Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:43, 08 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję Bożenko, zapraszam stale Mam nadzieję, że będzie mi dane cieszyć się tym ogrodem

Szczęśliwi ludzie i ludzie z pasją zyją dłużej, nacieszysz sie na pewno swoim dziełem.
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:42, 08 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bożenko, podkrzesaj czyli podnieś korony Jak u Irenki.

Trochę sa podkrzesane ale wyżej nie chcę bo mi się takie nie podobają, wolałabym wyciąc niz bardzo wysoko podkrzesywac.
Bawarka 21:16, 07 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja jedną też tak zrobię. Wiedz, że moja klientka też tak zrobiła i miała mega wielkie krzaki bardzo gęste i masywne.

Dana, tak wlasnie wygladaja krzaki hortensji tego pana, wielkie, sztywno stojace o wielkich kwiatach. Tnij, mowie Ci to ja, Bawarka Patyczki juz puszczaja nowe listki, wiosna beda przeniesione do ogrodu juz jako silne, porzadne szczepki
Bawarka 20:57, 07 gru 2018

Do góry
Ja jedną też tak zrobię. Wiedz, że moja klientka też tak zrobiła i miała mega wielkie krzaki bardzo gęste i masywne.
Bawarka 20:55, 07 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie muszę mówić, który piesio bardziej mi się podoba i skradł moje serce Wiesz na pewno. Na wodę czekam.
Świetne dodatki

Danus, wiem, juz wszystko wiem Obydwa kocham calym sercem, ale...Potffora miloscia szczegolna, inna...
Dana, to fotka tych obcietych na 5 cm hortensji. Przepraszam za jakosc, robione telefonem o 5.30 rano.

Dla ogladajach/czytajacych: Prezes kolka ogrodniczego, obcina swoje hortensje tak krotko, jesienia, na 5 cm przy ziemi. Ma najpiekniejsze hortensje jakie widzialam, wiec i ja...tak w tym roku zrobilam Co jeszcze...zima, gdy jeszcze lezy snieg, ale zaczyna sie odczuwac juz cieplo promieni slonecznych, podsypuje im po raz pierwszy nawoz. Zrobie i ja tak, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Bawarka 20:51, 07 gru 2018

Do góry
Gdzie fotka? Jestem w pogotowiu, ale mogę nie wytrwać dzisiaj, bo leczę się
Pod kołdrą
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:33, 07 gru 2018

Do góry
Tak, ale będę szczęśliwa gdy uda mi się zamknąć na tip-top jakiś całkowity ogród w żywopłotach No i rzeźba/fontanna/altana jako dodatek.

No i jak zrobię ogród wodny tutaj rok 2015
Teraz jest już tutaj jezioro

Miłkowo - sezon 2016-2022 19:31, 07 gru 2018

Do góry
Bożenko, podkrzesaj czyli podnieś korony Jak u Irenki.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:16, 07 gru 2018

Do góry
Dziękuję Bożenko, zapraszam stale Mam nadzieję, że będzie mi dane cieszyć się tym ogrodem
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:46, 07 gru 2018

Do góry
Lubię ten zestaw kolorystyczny, udał mi się. Księżycowe fiolety.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:44, 07 gru 2018

Do góry
Rosa napisał(a)

Danusiu, właśnie m.in. taką kompozycję miałam na myśli. Ma mocne akcenty kolorystyczne a zarazem jest subtelna i elegancka, trochę nostalgiczna, ale nie smutna. Nie spotkałam angielskiej rabaty podobnie skomponowanej.

Ciekawa jestem, jak byś skomponowała rabatę zieloną, gdybyś mogła użyć dodatkowo tylko jednego koloru - czarnego. Wiem, że takiego nie ma chyba (poza bratkami i pierwiosnkami), ale jako czarny zakładam bardzo ciemne granaty, fiolety, bordo....
Nie rzucam wyzwania i nie proszę o poradę, ale czy jako Projektantka widzisz taką rabatę? Czy jest możliwe, by taka rabata nie była smutna? Ciekawa jestem Twojej opinii.

Ja też nie spotkałam, to moja własna kompozycja i na jej brzegu jest właśnie czerń. Czerń pasuje do limonki (tak mam w bukszpanowym), a tutaj pasuje do jaskrawych ale przygaszonych - burgundowych i srebrno-fioletowych liści.

Do czerni pasuje blady fiolet z kwiatów i róż mocny. Z tyłu mam tam jeżówki mocno- różowe.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:39, 07 gru 2018

Do góry
Kochana, kompost i próchnicę Super jedzonko.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:06, 07 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Co Danusia pysznego sypie mi w nóżki, że tak mi tu dobrze...
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:02, 07 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, właśnie m.in. taką kompozycję miałam na myśli. Ma mocne akcenty kolorystyczne a zarazem jest subtelna i elegancka, trochę nostalgiczna, ale nie smutna. Nie spotkałam angielskiej rabaty podobnie skomponowanej. Może jeszcze za mało widziałam? Angielskie rabaty chociaż piękne i bez złośliwości, ale przy tej wyglądają przaśnie, pociejowo i pospolicie. Cóż, sprawa upodobań i gustu, ale i innego spojrzenia ... nieogrodniczego.
Ciekawa jestem, jak byś skomponowała rabatę zieloną, gdybyś mogła użyć dodatkowo tylko jednego koloru - czarnego. Wiem, że takiego nie ma chyba (poza bratkami i pierwiosnkami), ale jako czarny zakładam bardzo ciemne granaty, fiolety, bordo....
Nie rzucam wyzwania i nie proszę o poradę, ale czy jako Projektantka widzisz taką rabatę? Czy jest możliwe, by taka rabata nie była smutna? Ciekawa jestem Twojej opinii.
Ptasi gaj 09:18, 07 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też namawiam do regularnego cięcia choin

Danuś wiem, zawsze o tym pisałaś, ale chodzi mi o to jak takie drzewko rośnie jak już się zestarzeje i z cięciem nie sięgnę? dół gęsty góra ażurowa czy góra w pewnym momencie nie robi się szersza niż dół?
Widziałam parę razy iglaka, którego ścięto na choinkę w połowie wysokości i potem zostawiano samopas, puszczał kilka przewodników, których nie wycinano i góra potem była dwa trzy razy szersza niż dół, okropnie to wyglądało. Stąd moje dociekania
Ptasi gaj 08:57, 07 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Regularnie przycinana to jest ta, ale rośnie jak na drożdżach i znowu ma duże odrosty ma ok 4 m

Ptasi gaj 08:38, 07 gru 2018

Do góry
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 08:33, 07 gru 2018

Do góry
Z werbeną można sobie poradzić, powyrywać połowę siewek i rozdawać innym. Wtedy masz kontrolę. Faktycznie siewek potrafi być bardzo, bardzo gęstoooo
Ogrodowy spektakl trwa ... 07:52, 07 gru 2018

Do góry
Miro, uważam, że powinnaś to mieć Koniecznie!

Przeczytaj mój ostatni komentarz tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/378-dlaczego-kocham-roze

Zamówiłam kolejne róże: 'Mira', 'Myka', 'Route 66','Night Owl', 'Betty Prior', 'Ton ter Linden'. Z dostawą na wiosnę.

MIRA
Obłoki jasnoróżowych kwiatów o wyjątkowej, delikatnej urodzie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:48, 07 gru 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Zdrówka, w namiocie zawsze cieplej. Wczoraj do gunnery zaglądałam, ciepło miała, zdjęłam dodatkową folię ze środka, jak przywalą mrozy to narzucę znowu
Dziś buszowałam po sklepach za prezentami świątecznymi....matko ile różnych dodatków do dekoracji jest, a pamiętam jak tato z kontraktu przywoził czekoladowe bańki na choinkę, dziś widziałam podobne

A Witek naszą (swoją) gunnerę zakopał w kompostowniku...eksperyment.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies