Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:42, 25 mar 2016

Do góry
jona napisał(a)

Pachną mi te Twoje fiołki mocno i słodko
Ładne będziesz miała święta z tulipanem, pierwiosnkami, bratkami, krokusami .

Wiosna Joasiu przyszła i rozpycha się łokciami dzisiaj pierwsza magnolia łupinki z pąków zaczęła zrzucać, mam nadzieję, że w okresie świąt uda mi się wyrwać choć na chwilkę do ogrodu

Ogród, mydło i powidło. 19:21, 25 mar 2016

Do góry
Faktycznie magnolia przepiękna.
Ogród, mydło i powidło. 16:11, 25 mar 2016

Do góry
Piękna magnolia!Prawdziwa ozdoba!
Majowo nie tylko w maju 16:10, 25 mar 2016

Do góry
No i 50-siąteczka pękła - chyba.

Tempo mam zawrotne (takie około Wielkanocne)
Ale co zrobić. Sezon cebulowych się zbliża więc trzeba się uaktywnić.

Rewolucji ogrodowych nie było.
W sierpniu stanął nowy taras - PIĘKNY!!!! i nowa pergola.
Jedno wyjście tarasowe "się" powiększyło, drugie przybyło. Jest jasno i w końcu ogród "wszedł" do domu.
W tym roku przyszła pora na drugi taras bo na starym można życie stracić.

Bratki już są na miejscu - czekają na foty. Krokusy szaleją, tulipany jeszcze się czają, magnolia w tym roku też da czadu.

Uwielbiam wiosnę!!!!

Wszystkim życzę spokojnych i słonecznych Świąt Wielkanocnych spędzonych w rodzinnym gronie.

Ogród, mydło i powidło. 12:12, 25 mar 2016

Do góry
Kasiu, boska ta magnolia i jakie wielkie kwiaty!!! Oj skuszona jestem na maxa.
Podziwiam skrzynie, piękny warzywnik będzie i jaki masz porządek, rany, mus brać przykład
Bawarka 21:22, 24 mar 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
sliczne tulipany, moje jeszcze spia wszystkie, magnolia tez spi

Dla Ciebie dzisiejsze fotki magnolii

Ogród prawie romantyczny 15:44, 24 mar 2016

Do góry
Na pierwszej rabacie jest magnolia Susan, na razie jeszcze niewielka, ale za parę lat będzie częściowo zasłaniać widok na tę rabatę w głębi.
Pan Maluśkiewicz 12:45, 24 mar 2016

Do góry
Im dłużej się zastanawiam, tym bardziej wolę jednak ten ekran cisowy za trzmieliną. Ale mam czas na przemyślenia. Lustro już kiedyś chodziło mi po głowie w tym miejscu. Ale potrzeba mi zieleni.

Chyba, że ekran zrobię z jakiś liściastych. Sama nie wiem.

Smaragdy mają podobne wymagania stanowiskowe co magnolia a to jest duży +, ale marzyły mi się tam cisy jako tło dla magnolii.

Pan Maluśkiewicz 08:40, 24 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Jeżeli nie chcesz jednolitego ekranu z tujek to ok, tylko nie przerzedzaj już ich, one są bardzo ładne, takie wypielęgnowane i bardzo ładnie tak posadzone wyglądają

Wygooglowałam ten bez czarny, faktycznie fajny jest i ma ładny kolumnowy pokrój. Ja myślałam o; wiśni Amanogawa, grabie fastigiata

A jako tło dla magnoli to co? Bo cisy tłem trzmieliny mają być, a magnolia bez tła?

Nie, nie będę przesadzała moich Smaragdów, one dobrze są posadzone. Nie są już takie malutkie, mają odstępy a w przyszłości i tak będą cięte.

A tło dla magnolii chciałam zrobić narożnik z cisów, ale żeby być konsekwentną powinnam zrobić ze Smaragdów. Ale nie jestem przekonana wewnętrznie
Pan Maluśkiewicz 04:42, 24 mar 2016

Do góry
Jeżeli nie chcesz jednolitego ekranu z tujek to ok, tylko nie przerzedzaj już ich, one są bardzo ładne, takie wypielęgnowane i bardzo ładnie tak posadzone wyglądają

Wygooglowałam ten bez czarny, faktycznie fajny jest i ma ładny kolumnowy pokrój. Ja myślałam o; wiśni Amanogawa, grabie fastigiata

A jako tło dla magnoli to co? Bo cisy tłem trzmieliny mają być, a magnolia bez tła?
Ogród z uśmiechem 23:21, 23 mar 2016

Do góry
Na dobranoc zdjęcia pod nazwą: szukamy wiosny!

Irga wędruje po kamieniu, bo tam cieplej

Magnolia i wiśnia piłkowana budzą się coraz wyraźniej

Stipa chyba przezimowała

Kosolkowa Pasja 22:49, 23 mar 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Kosmiczne koło hi hi Bardzo ładne.
Sporo masz cebulowych. Jest na czym oko zawiesić - i to nie jedno

Koło widzę jako pierwsze z rana- bo przez okno w kuchni No i najczęściej w ciągu dnia. Fajnie jak się tam dużo dzieje. Podobało mi się w ubiegłym roku, zobaczymy co w tym mi tu wyjdzie. Magnolia dała ciała, pierwszy minus.

Na największej rabacie cebulowych mało.. Może za dwa -trzy lata będzie efekt, jak się małe rozrosną i jak dokupie tulipanów..
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:25, 23 mar 2016

Do góry
Ta magnolia robi dobrą robotę w tych dekoracjach. Świetny pomysł
Pan Maluśkiewicz 15:47, 23 mar 2016

Do góry
Dziś tak to widzę. Chciałam cisowy żywopłot bo magnolia odbijałaby się lepiej na tel cisów, ale powinnam być konsekwentna. Cztery cisy jako ekran za trzmieliną. Dalej przerwa na coś kolumnowego, może właśnie Black Tower, albo berberys i dalej żywopłot ze Smaragdów wchodzący w chodnik.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:48, 23 mar 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Ja też czekam z utęsknieniem na tę prawdziwie zieloną wiosnę, spokojnie posprzątam ogród, tylko ta pogoda nie odpuszcza...na wysieewy bylinek, a o warzywkach nie wspomnę, juz powinny kiełkować.

Magnolii nie dokupuję..chociaż nowe odmiany kuszą np. Magnolia 'Daybreak', miejsca już brakuje w ogrodzie, ja drzewa mam już prawie wszystkie obsadzone...zostały mi tylko do zdobycia dwa kolony cynamonowe Acer griseum i różowy pensylwańczyk

JA tę magnolie kupię i klony tez mam na liście
Ogród, mydło i powidło. 12:32, 23 mar 2016

Do góry
Boska magnolia! U mnie z jedna taka by sie przydała
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:30, 23 mar 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)
Czekam na Twoje magnolie piękne, a tu ziąb. Dokupujesz jakieś i w tym roku? Jak widziałaś, poszłam w oczary i świdośliwy, o bylinach nie wspominając i muszę się zadowolić tylko czterema magnoliami.

Ja też czekam z utęsknieniem na tę prawdziwie zieloną wiosnę, spokojnie posprzątam ogród, tylko ta pogoda nie odpuszcza...na wysieewy bylinek, a o warzywkach nie wspomnę, juz powinny kiełkować.

Magnolii nie dokupuję..chociaż nowe odmiany kuszą np. Magnolia 'Daybreak', miejsca już brakuje w ogrodzie, ja drzewa mam już prawie wszystkie obsadzone...zostały mi tylko do zdobycia dwa kolony cynamonowe Acer griseum i różowy pensylwańczyk

Bardzo cenię sobie twoje owocowe wybory i nasadzenia, ja posadziłam kilka owocowych drzew i wszystko albo się połamało, albo przemarzło, albo korzenie pogniły...straciłam zapał i chęć powtarzania nasadzeń, nie mam jak nawozić więcej ziemi pod nowe nasadzenia, żeby tworzyć kolejny podwyższone rabaty...odpuszczam...ale skrzynki na warzywka będą
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 07:32, 23 mar 2016

Do góry
wiunia napisał(a)
Dziewczyny ja mam jeszcze okrytą magnolię i boję się ją odkryć, jeszcze jakieś przymrozki mają być dzisiaj. Tylko czy nie przeginam z tym okryciem? Jest u mnie pierwszą zimę dlatego się obawiam o jej byt

Wiuniu moja magnolia zimuje pierwszy sezon i jej nie okrywałam.Zobaczymy jaka będzie.
Dzisiaj faktycznie zmroziło u nas
Wszystko białe.
Bawarka 19:48, 22 mar 2016

Do góry
sliczne tulipany, moje jeszcze spia wszystkie, magnolia tez spi
Bawarka 19:42, 22 mar 2016

Do góry
Cesarska korona juz juz

temu ciemiernikowi opitolilam liscie...wiekszosc lisci...

magnolia siem stara

a czosnek niedzwiedzi juz dzisiaj zjadlam na kolacje, pysznosci

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies