gęsto jeśli na rabacie rosną róże.
Ja sadziłam w kwietniu 2018r. takie mikruski:
Miały tam zdecydowanie za mokro bo woda z dachu tarasu ściekała na nie i dlatego wylądowały na suchej różano-lawendowej rabacie.