Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w dolinie 21:55, 21 cze 2021

Do góry
Roocika napisał(a)

I dla tych co mają brzozy Doorenbos ogłoszenie, pojawiły się zielone gąsienice.

O fuj, widziałam już gdzieś na FB zdjęcia tych gąsienic, aż poszłam obejrzeć swoje brzozy, bo na tych pospolitych też chyba żerują? U mnie na szczęście brak.
Ptasi gaj 21:53, 21 cze 2021

Do góry

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 21:47, 21 cze 2021

Do góry
Byłam na drugiej dawce szczepienia dziś,mam nadzieję że jutro będę się czuła w miarę.

Załatwiłam migiem i po drodze wstąpiłam do mojej ulubionej szkółki. Byłem jedynym klientem haha było tak gorąco. Nic nowego w sumie nie mieli SPD lubię ich odwiedzać bo zawsze coś innego kwitnie i wygląda dekoracyjnie. Kupiłam sobie dwumetrowego buka Dawyck, zielonego. Miałam kiedyś żółtego ale go przypalało słońce. Myślę że z tym będzie lepiej.

Pod wieczór podlałam przedogródek, nie chciałabym stracić moich grabów i ciemierników. Jutro chcę zabrać się za igloo bo pomidory jak zwykle mają po dwa pędy przynajmniej. I wilków całą masę.

Miłego!
Wilczy ogród 21:41, 21 cze 2021

Do góry
Aprilku
Dziękuję za miłe słowa mam nadzieję ,że nowa cześć niedługo się bardziej zagęści
basen zwykły -pewnie bym wolała jakąś ładniejszą obudowę ,ale tą zrobił sam eM -więc Wiesz .....trza chwalić po wieki

Martka wszędzie mam dużo koloru ,więc na tarasie i przed domem w tym sezonie zrobiłam bardziej stonowane .....cieszę się ,że Ci się też spodobało

Alicja dziękuję wszędzie w ogrodzie pełno bodzców ,to tu na tarasie na spokojnie

Helen dzięki powiem Ci ,że jak coś nowego posadzę i fotki pocykam ,to sama nie wiem ,która fajna -temu tyle wstawiam

jeszcze taką mam na stoliku

Wiola Ty u mnie ,a ja u Ciebie podziwiałam relaksik
W ogródku Martki 21:34, 21 cze 2021

Do góry
Życie młodego ogrodnika to nie same ekscytacje. Moją porażką okazały się ... bodziszki. Sugerując się samymi zdjęciami tylko - dokonałam w marcu wyboru na podstawie opisów szkółek i dostępności, chciałam coś kwitnącego na biało. To jednak nie były najlepsze wybory. Odwiedzając ogrody w Rykach i Pęchcinie miałam okazję na żywo przyjrzeć się okazałym kępkom tej rośliny i ciekawym odmianom.
Wiolu, Twoje Rozanne są cudnej urody. Niestety brakuje mi jeszcze odwagi i fantazji do użycia ich koloru. Wtawiam zdjęcia moich bodziszków, które - na swój sposób są ładne, ale też nie rzucają na kolana.

Bodziszek kantabryjski Saint Ola

Bodziszek kantabryjski Biocovo

Bodziszek żałobny Geranium pheum - kwiatki ciemnofioletowe, niestety już przekwitł, za to ma ciekawe, duże liście i obiecuję sobie po nim najwięcej w sąsiedztwie Ophiopogon planiscapus Nigrescens.

Ogródek warzywny na balkonie 21:26, 21 cze 2021

Do góry
Kasiu będę szczera jak rozmawiałyśmy wczoraj i powiedziałaś, ze masz ogród na balkonie. Pomyślałam zwariowała jak można mieć ogród na balkonie może kpi. To co zobaczyłam przed chwilą rewelacja.
Taka lista to ja na ponad 4000 m nie mam. Jak to robisz masz zacięcie.
Jeszcze dach obsadzasz.

Jak to dobrze ze ciebie poznałam. Wielkie brawa za ten balkon.

Pozdrawiam

W ogródku Martki 21:23, 21 cze 2021

Do góry
Jeszcze raz rabata przed oknami frontowymi: gaura Lindheimera 'Whirling Butterflies', Penstemon 'Husker Red', róża Piano, molinia 'Heidezwerg'. Samowolkę uprawiają za sprawą kompostu - pomidory i cukinie.
Sałatka pokrzywowa 21:22, 21 cze 2021

Do góry
Upał jest wciąż nieznośny, w mieszkaniu mam wciąż 30 stopni, udało się obniżyć o pół stopnia, odkąd wróciłam z pracy. Muli internet i wcale mu się nie dziwię

Łikend spędziliśmy na hamakach, pod żaglem, fajnie było, na szczęście był lekki wiaterek.

Widok z hamaka

Drugi żagiel rozpięliśmy nad wyjściem na taras, lepsze to, niż nic

Moje miejsce na ziemi -początek 21:15, 21 cze 2021

Do góry
To ta...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:15, 21 cze 2021

Do góry
Poproszę o pomysły w sprawie mojej rabaty przy tarasie, część roślin już jest, pomysły też, dziewczyny pomogły, ale nie umiem rozplanować nasadzeń. Pomysł był na kulki cisowe z seslerią jesienną i stipą. Ewentualne dodatki: hakonechloa aurea i rozplenica little bunny. Nie jestem za bardzo przekonana do tych moich ustawień, pewnie da się to zaplanować ładniej. Doniczki to cisy, czy 7 sztuk to nie za dużo na taką rabatę? Stipę już nie wiem jak wepchać Rabata ma być żwirowa, ścieżka z płyt betonowych najprawdopodobniej.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:10, 21 cze 2021

Do góry
cd. Niektóre fotki się powtarzają z już pokazane przez Ewkę lub Irenkę.
Załuję, że nie zrobiłam zbioru wszystkich donic, wiader i wanien ocynkowanych i innych atrybutow które czekają na swoją kolej ekspozycji w ogrodzie

Danusia, Irenka i Ewa

Moja ukochana gillenia urocza

fotka i następna to brzegi stawu widok nie samowity bardzo mi się podobał

Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:56, 21 cze 2021

Do góry
Proszę o poradę, co to za chwast. Czym pryskać, ewentualnie czy wyrywać ręcznie?

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:55, 21 cze 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Grupa dolnośląska z Elą (z W-wy) nie zawiodła Przybyła pociągiem Fajnie było się zobaczyć dziewczyny Buziaki ogromne.

Dziękuję i frochę fotek

Rutewka po prawej wysoka i gęsta tych kęp jest bardzo dużo nad stawem kąpielowym

Sałatka pokrzywowa 20:46, 21 cze 2021

Do góry
Piwonia od mojej Mamy, nn, pachnąca

Ewelina

Sarah Bernard

Czekam jeszcze na Shirley Temple, która mimo przesadzania jest zapączkowana. Avalanche niestety kolejny rok bez kwiatów.

Ptasi gaj 20:43, 21 cze 2021

Do góry
Fotki z Ogrodowiska

Sałatka pokrzywowa 20:42, 21 cze 2021

Do góry
Stanwell Perpetual też obsypana jak nigdy

Sałatka pokrzywowa 20:39, 21 cze 2021

Do góry
Porządna zima, czy co innego, nie wiem, ale w tym roku będzie sporo owoców

A z tych tu jestem bardzo dumna Papryka i celozja

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:39, 21 cze 2021

Do góry
Owocki świdośliwy dojrzewają ,mniam

Kolejna jeżowka zaczyna... tym razem Pow wow wild berry

A wczoraj był nawet relaksik na tarasie...

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:35, 21 cze 2021

Do góry
Znajdź różnicę...

Przed

Po

Mój ogrodowy pamiętnik 20:29, 21 cze 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
W donicy niebieskie, na rabatach nigdy .
Nareszcie pochmurne zdjęcia bo przecież od paru dni chmury na niebie człowiek nie uświadczył .

Róże cudne ale ta hortka wooow Pozdrawiam serdecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies