Ja z samego rana podlałam cienistą, teraz lecę posadzić wykopane wczoraj przetaczniki (rosły w miejscu parasola przy basenie). Potem jadę do mamy a po powrocie nie wiem co będę robić. Może sadzić a może bumelować .
No i pięknie poszalałyście
Wczoraj oglądałam w ogrodzie moje paprocie i nie jest tak źle rosną te najdelikatniejsze w miejscach,
których bym nie sadziła zamiast w lesie to zaraz przy domu żebym je miała na oku i rosną
Czym zapełniłyście autko, iglaczki i jakąś trawkę widzę i co jeszcze?
W takich kolorach widzę mój ogród Do tego jeszcze trochę bieli
Nie udało mi się kupić odpowiedniego koloru begonii na obwódki. Na giełdzie nie mieli jasnoróżowych i kupiłam ciemnoróżowe, które niestety podchodzą pod czerwień. Tak to jest jak się nie chce jechać 2-3 razy na giełdę po same begonie
Alicjo, co to za roślina? Mam taką samą, różni sie tylko kolorem kwiatów - moje są różowe, rośnie przy domku. Pojęcia nie mam co to jest. Za to mszyce są wielbicielami . O ile na innych roślinach w tym roku z mszycami spokój, tak na tej - jak zawsze masakra!
Nad stawem jeszcze kiedyś może się zmieni i będzie ładniej. Na razie jest jak jest .
Lubię jak w ogrodzie dużo kwitnie i to różnych roślin.
O tak w końcu mamy ciepło, lato
Dereń 'Satomi' ładnie kwitnie, ma kwiaty dużo bardziej różowe niż w zeszłym roku. Testuję też w donicach Supertunie 'Vista Silverberry', kwitną genialnie i nie trzeba po nich sprzątać
A tu pomylone, czosnki 'Purple Sensation'. Wg mnie to może być odmiana 'Purple Rain'. Reklamowałam, na jesień mam dostać nowe cebulki, poprawnej odmiany. Te mi się tak średnio podobają, są zbyt ażurowe, słabo widoczne na tej rabacie, na której mam je posadzone. Muszę je stąd wysadzić jak przekwitną i znaleźć nową miejscówkę.
Gosia to anchusa azurea London Royalist. U mnie 3 sezon. Miała być wysoką rośliną i posadziłam ją za ostróżkami i prawie jej nie widać. Co prawda z roku na rok jest większa i być może osiągnie swoje rozmiary. Kwiat jest śliczny, długi, liści prawie nie widać. Po kwitnieniu spróbuję jej zmienić miejsce.
Ten kuklik czerwony to siany z nasion Blazing Sunset. Uwielbiam go. Pełnik to Golden Queen. Co roku jest wyższy, ale jak na razie nie rozsiewa się. W ubiegłym roku zapomniałam zebrać nasiona, a chciałabym mieć go więcej. Przetacznik ząbkowany Venice Blue. Pełnik rośnie przy szałwii i nie specjalnie go podlewam. Tyle co potrzebuje szałwia.