Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:42, 08 cze 2014

Do góry
Możesz podać, jeżeli nie będzie w tym tygodniu w mojej szkółce, to przemyśle sprawe, bo pustki na rabacie buksikowej ogromnie mnie irytują
Ogród z lustrem 11:38, 08 cze 2014

Do góry
Danusiu teraz podsyciłaś ciekawość... żadnych zdjęć wiosną nie było a tu jeszcze ogród się rozrósł.
Ja poproszę ciąg dalszy... przecież musi być kontynuacja No chyba, że właściciele już zgody nie wyrazili, pozostanie nam tylko obejść się smakiem.
Moja działka. 11:33, 08 cze 2014

Do góry
Ja opuściłem park o 14, gdybym później się wybrał trudno byłoby się nie spotkać bo teren wystawy był przecież 'ogromny'
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:29, 08 cze 2014

Do góry
Szałwia z przywrotnikiem powala i muszę w końcu znaleźć na to zestawienie miejsce. Czosnki w hostach też bardzo mi się podobają.
Jak tak patrze na Twoje rabaty bylinowe to od razu mi lżej na duchu, nie tylko u mnie tak tłoczno
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:26, 08 cze 2014

Do góry
Kasiu prawidłowow ja też na swoich nowych żurawkach obrywam kwiaty, zostawiłem te wiadomość w Twoim wątku.

Polinko kiedyś czas przyjdzie dobrze, że na razie bardzo mnie ten fragment nie denerwuje
Oj gdbym miał też więcej kasiury... zmiany poszły by hurtowo, ale jak tak czasem myśle... dobrze, że jednak nas troszke to ogranicza, przecież człowiek by nie nadązył za zmianami

Przemku na początek sprostowanie nie są to Szmaragdy tylko tuje niewiadomego pochodzenia, które rosną tutaj od 15 lat. 10 lat były poczochranymi wyłysiałymi krzaczorami, po 5 latach cięcia jakoś wyglądają.
Jest tylko jeden mankament, że do niczego mi nie pasują

Agnieszko dziękuje bardzo.. szkoda tylko, że Ice Dance padły i musze wymienić, a nigdzie na nie nie mogę trafić.

Gosiu jaki ja bym był zły na siebie gdybym Cię sprowadził kawał drogi na taką kpine nie wystawe. W Częstochowie było o wiele lepiej.
Z cięcia jestem zadowolony, ale nigdzie mi nie pasują te krzewy, a tymbardziej w miejscu, w którym obcnie rosną

Basiu to ja następny egzamin mam we wtorek, poproszę o kciuki bo bardzo skuteczne są
Moja bajka 11:12, 08 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu napiszę jeszcze u Ciebie. Nie wiem jaka to żurawka, latałem po ogrodzie i próbowałem dopasować, ale takiej nie mam. Na 100% nie jest to Golden Zebra i przy okazji napisze, żeby tej odmiany nie kupować... straszna kapryśnica mimo tego, że ładna Jak już posadzisz te żurawki to zrób jeszcze zdjęcie byle nie w słonku Będziemy myśleć.

Dziękuję Ci Łukaszek tym bardziej, że tyle trudu sobie zadałeś. Zdjęcia zrobię oczywiście . Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki.
Moja bajka 11:08, 08 cze 2014

Do góry
Kasiu napiszę jeszcze u Ciebie. Nie wiem jaka to żurawka, latałem po ogrodzie i próbowałem dopasować, ale takiej nie mam. Na 100% nie jest to Golden Zebra i przy okazji napisze, żeby tej odmiany nie kupować... straszna kapryśnica mimo tego, że ładna Jak już posadzisz te żurawki to zrób jeszcze zdjęcie byle nie w słonku Będziemy myśleć.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:19, 08 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Basiu ledwo usiadłem na krześle i już mnie wyproszono ze zwolnieniem takich gratisów w swojej karierze naukowej jeszcze nie miałem

Hahaha! To dlatego, że trzymałam kciuki

Dzięki za informację
Ogród cioci czyli ciociogród :) 00:05, 08 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No no spora grupka się wam zebrała Super, że kolejne spotkanie zaliczone.

Super było
Ogród cioci czyli ciociogród :) 00:01, 08 cze 2014

Do góry
No no spora grupka się wam zebrała Super, że kolejne spotkanie zaliczone.
Moja działka. 22:44, 07 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Bogusiu ja też krążyłem przy tym powojnikiu i w końcu nie kupiłem Całą wystawą byłem troszke rozczarowany... nie było nic co chciałem kupić no i jak porównać to z latami przed 2011 rokiem to jest coraz gorzej

Łukasz zgadzam się z Tobą,a o której godz,tam byłeś,my o 15-tej
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:31, 07 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Już nie mogłem patrzeć na te poczochrane thuje i musiałem dzisiaj w przerwie złapać za sprzęt do cięcia i pociachać
Na pierwszy ogień poszedł bałwan, trzecia kulka chyba zostanie upierdutana bo krzywo wyrosła.

Następnie pod ciachacze poszedł ostrosłup

I na koniec graniastosłup

No i wszystko było by fajnie gdyby to wszystko mi się podobało... najlepiej wywaliłby to w cho... śmietnik bo rabata z nimi jest okropna a dywan z żurawek się tam nie sprawdza... trudne to ogrodniczkowanie.

Luki nie przepierduj bo szmaragdy bardzo ładne Ci wyszły Za długo nad nimi pracujesz żeby się teraz ich pozbyć Heuchery piękne

Pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:05, 07 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu byłem, zobaczyłem, zwątpiłem muszę jeszcze raz zobaczyć bo coś mi świta, ale nie jestem pewien. Jeżeli to tiarella na których słabo się znam to powinna bardzo obficie kwitnąć.

Violu mnie to cieszy, że mogę w czymś pomóc, chociaż nie zawsze znam odpowiedź. No i co najważniejsze próbują rozpoznawać czyjeś żurawki coraz więcej się ucze na ten temat

Kwitły obie, ale ciachnęłam im te kwiatki co by szło w liście .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:07, 07 cze 2014

Do góry
Już nie mogłem patrzeć na te poczochrane thuje i musiałem dzisiaj w przerwie złapać za sprzęt do cięcia i pociachać
Na pierwszy ogień poszedł bałwan, trzecia kulka chyba zostanie upierdutana bo krzywo wyrosła.

Następnie pod ciachacze poszedł ostrosłup

I na koniec graniastosłup

No i wszystko było by fajnie gdyby to wszystko mi się podobało... najlepiej wywaliłby to w cho... śmietnik bo rabata z nimi jest okropna a dywan z żurawek się tam nie sprawdza... trudne to ogrodniczkowanie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:00, 07 cze 2014

Do góry
Kasiu byłem, zobaczyłem, zwątpiłem muszę jeszcze raz zobaczyć bo coś mi świta, ale nie jestem pewien. Jeżeli to tiarella na których słabo się znam to powinna bardzo obficie kwitnąć.

Violu mnie to cieszy, że mogę w czymś pomóc, chociaż nie zawsze znam odpowiedź. No i co najważniejsze próbują rozpoznawać czyjeś żurawki coraz więcej się ucze na ten temat
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:49, 07 cze 2014

Do góry
Aniu postrzelać to ja mogę Ci po piętach, żebyś więcej i więcej fotek wrzucała ja jestem zachwycony. Nawet nie wiem co spodobało mi się najabrdziej, stipy, naparstnice, róże itd. itd. O jedno mi się przypomniało z chwastami masz absolutną racje, większe lepiej się wyrywa
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:14, 07 cze 2014

Do góry
Basiu ledwo usiadłem na krześle i już mnie wyproszono ze zwolnieniem takich gratisów w swojej karierze naukowej jeszcze nie miałem
Mój 4 arowy azyl... 09:11, 07 cze 2014

Do góry
Basiu ta pierwsza żurawka to dla mnie zagadka i jeszcze chyba zakwitnie na różowo sam jestem ciekaw jaka to odmiana, jak bardziej podrośnie to wstaw znów zdjęcie może się da rozszyfrować.
Druga to może być Obsidian lub Creole Night. Jeżeli zakwitnie na biało i kwiatostany będą mocno kontrastowały to na 100% Creole, jeżeli na delikatny biały kolor, a kwiatostany będę takie sobie można ją podpisać jako Obsidian ale już widać, że kwiaty będą ładne i kontrastujące.
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:39, 07 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No w końcu te stożki, ja to od zimy na nie czekam fotki, fotki, fotki.
Teraz to smaka narobiłaś. Aparat, rękawice i łopata obowiązkowo a w szczególności bez tego pierwszego nie odchodź od kawy.

Ja się doczekałam .... wielkiego łał co do roślin nie ma ale to stożki i postaram się je rozpieszczać jak tylko potrafię
Troszkę się sypią ale zauważyłam na niektórych cisach ten sam incydent ... Może to wina pogody ? zobaczymy ...

Dzisiaj kolejne prace ... nie da się wszystkiego na raz ale małymi kroczkami i do przodu

Pucowanko tarasu drewnianego nadal w toku .... A ja mam dzisiaj specjalne zadanie .... Muszę wybrać z donic (rynny) to co do nich wsypałam ... Inaczej tego nie ruszymy, ciężkie okrutnie
Moja działka. 21:58, 06 cze 2014

Do góry
Bogusiu ja też krążyłem przy tym powojnikiu i w końcu nie kupiłem Całą wystawą byłem troszke rozczarowany... nie było nic co chciałem kupić no i jak porównać to z latami przed 2011 rokiem to jest coraz gorzej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies