Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 22:15, 07 cze 2014

MalgosiaR napisał(a)
Kasieńko bakłażany wspaniałe, ciekawe jak pójdą do gruntu jaka będzie ich reakcja..żurawki bardzo ładne...nasturcje potrafią też zaskoczyć wielkością, kiedys widziałam nasturcje giganty, nie wiem czy taka odmiana, czy im tak dobrze było

Jeśli chodzi o nasturcje to wiem tyle, że są wysokie i niskie, czyli chyba nie za wiele wiem , choć od ok 7 lat co roku mam je w ogródku . W skrzyni mam nasturcję wysoką to wielgachna już jest, ale na dzień dzisiejszy ma jednego kwiatka, a te w skrzyneczkach balkonowych już sporo. Za to da w drewnianej skrzyni ładnie zaczyna się piąć po drabince . Pozdrawiam.
Alisonek 22:16, 07 cze 2014

Katkak napisał(a)

No właśnie nie hartowałam, ale już po frytkach bo dziś je wsadziłam. Nie przeżywam, co ma być to będzie. Szczerze mówiąc gdybym wcześniej dorwała artykuł o uprawie bakłażanów to w ogóle bym sobie nimi głowy nie zawracała. Na cuda nie liczę .

a tak mocno pracochłonne są? nigdy nie miałam z nimi nic do czynienia i nie wiem jak je się uprawia
Katkak 22:22, 07 cze 2014

Alisonek napisał(a)

a tak mocno pracochłonne są? nigdy nie miałam z nimi nic do czynienia i nie wiem jak je się uprawia

Czytałam, że trudno je wyhodować bo są dość kapryśne. Tzn z nasionek wyrosły bez problemu, ale żeby się plonów dochować to już nie tak hop siup. Trzeba je wysadzać gdy temperatury są już naprawdę wysokie (dlatego nie zrobiłam tego po "zimnej Zośce")i w ogóle nie tak z nimi łatwo. No, ale zobaczymy, próba nie strzelba .
kasiek 22:31, 07 cze 2014

Ale postepy - slicznie Kasiula, a to lustro-okno na ścianie jest obłędne!
mira 22:36, 07 cze 2014

Jaki cudny bodziszek różowy - skąd masz? pokaż kupkę jak się krzewi - cudny
oglądam dalej
malgorzata_s... 00:04, 08 cze 2014

Kasia pięknie to wszystko wygląda Żurawki zdobywasz obłędneBuziak
barbara_kraj... 00:18, 08 cze 2014

Katkak napisał(a)
Kupiłam dziś na rynku dwie takie ślicznoty . Po 5zł szt .

To mi wygląda na żuraweczkę "GOLD ZEBRA"
Kamajla 07:53, 08 cze 2014

Kasiu, super to lustro/okno gdzie zdobyłaś? przypomniałaś mi, że miałam taki pomysł do domu, tyle, że chciałam takie drewniane okiennice... hmmm... muszę się rozejrzeć.
Trzymam kciuki za bakłażany
Luki 11:08, 08 cze 2014

Kasiu napiszę jeszcze u Ciebie. Nie wiem jaka to żurawka, latałem po ogrodzie i próbowałem dopasować, ale takiej nie mam. Na 100% nie jest to Golden Zebra i przy okazji napisze, żeby tej odmiany nie kupować... straszna kapryśnica mimo tego, że ładna Jak już posadzisz te żurawki to zrób jeszcze zdjęcie byle nie w słonku Będziemy myśleć.
Katkak 11:10, 08 cze 2014

Kamajla napisał(a)
Kasiu, super to lustro/okno gdzie zdobyłaś? przypomniałaś mi, że miałam taki pomysł do domu, tyle, że chciałam takie drewniane okiennice... hmmm... muszę się rozejrzeć.
Trzymam kciuki za bakłażany

Kamilka sama zrobiłam te lustra (są 3). Jak to wyglądało jest w moim wątku na 8-mej stronie, a okiennice (takie pseudo) też sama zrobiłam - str. 29 . Pozdrawiam.