Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród z łezką 21:49, 16 cze 2014

Do góry
Zalogowałam sie... super, że sie podobają lilie
A twoje różyczki są cudne Te czerwone i alchemist... chyba naj, naj naj są
Ogród, który ciągle zmieniam 21:18, 16 cze 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Jaguś lilie wodne zapierają dech w piersiach, a żabcia faktycznie śliczniusia . A ile mają Twoje limki? Ja sadziłam w zeszłym roku na jesieni. Na wiosnę przycięłam, ale moje przynajmniej o połowę niższe są i w ogóle mniej okazałe. Co do okazałości wiem, że są jeszcze młodziutkie, ale co do wysokości to wydaje mi się, że powinny być wyższe.

Kasiu lilie faktycznie w tym roku piękne a żabka najczęściej daje nura do stawu za to Ty masz żabki na okrągło do oglądania
Kasiu ja moje limki sadziłam wiosna 2012 r ,w tym roku ładnie poszły w tym roku kupiłam vanilie na razie nie są za duże ,ale myślę że w przyszłym roku po przycięciu powinny ruszyć , Kasiu w przyszłym roku na pewno Twoje będą równie duże pozdrówka
Ogród, który ciągle zmieniam 20:56, 16 cze 2014

Do góry
Jaguś lilie wodne zapierają dech w piersiach, a żabcia faktycznie śliczniusia . A ile mają Twoje limki? Ja sadziłam w zeszłym roku na jesieni. Na wiosnę przycięłam, ale moje przynajmniej o połowę niższe są i w ogóle mniej okazałe. Co do okazałości wiem, że są jeszcze młodziutkie, ale co do wysokości to wydaje mi się, że powinny być wyższe.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:27, 16 cze 2014

Do góry
Twoje czerwone lilie kwitną Dużo kwiatów mają, a to dopiero ich pierwszy raz u mnie. Ładne są
Ogród z łezką 18:52, 16 cze 2014

Do góry
Ostróżki i tawuły

lilie azjatyckie (te czerwone dostałam od Małej Mi), dwukolorowe i różowe biedronkowe są

Rododendronowy ogród II. 17:14, 16 cze 2014

Do góry
Nie było mnie troche czasu bo wyjeżdżałam za granice ale juz wróciłam i odrabiam zaległości na forum i w ogrodzie.....Przeleciałam pismo obrazkowe - niestety ale widziałam lilie i róże we wszystkich kolorach które pokazywałaś na fotkach - masz tego troche a zawsze zatrzekałas sie że nie po drodze ci z różami a tu..tyle odmian, kolorów....śliczne !
Jak ogarne troche zaległości u siebie w ogrodzie to tez wrzuce jakies foty.
Buziaki !
Rododendronowy ogród II. 16:15, 16 cze 2014

Do góry
Bożenko, melduję, że lilie zlotoglów od Ciebie u mnie kwitną i są piękne! Jeszcze raz dziękuję

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:49, 16 cze 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Irenko jakie piękne te gołe pnie drzew- taki bajeczny klimat. I ta gra świateł- cudownie. Pozdrawiam.

Małgosiu, bardzo lubię na to patrzeć, podejrzewam, ze wszyscy
pozdrawiam
rozplenice rosną, 2 ciut za płytko wsadzone i zmarniały, może odbiją

zaraz szał hortensji i kwiatów host

róże i lilie

lawenda białą i fioletowa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:22, 16 cze 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Irenko buziaczki zostawiam

Ja u siebie tez Chopiny posadziłam ,ale cos mizerne sa

Ewa, w pierwszym sezonie też u mnie nie powalały, ale jak się zadomowią, to już potem są super
buziaki Ewa
lilie i miskanty ML
jedna taka wielka, ze nie wiem, jak ją sfocę, chyba z drabiny

cedry i róże, strasznie kłują cedry
Bajkowy ogród Weroniki 23:51, 15 cze 2014

Do góry
Lilie masz u mnie juz zaklepane A reszte obejrzę jutro
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:49, 15 cze 2014

Do góry
Aniu, są jeszcze inne rutewki, z płatkami, różowe.
Na Twój ogród, zdjęcia i Ciebie samą powiem krótko: ach i och. Podoba mi się. Czerwone lilie od mamusi będą mi się śniły po nocach, i chyba Cię poproszę o jedną cebulkę i dam co chcesz. Maluszek rozkoszny, wciąż mu tak do śmiechu?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:32, 15 cze 2014

Do góry
Kasiu tak już mam, że zawsze byłem dla siebie bardzo krytyczny jedna rzecz, z której byłem bardzo zadowolony to mój pokój, ale to było ponad rok planowania i kombinowania, aby mieć wszystko co chce i na dodatek zmieścić się w budżecie, a i tak na kilka dodatków brakło, ale te w swoim czasie. Co do ogrodu... w zeszłym roku miałem olbrzymi kryzys bo praktycznie 3 lata pracy nie przynosiły pożądanych efektów, ale teraz jestem juz bardziej pozytywnie nastawiony i wszystko zmierza w dobrym kierunku, a plany na przyszły rok mam wielkie... już się doczekać nie mogę, oby tylko miasto się uwinęło z kanalizacją bo to mnie najbardziej blokuje

Ewo i o coś takiego mi chodziło każda opinia jest cenna, jutro będe dalej przestawiał, aż skończa mi się pomysły.
Dlaczego prawie?? tutaj tylko czasu potrzeba, aż wszystko podrośnie do pożądanych rozmiarów, ale niech sobie rośnie, poczekam Niedługo zaczną kwitnąć lilie i liliowce to nie będę zwracał uwagi na niedoróbki i braki.

Marzenko kiedyś może ja posadze Ci żurawki
Tajemnice by nie zapeszać, ale w skrócie napisze. U siebie mam w planach brzozy, buksiki z hostami i czerwonymi akcentami, obok bylinówka w czerwono-fioletowych odcieniach, nieopodal hortensje z trawkami i nowe różaneczniki, a wszystko to dopieszczone ferią barw aby pasowało do reszty. Druga tajemnica to projekt ogrodu od siostry, który spróbuje zrobić sam... ma być zielono biało różowo z domieszką niebieskiego i fioletu, proste linie, a w inspiracjach połowa twojego ogrodu. CO z tego wyjdzie to nie wiem, ale jesienią busem po buksiki

Ula też widze dziury, a płot mnie okropnie drażni, ale roślinki go zasłaniające już rosną, bluszcz w jednym miejscu i trawki też będą, ale jak gdiześ znajde bo przez internet nie zamówie... mam do takich zakupów wyjątkowego pecha

Jagoda szkoda, że nie zrobiłem zdjęć 2 lata temu jak zrobiłem taką sporą kompozycje na taras lub stół z rojników. Miała zaledwie 2 dni, bo pewein osobnik na drugim gazie się zachwiał nadępnął ii po kompozycji
Wystarczy wypatrzeć ładną ceramiczną podkładke pod donice i zaszaleć z rojnikami, ziemi one dużo nie potrzebują więc czują sie w takim miejscu idealnie
Moja działka. 21:36, 15 cze 2014

Do góry
I pare fotek ze spaceru na działkę

Lilie

Iryski i mak

I róża która miała być Nostalgia.
Rododendronowy ogród II. 13:31, 15 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
W tym roku lilie wszytkie są jakieś słabe.. przynajmniej u siebie to widzę..
Ale Twoje martagony mi zakwitły, szalu nie ma ale żyją..

U mnie też lilie kiepskie i martagony i większosc pozostałych.
Ogród pod trzema dębami 13:28, 15 cze 2014

Do góry
Mały element wodny w kilku odsłonach.
Jak mam coś dokładniej obfocić dajcie znać.

Poza klonem rosną tam hortensje, róże, a w nich lilie, lawenda, irysy przy samej wodzie i czosnki, runianka pod klonem (wcześniej w runiance miałam niskie tylipany, są tam też ciemierniki) i buksikowy mini żywopłot. Zielone drzewo to dereń który jest strasznie wiotki i za bardzo go nie lubię, na razie jednak daję mu szansę.

Jest problem z czystością wody w takim korytku, w ciepłe dni. Ponieważ mam dzieci i zwierzęta w ogrodzie nie leję tam chemii. W tym roku wodą z korytka podlewam doniczkowe, a do korytka leję świeżej i na razie to się sprawdza. Przy większym zbiorniku trzeba to inaczej rozwiązać.
Lilie 'Pixie' straciły kwiaty 12:14, 15 cze 2014

Do góry
Lilie przekwitły i zrzuciły płatki po prostu, To normalne. Teraz zawiązują nasiona, jeśli nie ścięłaś wierzchołka pędu.
Lilie 'Pixie' straciły kwiaty 11:00, 15 cze 2014

Do góry
witam,
pierwszy raz posadziłem w donicach balkonowych miniaturowe lilie. Lilie pięknie zakwitły w różnych kolorach lecz po 2 tygodniach wszystkie zrzuciły kwiaty. Jaka jest tego przyczyna? Balkon znajduje się od strony wschodniej i tylko do 12-13 jest w bezpośrednim nasłonecznieniu a donice są z drenażem i mają otwory przez które w czasie deszczu wypływa nadmiar wody.

Rododendronowy ogród II. 09:54, 15 cze 2014

Do góry
W tym roku lilie wszytkie są jakieś słabe.. przynajmniej u siebie to widzę..
Ale Twoje martagony mi zakwitły, szalu nie ma ale żyją..
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:42, 14 cze 2014

Do góry
Richie napisał(a)

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:12, 14 cze 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Róża prezentuje się przepięknie, warto było czekać te 10 lat. Lilie wodne (i inne roślinki w oczku) rosną u Ciebie w pojemnikach czy bezpośrednio w podłożu?

Wszyskie błotne są w doniczach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies