Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

April podbija las... 18:55, 07 lip 2021

Do góry
Hosty Fire & Ice plus dzwonki. Moje ulubione połączenie. Za chwilę dojdą też niebieskie floksy.

Kiedyś wysiałam z nasion jakieś dzwonki i okazały się bylinowe i całkiem fajne

Alionuska, nieliczny powojnik który u mnie przeżył i wegetuje. Teraz go widać, bo Pomponelle ścięte wiosną do zera

Zmartwychwstała Indigoletta. A myślałam że ta zima ją ukatrupiła. A ona nawet zakwitła.
Pamiętajcie o ogrodach 18:47, 07 lip 2021

Do góry

Pamiętajcie o ogrodach 18:47, 07 lip 2021

Do góry
Tak praktycznie trzy rabaty są prawie skończone i podrośnięte + jedna z trawowych też prawie ale ona od sierpnia przyciąga wzrok, jeszcze dużo do zrobienia jest, ale te trzy lata pokazują mi, że jak się za czymś chodzi i traktuje z przuyjemnością to są efekty, czego oczywiscie i wam życzę

April podbija las... 18:44, 07 lip 2021

Do góry
Wiem, wiem, fatalne zdjęci ale na razie nie da się innych. Polegam na Waszej wyobraźni
Pashmina i Leonardo da Vinci

Dziwnie powyginały mi się krwawnice

Sezon 2017 u Hanusi 18:18, 07 lip 2021

Do góry
U Zbyszka napisałam, co sądzę o takiej działkowej uprawie w mini ogródkach i na działkach ROD. Nie jest to komfortowa sprawa. Jest współnotowy regulamin, który obowiązuje wszystkich, Ale nie obowiązuje sposobu, w jakim pokazujemy młodszym jak wygląda sprawa w mini ogrodnictwie.

Nie dorabiamy się tu kokosów, jak napisał Zbyszek. Ale dorabniamy si ę dobrego imienia w rodzinnym gronie. Babcia, już nie jest czepialsą zrzędą, tylko ta, co od wiosny uprawia grzędę, a w niektórych domach, ogród uprawia tylko dziadek, bo tylko on wie jak posadzić w ogrodzie coś, co nadaje się do jedzenia, i nie szkodzi, bo jest bez chemii. I czym różni sie smak pomidora z własnej uprawy od tego ze sklepu.

Kto może, to hoduje kury i przepiórki, i tez ma porównania z korzyścią własnego chowu.

Kwiaty możemy podziwiać prawie przez okrągły rok, a nie tylko z okazji corocznych imienin.

Niektorym to jest dziwne, czemu się bierzemy za takie prace, kiedy można nic nie robić, tylko oglądać telewizję. Ja telewizji już 10 lat nie włączam. Nawet na ważne spotkania rządowe, czy sportowe. Szkoda czasu. Ab dzieciom trzeba dać szansę wyboru. Może akurat w rodzinie, gdzie nie ma szacunku do ziemi, urodzi się jej pasjonat?
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:04, 07 lip 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję jeszcze ten syneczek jest stanu wolnego.

Synek śliczny Dorotkoach to spojrzenie i uśmiech
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:00, 07 lip 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Przedziwny ogród u Agi

Fajnie, że pokazałaś ogród Agatki
Z Twojej relacji wybrałam te zdjęcia. One bardzo przyciągają wzrok. Piękne kompozycje i bogactwo roślin. Na ostatnim zdjęciu zauroczyły mnie te wiśnie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:55, 07 lip 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dzikuję

Cudowny raj różany Właściwie każde zdjęcie chciałoby się zacytować.
Różom dobrze w Twoim ogrodzie
Świetne miejsce wybraliście na wesele. Gratulacje z okazji ślubu. Szczęścia i miłości młodej parze
April podbija las... 17:45, 07 lip 2021

Do góry
Na tyłach rabaty wschodniej mam różę Blue Magenta, bardzo ją lubię. Wlazła mi na żywopłot cisowy. Komponuje się też ze śliwami wiśniowymi Pissardii

CDN
Mirkowy ogród (początki) 17:26, 07 lip 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Tak Mirko piękna ale strasznie krótko kwitnie jakieś trzy tygodnie czerwca kwitnie.Wycięłam przekwitłe kwiatostany z nadzieją na ponowne kwitnienie ale niestety idzie w masę.
Ale i tak liście zdobią.Tu mam 6 sadzonek po wycięciu kwiatów tydzień temu.

Ja Kubańską mam z wysuwanych nasion jest niska ale zaczyna kwitnąć.Może się rozkręci

To się trochę zmartwiłam, ale wiele roślin niestety tak krótko kwitnie, np. mój przetacznik ten niziutki też krótko. Piwonie takie piękne a też długo nie cieszą, szczególnie w takie upały jak teraz mamy
Sałatka pokrzywowa 17:20, 07 lip 2021

Do góry
Na koniec ogólnie

W ogródku Martki 17:18, 07 lip 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Co się dzieje, gdy po trzech dniach nieobecności wracasz do domu? ...
1) walczysz z myślami, czy najpierw nastawić pranie czy biec do ogrodu
2) biegniesz do ogrodu, wracasz jednak szybko... po sekator
3) myśli o praniu zupełnie zanikają, bo musisz pooglądać, pocykać foty, rozesłać bliskim
4) jak w ogniu wracasz do garażu, gdyż przypominasz sobie, że ... trzeba pilnie rozpakować bagaż!!!

Padłam Mam dokładnie tak samo
Ty książki powinnaś pisać

Fajnie, źe udało Ci się kupić Gillenię.
Sałatka pokrzywowa 17:18, 07 lip 2021

Do góry
Pełnik przy oczku kwitnie, co mnie cieszy, sprzedawca obiecywał, że zakwitnie, no i nie kłamał

Woda w oczkach jest przejrzysta, zastanawia mnie tylko różny stan pistii - w średnim oczku

... i dużym
April podbija las... 17:16, 07 lip 2021

Do góry
Dosadziłam też gaurę białą w to miejsce między moliniami

Tu już z gaurą, dopóki nie zakwitnie słabo ją jeszcze widać

Ale z perspektywy chyba fajnie się zgra na tej rabacie, która jest z założenia limonkowo-biała

Sałatka pokrzywowa 17:13, 07 lip 2021

Do góry
Plony warzywno - kwiatowe

W ogródku Martki 17:10, 07 lip 2021

Do góry
Wiola, przywiozłam jeszcze Bodziszek Espresso, Krwiściąg lekarski Shiro-fukurin oraz Gillenię trójlistkową, którą zachwyciłam się u Andy. Nieoczekiwanie wpadłam na nią w małej i niepozornej szkółce - to przeznaczenie!? Ma piękne listki i delikatne kwiatki.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:10, 07 lip 2021

Do góry
AgataM napisał(a)
Cudowny gąszcz kwiatów Wianuszki urocze Zdolniacha z Ciebie
Dzięki Aga, ale do Twojej perfekcji nigdy nie doskoczę.

Ogród do odnowy 17:07, 07 lip 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Każdy rejon ma swoje pozytywy

Poszłam zrobić zdjęcia poglądowe obu róż, oceń sama. Zebrałam płatki opadłej Hansestadt, Lady właśnie na nowo rozkwitła. I dla porównania Hanse w pączkach gdy ma jeszcze najmniej żółci

Dopiero przy takich zdjęciach widać ślady różu u Lady

Hmm, chyba jednak zbyt żółta jest…
April podbija las... 17:05, 07 lip 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Pięknie u Ciebie w lesie, parzydło wygląda w tym miejscu fantastycznie.
Okolice misy też świetnie się prezentują.
Zakupy widzę, że bardzo udane, czekam na zdjęcia po sadzeniu.

Alicjo, fajne jest w parzydle to, że tak długo kwitnie.
Zakupy sadzę stopniowo, bo sporo tego a upał nie ułatwia sprawy

Kupiłam np taką fajną szałwię jesienną ale mój telefon nie umie uchwycić jej uroku.

Kupiłam też penstemona barbatus Rondo, fajny niebieski kolorek podbarwiony fioletem. I znów przydałby się fotograf

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies