Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 22:40, 29 paź 2021

Nowa12 napisał(a)
Ale szybko stworzyłaś tę rabatę. Ekspresem. I na wiosnę już będzie pięknie na niej.

Najwięcej pracy kosztowało mnie uporanie się z darnią...prawie nie żyłam...ale gonił mnie trochę czas, bo wiadomo było, że niebawem wyjeżdżamy do domu, bo na działce spędziliśmy pół roku...i gdybym nie zdążyła z rabatą, to wszystko pewnie przesunęłoby się do wiosny, a wówczas, to już nie spałabym spokojnie, bo charakter mam jak wiercipięta...jak robić, to robić... Tę resztę nasadzeń spokojnie zrobię bywając na działce weekendami, a wiosną roślinki ruszą z kopyta, albo i nie... Okaże się.
Rumianka 22:48, 29 paź 2021

Basieksp napisał(a)
No jestem pod wrażeniem, ale szybko się uwinęłaś z tą rabatą bardzo ładnie już teraz wygląda , a jak się wszystko zadomowi będzie bardzo ładnie, i ta ścieżka na środku, fajny pomysł podoba mi się

Basiu, niby jestem zadowolona, ale w ogólnym wyglądzie coś mi jednak jeszcze nie gra...najgorsze, że nie wiem co? Miałam za mało czasu na przemyślenia i dopracowanie kształtu rabaty, działałam szybko, by Emuś nie rozmyślił się "oddając" mi część jego trawnika. Ale gdy zrodzi się pomysł na ewentualną poprawkę, to z pewnością wprowadzę ją w życie...
gogo 14:06, 30 paź 2021

Elisko, brawo, super rabata i już obsadzona
Ja wiem, czego Ci brakuje, drugiej takiej samej /tylko odwróconej/ na pozostałej części trawnika
A czerwone jesienne akcenty cieszą oczy, przymrozek niespecjalnie
Agatorek 18:19, 30 paź 2021

Hej Elisko .
Ależ ekspresowa robota z tą nową rabatką, super to wygląda .

Lubię takie zawijaski
Rumianka 22:57, 30 paź 2021

gogo napisał(a)
Elisko, brawo, super rabata i już obsadzona
Ja wiem, czego Ci brakuje, drugiej takiej samej /tylko odwróconej/ na pozostałej części trawnika
A czerwone jesienne akcenty cieszą oczy, przymrozek niespecjalnie

Grażynko, o drugiej rabacie nie mam co marzyć, bo już przy tym kawałku Em miał minę nie specjalną, żal mu było tego kawałka trawnika.
Co roku czekam na przebarwienia roślin, bo to najpiękniejszy atut jesieni, jedynie szkoda, że ten spektakl tak krótko trwa, szczególnie przy tych naszych nadmorskich wiatrach. Rach, ciach i moje kolorowe liście w Szwecji...
Rumianka 22:58, 30 paź 2021

Agatorek napisał(a)
Hej Elisko .
Ależ ekspresowa robota z tą nową rabatką, super to wygląda .

Lubię takie zawijaski

Mnie też jakoś te wszelkie zawijaski lubię.
gogo 02:52, 31 paź 2021

Rumianka napisał(a)

Grażynko, o drugiej rabacie nie mam co marzyć, bo już przy tym kawałku Em miał minę nie specjalną, żal mu było tego kawałka trawnika.
Co roku czekam na przebarwienia roślin, bo to najpiękniejszy atut jesieni, jedynie szkoda, że ten spektakl tak krótko trwa, szczególnie przy tych naszych nadmorskich wiatrach. Rach, ciach i moje kolorowe liście w Szwecji...

Elisko, doskonale Cię rozumiem, pewnych upartych eMów nie da się zmusić do ustępstw.
Ja się cieszę, że ogród jest tylko mój, nie przejmuję się, jak eM torpeduje jakiś mój pomysł, tylko działam
A potem, jak stwierdza, że jednak fajnie wyszło, to się śmieję pod nosem

Tak, wiatr robi nam psikusy, na szczęście nie we wszystkim
Rumianka 16:27, 31 paź 2021

Swięta racja Grażynko!
Ewa777 14:58, 01 lis 2021

Elisko, pięknie wygląda ogród jesienny. Podziwiam nową rabatę i jestem w szoku, że tak szybko zadziałałaś. Myślałam, że tylko wytyczysz nową rabatę, a tu już obsadzona i gotowa
Ania111 18:42, 01 lis 2021

size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/229/2290217/original.jpg[/img]
wysypałam trociny, bo eMuś piłował drzewo, ale gdy skończę rabatę to wysypię korę

Witaj Elisko ,

Jestem troszkę do tyło z forem ,
ale rabatka wyszła super ,
Zimą cofnę się głębiej w wątek

pozdrawiam