Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zielone drzwi w Kruklandii 20:12, 06 sie 2021

Do góry
I przyklejone
Zacisze Alicji 20:05, 06 sie 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Aga! Rabaty jeżówkowej nie przedstawiałam, tylko zdjęcia pojedynczych jeżówek.
Ta rabata jest do przerobienia, na razie jest to miejsce,
gdzie sadziłyśmy z córką kolejne zakupy jeżówkowe.

Kolejne piękności jeżówkowe
Wizytówka Mojego zakątka Na Dębowym 20:01, 06 sie 2021

Do góry
początkowy sierpień 2021

W Dolinie Muminków 19:43, 06 sie 2021

Do góry
Kochani zobaczcie jakie rewolucje u Nas - wstawiam foty typu było A teraz jest.... Nasza suczka Tequla dobrze się bawi.
Mirkowy ogród (początki) 19:42, 06 sie 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Ja do tej wiosny nie skubałam z suchych ale nie powiązałam w tą zimę i troszkę środek wygnił.
Takie były i to suche wyskubałam.

A tak się ładnie zabudowały

To muszę trochę poskubać na wiosnę, u mnie też trochę się sucho w środku zrobiło .
Krowy, staw i my... 19:34, 06 sie 2021

Do góry
Martka napisał(a)

Podziwiam kolejne poranne i wieczorne, bardzo klimatycznie u Ciebie. Czy w sezonowej dekoracji to miłorząb? Hortensje bardzo dorodne, ale moje serce skradło zdjęcie z ławeczką ukrytą w trawach To prawda, mieć ogród na wyciągnięcie ręki - to ogromny luksus...

Tak Martko, to miłorząb Saratoga. Polowałam na niego już bardzo długo. W końcu przez przypadek znalazłam w szkółce w Łomży i teraz nie wiem gdzie go posadzić, bo oczywiście w między czasie koncepcja się zmieniła Bardzo chciałabym go widzieć z tarasu, ale obawiam się, że zimne wiatry go załatwią. Może jeszcze trochę i coś wymyślę

A dziś zakupiłam hakonechloa. Skoro mówisz, że mus mieć
Ogród w dolinie 19:07, 06 sie 2021

Do góry
Wróciliśmy do domu po urlopie.
Zdążyłam posadzić 5 krwawnic, niestety było już ciemno więc nie zrobiłam fotek. Przed powrotem kupiliśmy w pomorskiej szkółce jedna brzozę Doorenbos na wymianę.
Mamy też w końcu palenisko i udało się w południe przed deszczem rozpalić ognicho i zjeść kiełbaski Teraz leje, z prac nad odgruzowaniem ogrodu nici.
Taka cudną fotkę zrobił dziś mój tata ❤️ bez retuszu

Pięknie kwitną hortensje zarówno Limelight jak Wims Red, jedna jeżówka zgniła. Coś pogryzło znowu pięciorniki, kolejne z obwódki. Chyba zrezygnuję z dalszej obwódki na frontowej Chwasty rosną jak dzikie Ale ten kawałek ogrodu i tak cieszy
Dobrego weekendu wszystkim
Sezon 2017 u Hanusi 18:50, 06 sie 2021

Do góry
Dziękuję bardzo, Aluś, dobrze wspominac młode lata. Teraz mogę się wybrac tylko jak sójka za morze. Ale po co? Morze mam na miejscu.

Zacisze Alicji 18:48, 06 sie 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Przyszłam oglądać Twoją rabatę jeżówkową . Ale chyba nie widzę.

Aga! Rabaty jeżówkowej nie przedstawiałam, tylko zdjęcia pojedynczych jeżówek.
Ta rabata jest do przerobienia, na razie jest to miejsce,
gdzie sadziłyśmy z córką kolejne zakupy jeżówkowe.

Ogród z zegarem 18:13, 06 sie 2021

Do góry
Aga jesteś jak Bob Budowniczy Podziwiam za tę betoniarkę!!!
I jak wszyscy, ciekawa jestem bardzo altany... Zdolnego masz kowala, piękne rzeczy robi.
Nieco z poślizgiem, ale zmierzyłam mojego "gracka" - pewnie podróba, bo co rok kwitnie. Ma około 180 cm objętości, z wiosną połowa pójdzie do siostry.
Podoba mi się jego pokrój, ale pożeranie hortensji Phantom to już przegięcie

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 17:58, 06 sie 2021

Do góry
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 17:55, 06 sie 2021

Do góry
Dzień dobry, mam żywopłot z cisa. Nie wiem jaka to odmiana więc proszę o pomoc w identyfikacji czy jest to Taxus baccata czy Hicksii. Owocuje więc Hili odrzucam. Pozdrawiam
Za drzwiami do ogrodu... 17:24, 06 sie 2021

Do góry
anpi napisał(a)
Lilie posadzone w romantycznym kąciku, zamiast różowe okazały się być żółte. Albo ja coś pomyliłam sadząc, albo cebulki były źle były oznaczone. Po przekwitnięciu je przeniosę. Pachną oszałamiająco i mają piękne, pełne kwiatostany.
Nie przenoś tych lilii, jak tylko zobaczyłam je z różowymi kwiatkami pomyślałam, że tworzą świetny duet. Te lilie są prześliczne.
Blaski i cienie nowego życia 16:31, 06 sie 2021

Do góry
Urszulla napisał(a)

No tak, biała budleja nie jest też taka pokazowa. Ja też chyba wolę kolory, najlepiej prezentuje się purpurowy kolor. Znajoma mi powiedziała że źle widzi i fioletowego nie sadzi na rabaty. U mnie fioletowa fajnie zza hortensji wystaje ale jeszcze bardziej ją lubię na obrzeżu i często przechodzę, w tym roku mało rozkrzewiona bo długo się zbierała po przesadzeniu. Też raczej oglądam się za niskimi.

Na fotce zobaczysz placyk rozgrzebany pod buka

I muszę Ci jeszcze napisać co wyjątkowego się zdarzyło uchowała się jedna z lilii którą z przecen kupowałam razem z tulipanami. Kupiłam Zambesi i Exotic Sun, ciekawe która z nich??? Uchowała się w najgorszym miejscu sadzona- najtwardszym, suchym i koło traw. Kto by pomyślał....sama radość Pokażę jak się otworzy

Piękny ogród, często cichaczem zaglądam ale dziś widząc to zestawienie hortensji z budleją zostawiam wpis. Mam również fioletową i różową. Natomiast białej nie chciałem, a po wiosennym zakupie mam niespodziankę. Miała być fioletowa z pomarańczowym w środku. Nawet jeszcze kartka z opisem została
Cóż widocznie tak miało być
Ogród w dolinie 16:13, 06 sie 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ale fajna wycieczka .
Sadźce mnie jakoś przerażają, strasznie wielkie są .

To prawda, były bardzo duże, też mnie przeraziły, robią za wielkie krzaki

Agatorek napisał(a)
Piękny ogród, miałaś świetną wycieczkę

Przy okazji warto odwiedzić

kasia1 napisał(a)
Asiu, też byłam dwa lata temu z dzieciakami w ogrodzie Kasi. I było podobnie Chciałabym tam wrócić jeszcze i na spokojnie wszystko obejrzeć. Pani Kasia tworzyła ten ogród na bazie kompostu z gdańskich Szadółek. To dlatego wszystko tak pięknie, bujnie rośnie. Widziałam też linie kropelkowe, ale podobno rzadko z nich korzystają.

Ogród bardzo mi się podobał, taki bez zadęcia, nie kolekcjonerski, wyważony, umiarkowanie wypielęgnowany Kasia akurat oprowadzała, niestety maluchy nie dały rady wytrzymać i strasznie marudziły Nie zobaczyliśmy drugiej części.

Taki sąd i łąka

Wilczy ogród 16:06, 06 sie 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Cudne ujęcie, cały ogród piękny a skarpa po prostu zachwyca.
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 15:54, 06 sie 2021

Do góry
Rabata z dołożona stopą nabrała trochę obiętości. Mam nadzieję że tym razem przezimuje i za rok będzie pięknie

A Rozane mnie zachwyca. Jedna spra sadzonką podzielona na trzy w zeszłym roku

W wczorajszy zachód na koniec
Krowy, staw i my... 15:53, 06 sie 2021

Do góry
Marlenaa napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich czytających, dobrego dnia wam życzę

Marlena, świetne widoki wstawiłaś

Świerki i derenie ładnie Ci urosły. Moje tak szybko nie rosną ale to przez te duże drzewa obok, wypuściły już długie korzenie wgłąb działki.

Hortensje masz imponujące.
Dobrego weekendu
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 15:50, 06 sie 2021

Do góry
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 15:45, 06 sie 2021

Do góry
I Kwiatkowo a właściwie jeżówkowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies