Na razie nie szalej z pojedynczymi nasadzeniami, nie sadź i nie kupuj po 1 sztuce, nawet róże fajnie jest sadzić po 2-3 szt aby efekt był spektakularny. Natomiast zajmij się przemyśleniami jak poszerzyć rabaty aby umiejscowić drzewa tak, aby zasłoniły/zniwelowały ten dach. Albo wyeksponować je w trawniku, bez poszerzania rabaty.
SLiwy wiśniowe Nigra. Na wysokim pniu. Wciskanie czegokolwkiek na wąską rabatę jest bez sensu. Zagęści zbyt mocno.
Dziękuję, również pozdrawiam
Miskanty chcę poprzestawiać na wiosnę ale jeszcze nie mam koncepcji. W sensie mam, ale co chwilę inną, to tak jakbym nie miała
Witam samą szefową
Już nic nie kupuję, bo mam aż nadto. Zrobiłam rabatę z boku z berberyskami i faktycznie w grupie roślinki wyglądają dużo lepiej.
Nad tymi śliwami pomyślę. Mąż mnie zabije jak mu powiem że rabatę trzeba poszerzyć Dopiero skończył osadzać obrzeże z kostek. Ale jak kocha...
Czy te drzewka nie dadzą za dużo cienia? Ogródek jest malutki, sąsiad z przodu ma sadzić tuje, ja posadzę drzewka i boję się żeby mi to nie zacieniło tarasu.
Nie zacieni o ile kupisz szczepione na wysokim pniu, lub inne podobne. np. kuliste.
Obzreża żadne się nie opłąca robić, kosztuje i zmiany są niemożliwe. I ostre kanty nie do utrzymania przy czymkolwiek co trawę ogranicza Wiem co mówię. Najlepszy jest brak ograniczników.
Hej Magda
Całkiem nieźle sobie poradziłaś wg mnie z ogródkiem .
Do zasłony przed sąsiadami rzeczywiście chyba tylko drzewa będą odpowiednie. Ale skoro sąsiad i tak ma sadzić tuje, to może bym jeszcze z tym poczekała.
Dziękuję Danusiu. Przemyślę sprawę z tymi drzewami.
Szkoda że wcześniej nie dopytałam o różne rzeczy i narobiłam tyle głupot, ale wszystko mogę jeszcze poprawić.