Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:53, 27 maj 2014

Do góry
No ja się będę nadal czepiał... przecież ten basen źle nie wygląda, co ja mam powiedzieć jak stawiam taki sam (wersja 4,88m) na działce o szerokości 15 metrów... to dopeiro wygląda ja wielki potfór

Zdjęcia bylinówek da się zrobić prawie każdym aparatem, tym bardziej lustrzanką. Troszke trzeba się nakombinować, troche delikatnie mówiąc podenerować i któreś zdjęcie wyjdzie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:20, 27 maj 2014

Do góry
Nic nie doradze bo się nie zanm za bardzo i nie ogarniam takiego tempa prac. Tyle roślin, tyle nasadzeń Podziwiam i czekam na kolejne relacje
Żurawka - Heuchera 08:12, 27 maj 2014

Do góry
Zakup sobie najlepiej Lime Marmelade, ma ładne pofalowane listki, szybko przyrasta co pozwala na szybkie pozyskanie nowych sadzonek no i wytrzymuje słońce. Żywotnośc można powiedzieć, że wzorowa
Żurawka - Heuchera 22:44, 26 maj 2014

Do góry
Ogólnie żurawki zimują bez żadnego okrycia, a w ogromne mrozy śnieg wystarczy. W zime 2012 gdy mrozy siegały -30 stopni nie straciłęm żadnej żurawki. Jak jednak pisałem Electra nie należy do żywotnych odmian i bardzo słabo przyrasta, wszystko zależy jakiej jakości masz sadzonki moja rośnie 3 rok, a wielu osobom nawet roku nie wytrzymała.
Trzeba być pozytywnie nastawionym i dbać o roślinki... odwdzięczą się
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:35, 26 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Chciałem napisać to samo co Ania... Alfred od Bogdzi to więcej niż potfór.
Marzenko, ja też wykopałęm kilka tulipanów, bo mnie denerwowały, ale ile to ja tego mam z porównaniem to twoich dywanów

Ja tulipanów nie wykopałam, strajk włoski zrobiłam, obcięlam im tylko liście. Wykopałam hiacynty bo zmieniają miejsce jesienią
Ogród z łezką 22:26, 26 maj 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Kasiu, wpadłam tylko na chwilkę...w strasznym niedoczasie dzisiaj jestem...ale jedną małą fotkę mogę ci podrzucić....
Buziaki przesyłam

górny rząd (od lewej): Andrzej (z Alfą na rękach) + Kondzio , Gabrysia (Gabik), Ula (Urszulla), Małgosia (Margarete), Basia (barbara_kraj…), Anitka (Anita1978), Agatka (Agata19762), Sylwia (Sylllwia), Renatka (Rench), Kasia (Kasik), mąż Ivvvony, koleżanka Mariolki (nie ma swojego wątku na O. ale nas podczytuje), Iwonka (Ivvvona), Kasia (Kasia-Luiza) i Ewa („Moja pierwsza hortensja w ogródku”)

środkowy rząd (za Bogdzią): Ela (eliza3), Kasia (Kindzia), Gosia (malgorzata_s…), Madzia (Madziarzeszów), Ania (Anna_studio) i Łukasz (Luki)

dolny rząd (cały czas od lewej): Mariolka (paniprzyroda) z Łukaszem (synem Uli), Ania (Mala_Mi), Karolina (popcarol), Bogdzia z Laurką na kolanach (córcią Gabrysi), Alinka (alinak), Nikita (czyli ja we własnej osobie) i Krysia (Krys)

Nikitko Dziękuję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:13, 26 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Sebek nie męczyła Cię czkawka w sobote... bo dziewczyny nie mogły się Ciebie nachwalić u Bożenki

Taaak? Zobacz jak to kobiety kłamać umieją Pewnie dlatego mnie nic nie męczyło
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:09, 26 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Cieszę się, że miałem okazje poznać Cię osobiście, chociaż przez chwile bo godzina u Bogdzi nie trwała chyba nawet 10 minut
Nie zapomne Twojej reakcji..."to jest Nova Zembla, przecież ja mam takie za obwódką bukszpanową i prawie ich nie widać"

Ogród jak zwykle zachwyca, a takie pełne i obfite rabaty wyglądają świetnie będzie moc kwiatów.
hahahah sama się z tego śmieję, takie potwory a ja mam ich 5 sztuk ledwo widocznych

i wyobraź sobię że mam jeszcze 4sztuki od Bogdzi przywiezione i jeden kupiony u siebie....
Ogród z łezką 22:07, 26 maj 2014

Do góry
Kasiu, wpadłam tylko na chwilkę...w strasznym niedoczasie dzisiaj jestem...ale jedną małą fotkę mogę ci podrzucić....
Buziaki przesyłam

górny rząd (od lewej): Andrzej (z Alfą na rękach) + Kondzio , Gabrysia (Gabik), Ula (Urszulla), Małgosia (Margarete), Basia (barbara_kraj…), Anitka (Anita1978), Agatka (Agata19762), Sylwia (Sylllwia), Renatka (Rench), Kasia (Kasik), mąż Ivvvony, koleżanka Mariolki (nie ma swojego wątku na O. ale nas podczytuje), Iwonka (Ivvvona), Kasia (Kasia-Luiza) i Ewa („Moja pierwsza hortensja w ogródku”)

środkowy rząd (za Bogdzią): Ela (eliza3), Kasia (Kindzia), Gosia (malgorzata_s…), Madzia (Madziarzeszów), Ania (Anna_studio) i Łukasz (Luki)

dolny rząd (cały czas od lewej): Mariolka (paniprzyroda) z Łukaszem (synem Uli), Ania (Mala_Mi), Karolina (popcarol), Bogdzia z Laurką na kolanach (córcią Gabrysi), Alinka (alinak), Nikita (czyli ja we własnej osobie) i Krysia (Krys)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:03, 26 maj 2014

Do góry
Cieszę się, że miałem okazje poznać Cię osobiście, chociaż przez chwile bo godzina u Bogdzi nie trwała chyba nawet 10 minut
Nie zapomne Twojej reakcji..."to jest Nova Zembla, przecież ja mam takie za obwódką bukszpanową i prawie ich nie widać"

Ogród jak zwykle zachwyca, a takie pełne i obfite rabaty wyglądają świetnie będzie moc kwiatów.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:59, 26 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Sebek nie męczyła Cię czkawka w sobote... bo dziewczyny nie mogły się Ciebie nachwalić u Bożenki

hehehe
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:57, 26 maj 2014

Do góry
Chciałem napisać to samo co Ania... Alfred od Bogdzi to więcej niż potfór.
Marzenko, ja też wykopałęm kilka tulipanów, bo mnie denerwowały, ale ile to ja tego mam z porównaniem to twoich dywanów
Żurawka - Heuchera 21:53, 26 maj 2014

Do góry
Na wschodzniej powinny sobie poradzić tylko pamiętaj, że podczas słonecznych dni nie mogą mieć sucho. I trzeba pamiętać, że prawie każda żurawka w upały i mocne słońce potrafi się przyaplić
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:46, 26 maj 2014

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:43, 26 maj 2014

Do góry
Gosiu jak opadną emocje po spotkaniu zapytam Bogdzi i będziemy mogli zacząć kulturalne polowanie na tego osobnika Po sobotnim spotkaniu mam gdzieś planowany na przyszłośc szpaler hortensji, będę może dwie, a reszta to różaneczniki

Teraz uciekam znów do książek bo troszke za dużo sobie pozwoliłem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:41, 26 maj 2014

Do góry
Ostatnie zdjęcia z mojego pożegnania z ogrodem gdy słońce zaszło, trudne to było pożegnanie

I kolejna moja miłośc na pierwszym planie, ale już szukać nie musze bo zakupiony dzięki Bogdzi

No i na koniec musiało być zabawnie znów dzięki Ani... jak te kobity się spakowały to nie mam pojęcia, na zdjęciu nie ma wieeeluuuu roślin
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:34, 26 maj 2014

Do góry

Tutaj widać jak wielkie są różaneczniki

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:34, 26 maj 2014

Do góry
Luki pałamy miłością do tego samego osobnika Jak się dowiesz co on za jeden to będziemy go zdobywać Fajnie że możemy go zdobyć oboje bez walki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:31, 26 maj 2014

Do góry

W tym osobniku wręcz się zakochałem i muszę go mieć.. tylko trzeba się dowiedzieć od specjalistki co to za jegomość

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:27, 26 maj 2014

Do góry
Nie potrafiłem dzisiaj długo usiedzieć przy ksiązkach wiedząc, że liliowce, byliny, i żurawki stoją w doniczkach. Musiałem posadzić i przy okazji inne rzeczy poprzesadzać, fotek nie ma, ale wykorzystam dzisiejsze szybkie łądowanie się zdjęć, na ostatnią porcje Rododendronowego Raju Bogdzi.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies