Basiu, tak to szczególnie dla pomidorów taki domek Ale będą też wcześniejsze ogórki, sałata, rzodkiewka. Może kilka papryczek. Jakieś roślinki pewnie też skorzystają, może coś zadołuję, albo wcześniej wstawię coś do hartowania, czy podpędzę dalie. Zobaczę w trakcie użytkowania
Chryzantemy wstawiłam tak jak mówisz z doniczkami. Jak je zmrozi, to zabiorę a zrobię dekoracje świąteczne w tych betonowych donicach.
Aniu, wielkie zmiany nie dziwię się, że juz wiosny wyczekujesz.Pergola piękna, ciekawa jestem, jak w sezonie będzie to wyglądać z roślinami.
Świetnie Anafalis wygląda, u mnie jakoś marnie.
Aniu pięknie te niedobitki kwitną. U mnie też tak kwitną, ale chyba dzisiaj wszystko ciachne czas przygotować róże do zimy.
Tunel ładny. Czytając twoja listę do zrobienia to jeszcze dużo.
Ja już tylko róże obrabiam i oczko do ogarnięcia reszta wiosna.
Pewnie aby się nie nudzić i pogoda będzie w miara ciepła coś tam zawsze będę dłubać.
Masz rację Rumianko, często tak u siebie w ogrodzie odpoczywam zasuwając A u innych faktycznie pełen relaks!
Ta magia, to pewnie trochę dzięki zdjęciom, odpowiednim ujęciom. Ale też dzięki różnym dodatkom, bibelotom, tak jak i u Ciebie tworzy się jakiś klimacik.
Ania jak ja Ci zazdroszczę tunelu.. no każdemu, kto ma.. super sprawa i fajnie wyszedł.
U Ciebie jak zawsze pięknie.Róże zachwycają.. tak sobie nawet dziś myślałam, jak bardzo się wszystko zmieniło, jak mi brakuje wyjazdów z dziewczynami, jak byłyśmy u Ciebie.. jakoś ciężko się przyzwyczaić do nowej rzeczywistości.
Mój plan na przyszły sezon to odnowienie tunelu. Przez intensywne prace nad zmianami w ogrodzie trochę go zaniedbaliśmy. Mam taki zwykły, folię naciągniętą na metalowy stelaż. Koniecznie mus uruchomić od nowa. Uwielbiam swoje pomidorki, cieplutkie, wygrzane. Życzę dużo radości z posiadania i obfitych zbiorów
Świetny tunel Aniu
Trochę prac z nim i zajęcia mieliście.
Ale fajnie,ze już jest.
A ten Anafalis ci się mocno rozrósł.
Mj nijaki i ledwo kilka żyje małych.
Może na drugi rok będzie ładniejszy. Albo mus go przesadzić już w inne miejsce.
Grażynko, trochę zmian zaszło w moim ogrodzie. Najbardziej cieszą mnie pergole, które tworzą jednocześnie ogrodzenie, no i oczywiście teraz tunel
Będę teraz czekać na pokaz nowych róż i powojników, a także mam nadzieję na dłuższy u mnie sezon pomidorowy Zmiany i poszerzenia rabat też będą dla mnie nową radością
Teraz jeszcze cieszmy się jesienią, w miarę pogodną i ciepłą. W ogrodzie mimo, że sporo już powycinane, to na zdjęciach barwy się jeszcze nakładają i wydaje się być jeszcze nienudno