Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Rododendronowy ogród II. 09:34, 12 maj 2014

Do góry
Bożenko a jak kwitnie to już nie pryskać?

popieram Anie bo wiem ile energii i stresu wymaga takie spotkanie wiem też że sama nie chciałam by ktokolwiek cokolwiek przywoził, bo też jestem taka Zosia samosia. Dlatego apeluję do Bożenki by nawet 1/4 wesela nie robiła Idź lepiej i ten czas spożytkuj na wzdychanie do swoich piękności
Mały ogród pod Białymstokiem 09:13, 12 maj 2014

Do góry
ana_art - to Twoje zasługa - wprowadziliśmy tylko drobniutkie korekty a resztę pomysłów na bank wykorzystamy gdzieś obok te zestawienia które podałaś jak najbardziej są OK

do Łomży po 17 ciężko zajechać - czasami żona bywa przejazdem z rana (ale to dość rzadko - szukam gdzieś koło siebie - namierzyłem już 2 miejsca ale wciąż nie widać przyrostów i nie wiadomo czy nie przemarzły...

teraz to wszystko podsadzić...!!!!!

znacie jakieś dobry sklep internetowy z ładną korą? muszę kupić większą ilość....

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:57, 12 maj 2014

Do góry
i pomyśleć, że moja profesorka od chorób wieku dziecięcego zawsze piliła by dzieci nie podrzucać bo im się w głowie 'poprzewraca' mimo tej wiedzy jako nam wtłaczała podrzucałam swoich zawsze im się gęba śmiała...
Roztoczańskie klimaty 21:35, 11 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
trzeba było jechać bez niego, koniecznie zdezelowanym autem by nie podbijać ceny (to sposób mojej koleżanki)

Hehe muszę takie nabyć...ale mam kolegę co prowadzi złom to coś by się znalazło...ale obawiam się że to by nie pomogło raczej mnie tu znają więc cena by była niezła
Opuchlaki 20:59, 11 maj 2014

Do góry
ale te imago paskudne... zastanawiam się kiedy można stosować te drugie nicienie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:30, 11 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Dzisiaj wylamalam 2 koszyki tulipanów

cudny masz ten busz tulipanów...obłędny!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:13, 11 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
nie bojaj będzie dobrze, a i z przesadzaniem nie ma problemu. Moje były krzywo posadzone i chyba w czerwcu przesadzałam i kilkanaście centymetrów, nic im nie było... oczywiście nie proponuje mnie naśladować, bo gwarancji nie daję

Ana, wiesz, że bez przesadzania się nie da... zawsze coś jest do poprawki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:07, 11 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Co dolega moim różom?

Ana według mnie to mączniak prawdziwy trzeba zastosować Topsin 500 SC ,liście palić nie dawać na kompost ,a wszystkiemu winne niestety deszcze
A te plamy to pewnie szara pleśń ,zastosuj to samo
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:44, 11 maj 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)

Oj tam, jak będzie busz, to porozsadzam
nie bojaj będzie dobrze, a i z przesadzaniem nie ma problemu. Moje były krzywo posadzone i chyba w czerwcu przesadzałam i kilkanaście centymetrów, nic im nie było... oczywiście nie proponuje mnie naśladować, bo gwarancji nie daję
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:41, 11 maj 2014

Do góry
Aniu na co dzień nie widać różnicy, na zdjęciach widać doskonale
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:35, 11 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
wydaje mi się że co 60-70cm, wszerz zajmą Ci mniej więcej tyle samo

Oj tam, jak będzie busz, to porozsadzam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:29, 11 maj 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
A czosnki wielgaśne!!!
Ana co ile sadziłaś limki, przypomnij proszę, czy wszerz dużo zajmują miejsca??? Ja swoje pod pergolą posadziłam co jakieć 65 cm jeda od drugiej, potem 45 cm miskant-i tak na przemian...
wydaje mi się że co 60-70cm, wszerz zajmą Ci mniej więcej tyle samo
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:26, 11 maj 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)

Ja właśnie wróciłam z pryskania...
Wykorzystałam chwilę, że od 3 godz nie pada i słonko wyszło, ale co z tego jak zapowiadają deszcze i pewnie jeszcze burza się przypałęta....Mam taki naturalny prognozer burzy, mój Helgę, już 3 godz. przed wyczuwa i schodzi do piwnicy I tak sobie tam siedzi już od 2 godz. i wypędzić nie mogę...
Ale wracając do grzyba, to podobno mój buczek biedniutki go załapał a tak szybko liście mu marniały, że teraz jak wyszłam, było o połowę więcej niż rano!!! Nie przesadzam.
Spryskałam go saprolem, tylko to miałam, mam nadzieję, że nie zaszkodzi...bukszpany też prysnęłam, tylko te podpadające.
ech u nas pada średnio co 2 godziny... dzisiaj wycinałam nawet część liści tulipanowych które rosły przy vanilla fraise bo były przygnite...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:25, 11 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

u mnie praktycznie wszystko jest na słonecznej. Czosnków nie wykopuje, chociaż są różne opinie...
na tej rabacie tu gdzie czosnki są hortensje limelight, przed nimi żurawki georgia peach a wcześniej w prawym rogu trawki frosted curls
Dzięki bardzozapisałam w notesiku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:22, 11 maj 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Ana czy czosnki to trzeba co roku wsadzć i wykopywać czy zimują.Jaka to odmiana na tej fotce.Możesz opisać rosliny z tej rabaty i czy na słoneczna wystawę się nadaje.

u mnie praktycznie wszystko jest na słonecznej. Czosnków nie wykopuje, chociaż są różne opinie...
na tej rabacie tu gdzie czosnki są hortensje limelight, przed nimi żurawki georgia peach a wcześniej w prawym rogu trawki frosted curls
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:14, 11 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Od kilku dni u nas pada, wszystko wymaga odprysku na grzyba... A prognozy nie są pocieszające...

Ja właśnie wróciłam z pryskania...
Wykorzystałam chwilę, że od 3 godz nie pada i słonko wyszło, ale co z tego jak zapowiadają deszcze i pewnie jeszcze burza się przypałęta....Mam taki naturalny prognozer burzy, mój Helgę, już 3 godz. przed wyczuwa i schodzi do piwnicy I tak sobie tam siedzi już od 2 godz. i wypędzić nie mogę...
Ale wracając do grzyba, to podobno mój buczek biedniutki go załapał a tak szybko liście mu marniały, że teraz jak wyszłam, było o połowę więcej niż rano!!! Nie przesadzam.
Spryskałam go saprolem, tylko to miałam, mam nadzieję, że nie zaszkodzi...bukszpany też prysnęłam, tylko te podpadające.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:13, 11 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
tylko weź pod uwagę, że te Icy są niskie

No to dobrze, ze mowisz, pojda na przody Dzieki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:58, 11 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Aaa i zapomniałam o czosnkach przy tarasie
Ana czy czosnki to trzeba co roku wsadzć i wykopywać czy zimują.Jaka to odmiana na tej fotce.Możesz opisać rosliny z tej rabaty i czy na słoneczna wystawę się nadaje.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:41, 11 maj 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Nie no te czosnki mnie rozwalaja Bede kupowac, mowy nie ma nawet i niech Zon nawet nie probuje mnie powstrzymac I wiesz co, te lody tulipanowe sa bardzo fajne Rabu julka, lista mi sie poszerza, a gdzie ja to wszystko wepchne to nie mam bladego pojecia
tylko weź pod uwagę, że te Icy są niskie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:35, 11 maj 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

o matuchno...a które mają jeszcze pąki?? U mnie już na wykończeniu tulipany...
o te... Dziś już prawie rozwinięte w miejscu gdzie wcześniej były exotic emprio

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies