Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 11:23, 28 cze 2021

Do góry
Makao_J napisał(a)

To jak Ty chcesz podziwiać tą rabatę to muszę wkleić lepsze zdjęcie bo tamte telefonem zrobiłam żeby pokazać na szybko usychające czeremchy ;

Ta rabata przy altanie to moja zmora. Chyba z 5 razy ją poprawiałam i za każdym razem myślałam że to już to.

Jeszcze muszę pęcherznicy czerwonej się z niej pozbyć i wsadzić coś zamiast niej. Pęcherznica rośnie w rogu tuż przy altanie. Na zdjęciu klon Carnival ją zasłania.

Jest pięknie, surowa jesteś dla siebie
Własny Vengerberg 10:58, 28 cze 2021

Do góry
Yenna napisał(a)
No cóż. Plany sobie, życie sobie...

Wtorkowa burza stulecia popsuła wszystkie plany. Z tego co czytałam to dobowy rekord opadów dla naszego miasta wynosił 60mm w '97. We wtorek spadło 120mm deszczu!

Działka położona najniżej w okolicy, więc wszystko spływa... Wczoraj załatwiliśmy pompy, chodzą dwie. eM jeszcze wiadrami wylewał wodę. Na szczęście mamy blisko studzienkę burzową.

Resztki jeżyn i trzcina niestety mają się dobrze, ten antychwast z roundapu nie pomógł ale odkładamy walkę z nimi na później.

Priorytetem będzie odgrodzić się czymś a'la podmurówką od działki obok. Jest płot z siatki, ale dołem wszystko leci do nas. eM kazał kupić poziomicę laserową, więc pewnie niedługo wszystko sprawdzimy.

Budowa ma przerwę d 9 lipca. Wkurza mnie, że ścian parteru nie skończyli.

Widok jak na naszej budowie ładnych parę lat temu. Też wszystko pompami ściągaliśmy.
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 10:42, 28 cze 2021

Do góry
ajka napisał(a)
I jeszcze jeden zakup, promocja była - leżaczki

to zdjęcie reklamujące wakacyjny odpoczynek
Piasek świetnie tu pasuje

Vertigo wygląda przepięknie. Bardzo żałuję, że nie zimuje w naszych warunkach/
Ogród do odnowy 10:41, 28 cze 2021

Do góry
Hortensja drzewiasta mało kwiatów ma w tym roku

firletki od April

złocień maruna znalazł sobie w końcu dobrą podpórkę

Przerabianie ogródka pod swój gust 10:30, 28 cze 2021

Do góry
Ogród do odnowy 10:27, 28 cze 2021

Do góry
kolejna porcja zdjęć, bez tego smutno mi dzień zaczynać

Przerabianie ogródka pod swój gust 10:11, 28 cze 2021

Do góry
Dziekuje za mile slowa robi sie coraz wiekszy busz.

Mój ogrodowy pamiętnik 09:54, 28 cze 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Wszędzie róże to u mnie też będą .
Boscobel, Angela i Mary Ann. Wszystkie w podobnej kolorystyce.

Cudnie ze soba komponuja.
Ogrodowe wariacje 09:34, 28 cze 2021

Do góry
Różanka o poranku już z widocznymi kolorami
Mam z tego wielką radość bo wszystkie roze sadzone tej wiosny i wszystkie w pąkach i kwiatach, nie spodziewałam się, że będzie mi tak bliska

Artemis nieśmiało zaczyna

Anna i Ogród 09:26, 28 cze 2021

Do góry
Makao_J napisał(a)

Masz obrzeże z bliska
One szerokie są 18 cm
dziękuję bardzo ladnie to wyglada, schludnie, cgyba idealne do koszenia 2 probuje znalezc fachowca ale ciezko bo jak slysza ze tylko obrzeza to terminem mniecspecjalnie zrazaja chyba
April podbija las... 09:19, 28 cze 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)

A mi się strasznie to ujęcie podoba, bo w tle jest wzniesienie - albo mi się wydaje? Mam sentyment do górzystych ogrodów
Ogród bez fioletów, błękitów i żółcieni 08:43, 28 cze 2021

Do góry
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 08:37, 28 cze 2021

Do góry
Mam pytanie, czy to normalne kolor przyrostów ligustr? Na początku są mocno limonkowe potem trochę ciemnieją. Może im czegoś brakuje? Jakiś nawóz?
Suche liście wierzba hakuro zamkn. 08:30, 28 cze 2021

Do góry
Jakiś czas temu kupiłem 3 wierzby hakuro, niedługo po przesadzeniu z doniczki uschły liście wszystkich drzewek. Czy da się je jeszcze uratować czy już nic nie pomoże?
Dodaje zdjęcie jak to wyglądało.
Sezon 2017 u Hanusi 08:19, 28 cze 2021

Do góry
Poniedziałkowa pogodę trzeba whykorzystać maksymalne. Kawa, wizyta w sklepie i ...hajda do ogrodu. Będę wieczorem dzisiaj albo i dopiero jutro.

Miłego letniego!

Wilczy ogród 08:04, 28 cze 2021

Do góry
Sobota u Madzi była wyjątkowa Od wielu tygodni gonię własny ogon, z niczym nie wyrabiam.
Ostatni tydzień to kolejny maraton. W sobotę rano zamiast szaleńczego pędu w stylu "od czego by tu zacząć" jest wycieczka Uwielbiam Kasię i nasze pogaduchy. Babskie rozmowy w aucie, bezcenne...
Po dwóch godzinach jesteśmy u Madzi. Mogłybyśmy być nieco wcześniej, no ale przecież jestem tu czwarty raz, przecież zawsze mam świetną orientację w terenie. Czy ja potrzebuję nawigacji? No kobieto, czasem potrzebujesz
Wysiadamy. Jak dobrze przytulić kogoś bez myśli "bo covid"... Nie widziałyśmy się z Madzią prawie dwa lata. Tydzień temu u Sylwii nie było czasu na pogaduchy. Pomoc i robota najważniejsza. Teraz nie możemy się nagadać
Najcudowniejsza wartość Ogrodowiska to ludzie. Czasem tak bardzo się różnimy, tak różne mamy ogrody, ale jest to coś, co łączy... Nie ważne jak zwał, długo by wymieniać... Razem jest po prostu fajnie. Wkrótce przyjeżdża Ula i jest jeszcze fajniej Jak na krakowskim targu, głośno i wesoło.
Pogoda ukrywa góry, ale magia miejsca jest widoczna.
Madzi ogród jest najpiękniej położonym ogrodem, w którym byłyśmy. Tak powiedziała Kasia. I ja potwierdzam. I pewnie każdy, kto tam przyjedzie. Okolica tchnie spokojem. I oby jak najdłużej pozostała tak dziewicza, jaką jest.
A Wilczy ogród... Jest niesamowity. Nie mogę uwierzyć, ile się zmieniło przez ostatni czas.
Madzi należy się złoty medal za robotę, którą wykonała. Kobieto jesteś niesamowita. Tytan pracy!!! I kopalnia pomysłów.
Jak mi jeszcze raz powiesz, że tu chwast i tam chwast Nic nie widzę, a wtedy jeszcze miałam soczewki
Ale wiem, że ten typ tak ma Pracuś niesamowity z Ciebie, a pedantyzm jak najbardziej rozumiem moja bratnia duszo
I czuję ogromny niedosyt w napatrzeniu na ogród, na rabaty...
Słuchajcie rabat jest tyle, że jak weszłam z moim aparacikiem, to zdążyłam obfocić połowę, i to jeszcze nie dokładnie.
Madzia niesamowicie poukładałaś rośliny. Jest w tym schemat, symetryczność, którą lubię, a przy tym ogromna dawka luzu i lekkości, której muszę i chcę się choć troszkę nauczyć. Jestem zachwycona!!!
Reszta zachwytów później bo poniedziałek i robota wzywa
Tak to jest pisać elaboraty o poranku
No więc postaram się w dwóch tylko słowach wspomnieć, że byłyśmy razem w wypasionej szkółce, wróciłyśmy z pełnym bagażnikiem i wypchanymi kolanami. Oczywiście pojechałyśmy tylko zobaczyć, czy są bodziszki, albo jarzmianka A że nie było, to przecież jakieś pocieszenie się należy
Zjadłyśmy pyszny chlebek bananowy - brawa dla Oliwii. Pyszne kiełbaski - przepraszam Madzia, że egoistycznie siedziałam wtedy w rabatach. Pyszną sałatkę - brawo Ula. Sałata oczywiście z wypasionego warzywnika!!!
Pogoda cały czas nam dopisywała, góry wyszły!!!! Są obłędne!
Przepraszamy Madzia, że siedziałyśmy nieprzyzwoicie długo, ale było tak fajnie Wracając znów zwiedzałyśmy okoliczne pola, no bo przecież Iwonka jest tak dobra z mapy A nawigacja słuchała nie mnie tylko Kasi Chciałyśmy na Kozy a ona uparcie Kasi "kurcze" szukała Bolała mnie buzia od śmiechu, w niedzielę chrypiałam jak po imprezie. W sumie byłyśmy na imprezie. Najcudowniejszej! Mega relaks!!!
I mój eMuś zadowolony, że w spokoju mógł mi rozkopać dalsze pół działki. Brrr... I że mam tak dobre koleżanki, że tyle roślin dostałam
I jak tu nie być szczęśliwym
No dobra kobieto zmykaj do roboty, bo znów się spóźnisz i tak wesoło ci już nie będzie
Wkrótce foto relacja. Obiecuję, że szybciej niż za miesiąc
Muszę od Dziewczyn nauczyć się lepszej organizacji. Są w tym niesamowite!!!
Miały być dwa słowa Cała ja.

Zacytuję jeszcze zdjęcie Madzi.

Wilczy ogród jest właśnie tak piękny...
Zieleń, drewno i antracyt 08:03, 28 cze 2021

Do góry
Kokesz napisał(a)
Świetny hamak
Też na podobny choruję

Powiem Ci, że wyjątkowo wygodny
Zieleń, drewno i antracyt 08:01, 28 cze 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
O, u Ciebie śś już w kolorze. Pamiętasz odmianę? Oiękną fotkę jej zrobiłaś. Pozostałe zdjęcia też świetne. Zachwyt nad ponstemonami zostawiam. Swoich nie wysiałam. Wstyd.

Haniu, to bezodmianowa śś. Owoce ma przepyszne
Dla Ciebie trochę pstrokacizny z wiejskiej
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:59, 28 cze 2021

Do góry
Takie mam fajne dzisisj od rana
Moje krzaki dają większa szanse na przeżycie

Sezon 2017 u Hanusi 07:58, 28 cze 2021

Do góry
No, podgoniłam trochę ogrodowe prace, i najważniejsze, że jest ciepło.

Przesadzania na razie nie będzie. Pielenie okazjonalne gdzie niegdzie, trochę podlewania pod szkłem, i to prawie, prawie wszystko na bieżąco. Tak lubię. Można posiedzieć!

Miłego tygodnia- liliowiec od Bożenki, Dziękuję!

!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies