Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:34, 17 cze 2014

Do góry
Marto, lilie są prawie jak na zdjęciach,może jeszcze bardziej ciemne.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:31, 17 cze 2014

Do góry
Marek - ja w ogrodzie mogę od rana do nocy A w kuchni po 5 minutach wymiękam.... za to poprasowałam wczoraj...do 2 godziny walczyłam z żelazkiem Powiedziałam ,że dam radę.. ale na schowanie już sił brakło.. i tak sobie leży.. zaraz idę pochować kupki..

Marzena - nic nie chcę w zamian... będziesz dziękować Pszczółce za transport.. ukopałam ci tojeści orszelinowatej (czytałąm u Izy że chesz)... ale to była walka, tak sucho, że łopaty nei szło wbić.. więcej nic nie kopię.. już się nei da.. ale TOjesć powinna kwitnąć, bo jak na razie stoi z pąkami kwiatowymi na baczność.. Jak zwiędnie to zakwitnie za rok Dziękuję nie chcę bo za roślinki się nie dziękuje..

Kindzia - byłam i widziałam.. "lilie białostockie ".. ha, ha, ha.... od nich zaczęła sie moja miłość do lili.. od nich i takich żółtych wysokich.. mama mi je dała.. a teraz ja oddaję, chociaż te mogą być od mojeje mamy, bo ona do Alinki też przywiozła sporo cebul..

Jak komuś nie odpowidziałam to sorki, ale ... czas przestał być gumowy.. za to obwódki bukszpanowe z różami i szałwią od Fineczki... Malina-cud-miód i orzeszki.. jest pięknie.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:29, 17 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziś z rana nadciągały chmury niby deszczowe, ale niestety, poszły sobie bez pozostawienia kropli deszczu.
Z uwagi na domowąturbację, do ogrodu wpadłam tylko [podlać w szklarni. Busz sięzrobił, wilki do wyskubania,conieco do podwiązania. Prawa stronajuż zawiązujeowocki, lewa ciut marudzi. PO prawej mam niskie gruntowe, po lewej wysokie, w typie malinowym. nasiona niemieckie z Lidla.
Na razie wszystko zdrowe, tylko już tam rękę trzeba włożyć do wypielenia. W całym ogrodzie też panoszą się chwasty,mają czas do piątku.

Jakie bogactwo pomidorów piękny widok róże masz piękne, lilie mają cudowne kolory baardzo mi sie podobają u mnie jeszcze nie rozkwitly, pąki mają nabrzmiale lada chwila zakwitna ,ale ją mam tylko żółte i pomaranczowe, chyba też kupię sobie bordowe bo te Twoje są poprostu piękne

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:07, 17 cze 2014

Do góry
Richi - dzięki za info... dostają potfory sałątę.. i tak im posmakowała, że już nie mam ani jednej lilii w oczku Chyba zacznę wrzucać po główce sałaty... takie piękne lilie miałam.. i wszytko upierdutane... kwiaty liście.... po prostu zbóje.... pójdą na patelnie.. a jeść będzie co.. bo wielgaśne.. Jak to mówi M. w oczku pływa kolacja wigilijna na 100 osób.

Kasik - pola i łąki też są piękne .. a przynajmniej mogą takie być A z ogrodem nei przesadzaj, nie jest taki mały.

Anula - o kwiatkach do cienia u ciebie napisałam

Agatka - z serca dane... gdzie im będzie lepiej niż u Ciebie... a u mnie miejsca brak.. wiec super, że sie podoba.... tylko strasznie kolczasta cholera.

Malkul - kwitnie na razie jedna Widziałąm, ale muszę przyznać, że urosły giganty.. i aż sie wierzyc nei che że z takich siewek po 3-4 cm.. takie ogromne jeźówki.. Jednak u Ciebie rosna lepiej.. widać dobra ogrodniczkę.

Konstancja - mamie nawet powiedziałam, jak jej lilia miała być sławna.. ze google ma o niej pisać Moje jeżówki, też jeszcze nie kwitną.. z tych co dawałam siewki... bo pierwsza wystartowała Marmalada

Basiu - piszę na PW.. odbierz
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:12, 17 cze 2014

Do góry
Niech sobie lilie wędrują, byle ładnie kwitły
Mnie się też wydawało, że z salonowej wszystkie różowe lilie przesadziłam, a kwitną aż miło Do zaznaczenia są
Białe i różowe...lubię Powinna moja różowa biedronkowa się okocić, wielka już jest, może sadzoneczki będą.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 13:36, 17 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Tak patrzę na tę Twoja rabatę i mnie olśniło...nie mam różowej ostróżki! I zupełnie nie wiem dlaczego...białej też nie mam. Jakbyś na tym swoim targu była, to byś mogła zerknąć, czy ta pani z zeszłego roku nie ma znowu ostróżek? Białych i różowych takich ładnych pełnych?

Ale jak Ci się lilia z prawej strony ładnie okociła na tej rabatce

Nooo, zapełnia Ci się Jakie tam jeżówki masz?

Kasia ostatnio widzialam, że już jakieś ostróżki były, ale nie zwracałam uwagi bo nie miałam zamiaru kupowac. Zorientuję się przy okazji. Lilie to u mnie jakies "samoprzemieszczające się" wydawało mi się, że je sadziłam w równych odstępach a one wylazły w dwóch "kupach"

Jeżówki mam różowe i białe - aczkolwiek nazwy teraz nie pamiętam.
Ogród, który ciągle zmieniam 10:59, 17 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Jagódka, zycze miłego dnia
Wczoraj nie wpadłam bo czasowo było ciężko
Ale stronice już przeleciałam
Tak masz rację wszystkiego mieć nie można. Ja teraz tylko kupuję gdy mi coś wypadnie i jak jest "dziura", którą trzeba uzupełnić
Lilie robią wrażenie !!!!
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Asiu taki urok starszych ogrodów
Ja wczoraj też popracowałam z M ,ścieżka tak mi zarosła ze wołała o pomstę do nieba ale znów mi się podoba
Miłego dnia
Ogród, który ciągle zmieniam 10:56, 17 cze 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Cudowne lilie.

Moje roślinki 10:54, 17 cze 2014

Do góry
Bożenko, lilie na zdjęciach to jedne z pierwszych, pozostale jeszcze w pąkach, zakwitną lada chwila
Ogród, który ciągle zmieniam 08:46, 17 cze 2014

Do góry
lilie ladniejsze niz w ogrodzie botanicznym
Ogród, który ciągle zmieniam 08:45, 17 cze 2014

Do góry
Jagódka, zycze miłego dnia
Wczoraj nie wpadłam bo czasowo było ciężko
Ale stronice już przeleciałam
Tak masz rację wszystkiego mieć nie można. Ja teraz tylko kupuję gdy mi coś wypadnie i jak jest "dziura", którą trzeba uzupełnić
Lilie robią wrażenie !!!!
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Ogród z łezką 08:00, 17 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Zalogowałam sie... super, że sie podobają lilie
A twoje różyczki są cudne Te czerwone i alchemist... chyba naj, naj naj są

Aż dziwne, że pierwszy rok i tyle kwiatów mają

To Ty masz tak jak mój M...czerwone róże lubi. Alchymist poza konkurencją
Ogród, który ciągle zmieniam 07:57, 17 cze 2014

Do góry
Cudowne lilie.
Moje roślinki 23:37, 16 cze 2014

Do góry
Bujna roślinnośc u Ciebie i lilie piękne. Pozdrówka zostawiam.
Ogród - Azyl Amatora 22:54, 16 cze 2014

Do góry
Hosty i lilie wodne już za chwilę:

Ogród - Azyl Amatora 22:52, 16 cze 2014

Do góry
Lilie dopiero zaczynają. To jedna z dwóch, ale kolor ma obłędny:

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:29, 16 cze 2014

Do góry
Lilie też powinny już niedługo zacząć. A na środku - Novalis - ładny krzaczek wydaje mi się ale pączki ma maleńkie - najmniejsze ze wszystkich

Rododendronowy ogród II. 22:17, 16 cze 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Nie było mnie troche czasu bo wyjeżdżałam za granice ale juz wróciłam i odrabiam zaległości na forum i w ogrodzie.....Przeleciałam pismo obrazkowe - niestety ale widziałam lilie i róże we wszystkich kolorach które pokazywałaś na fotkach - masz tego troche a zawsze zatrzekałas sie że nie po drodze ci z różami a tu..tyle odmian, kolorów....śliczne !
Jak ogarne troche zaległości u siebie w ogrodzie to tez wrzuce jakies foty.
Buziaki !

Małgoś ja nie wyjeżdżałam a wyrobic sie nie moge wiec sie nie dziwie że masz zaległości . Nadrobisz wszystko a jak nie to też nic sie nie stanie , a zdjęcia chętnie obejrze. Pozdrówka.
Ogród w Tarnowie 22:16, 16 cze 2014

Do góry
Dzięki za info... sałatę wpinkalają.. i lilie też ... nie mam już ani jednej.... potfffory..... do klatki zamknę. Nie dość że tak skaczą, ze mało zawału nie dostanę idąc, to i lilii nie mam..... ale nie mam problemu co robić z nadmiarem sałaty
Rododendronowy ogród II. 22:16, 16 cze 2014

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Bożenko, melduję, że lilie zlotoglów od Ciebie u mnie kwitną i są piękne! Jeszcze raz dziękuję

Maja miło Cię w końcu znów zobaczyc. Widzę ze martagony u Ciebie ładniejsze niz u mnie ale to chyba nie tylko one. Wiadomo ze u Ciebie wszystko rośnie jak na drożdżach.Twój dzidziuś juz chyba odchowany , wracaj na Ogrodowisko. Patrze jeszcze na zdjecie , faktycznie cudne.Pozdrówka sle.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies