Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:14, 27 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Toż Ty małe Keukenhof sobie urzadziłaś. Tyle tulipanów?? Piękne widoki.
małe ale jest
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:13, 27 kwi 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Jak sie napatrze na te Twoje tulipki to utwierdzam sie w postanowieniu posadzenia hurtem cebul na trawiastej
Tylko weź pod uwagę, że one kapryśne i w drugim sezonie pełne są marne...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:07, 27 kwi 2014

Do góry
bociek napisał(a)

Anek, no wlasnie tak sobie pomyslalam, ze nadadza zycia na przednowku trawiastym Tylko nie wiem czy isc w biale czy moze bialo-rozowo...No i koniecznie czosnki
wiesz ja bym poszła w biało-różowy, ale to ja

edit.

dooglądałam że masz już taki mariaż kolorystyczny, idź tą drogą
Opuchlaki 20:06, 27 kwi 2014

Do góry
Welka napisał(a)
Mam pytanko - który Calypso stosujecie? Czy taki na stonkę ziemniaczaną do zwalczania w ziemniakach i uprawach sadowniczych można po roślinach ozdobnych?
Deseczki z lepem już rozłożone przy rh, przedwczoraj jednego dorosłego już ubiłam, także muszę zacząć pryskać.
a są rózne calypso? ja pryskałam takim sadowniczym w opisie między innymi na stonkę
Rododendronowy ogród II. 19:49, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
dlatego właśnie proszę Ciebie o poradę bo jak wpisuje odmianę to na różnych stronach są różne informację Ty jesteś praktykiem i Twoje informację są dla mnie najcenniejsze
Ania wpisała Hachmann's Charmant on też śliczny Za mały mam ogród...
Co do opuchlaków to z ostatnich informacji na forum wynika że żurawki to nie jest ich jedyny przysmak...

Też czytam rózne informacje o tych opuchlakach i sie zastanawiam czy dziewczyny nie przesadzają. Kto ma zurawki moze byc pełen obaw , truskawki już nieco mniej mimo że nazwa od nich pochodzi a inne rosliny to ja sie nie wypowiadam bo za mało wiem.Na moich rh mogłyby się nieźle wypaśc ale własciwie jest tylko jeden którego lubią choc krzywdy mu wielkiej nie robią.Nie wiem czy ta panika nie jest przesadzona.Hachmann's rośnie wolno więc może znajdziesz dla niego miejsce.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 16:12, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Kasiu tulipany w trawach to bardzo dobry pomysł, szczególnie tam, gdzie się je obcina wiosną

Anek, no wlasnie tak sobie pomyslalam, ze nadadza zycia na przednowku trawiastym Tylko nie wiem czy isc w biale czy moze bialo-rozowo...No i koniecznie czosnki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:19, 27 kwi 2014

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:17, 27 kwi 2014

Do góry
Pod brzozami quiny, ballady żądzą w tej chwili

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:12, 27 kwi 2014

Do góry
Angele jeszcze w blokach ale nie zachwycają jak w ubiegłym roku, dużo nie wyszło wogóle

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:07, 27 kwi 2014

Do góry
Deszcz padający od wczoraj położył mi słoneczka, kilka połamał...
Opuchlaki 14:31, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a widzisz masz rację, dlatego napisałam 'chyba'

Ale dobrze ze zaczelas ten temat, nicienie tez ,, chyba´´ potrzebuja jakis tam czas aby zaczac dobrze dzialac w ogrodzie...Z naciskiem na ,, chyba´´ Wie moze ktos czy one rozwijaja sie od razu i atakuja larwy i jaki to jest ew. odstep czasu ? Czy po rozmieszaniu z woda od razu atakuja? Kiedys jak zaczelam sie tym tematem interesowac, uslyszalam opinie ze dopiero po pewnym czasie, teraz, pare dni temu uslyszalam inna opinie...Komu wierzyc? Druga opinia nie bardzo mi sie podobala...a mianowicie..ze nicienie zyja w ogrodzie tylko 20 dni....???? Chyba znowu bede musiala skontaktowac sie z jakims Instytutem, bo tak zroznicowane opinie, od niby specjalistow sprzedajacych te srodki, po prostu wnerwiaja
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:01, 27 kwi 2014

Do góry
a ja tak sobie myślę, może polewanie nicienami nie jest skuteczne? może trzeba tą lancą? u siebie larwy zobaczyłam pod żurawkami smothie berry, oczyściłam, wsadziłam i wyglądały jak siedem nieszczęść... podlałam nicieniami cały ogród, codziennie jest włączone podlewanie więc ziemia wilgotna, żurawki ładnie się wzieły w sobie i nie chcę pod nimi grzebać, ale przedwczoraj znalazłam kilka opuchlakowych larw w różnej wielkości w żurawkach przy cisach, a przecież nicienie też byly tam lane. Sama nie wiem, może właśnie źle aplikowałyśmy te nicienie?
Opuchlaki 13:51, 27 kwi 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)

Aniu, cos chyby pomylilas Pisalam o odstepie 2 tygodniowym, pomiedzy jednym srodkiem a drugim
a widzisz masz rację, dlatego napisałam 'chyba'
Boćkowe perypetie ogrodkowe 13:47, 27 kwi 2014

Do góry
Kasiu tulipany w trawach to bardzo dobry pomysł, szczególnie tam, gdzie się je obcina wiosną
Opuchlaki 13:06, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Kasiek chyba kiedyś pisała że minumum 2 tygodnie...

Aniu, cos chyby pomylilas Pisalam o odstepie 2 tygodniowym, pomiedzy jednym srodkiem a drugim
Opuchlaki 11:58, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
poczekam jeszcze dwa dni....
Opuchlaki 11:57, 27 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Kupowałaś Larvan czy zimne? NIe chce grzebać w moich smothie berry (tam je wypatrzyłam) bo zaczęły ładnie wyglądać i ładnie trzymają się ziemi, ale wypatrzyłam kilka larw w innych żurawkach przy cisach... cały ogród lałam tymi zimnymi nicieniami... czyli coś nie halo z nicieniami bądź źle go podałam... Gdyby dzisiaj nie lało poszłabym na długi spacer w poszukiwaniu wrotycza...

Lałam larvanem, dwurotnie w odstępach tygodniowych.... Bo po pierwszym zabiegu bylo zimno i dlatego ponowiłam zabieg po ociepleniu.
A EMA5 z wrotyczem to na pełna ściema... Żadnego efektu nie ma....

Chyba zostaje chemia i wrotycz...
Opuchlaki 11:23, 27 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Czy ktoś ma doświadczenia jak szybko działa larvanem? Lałam niemal dwa tygodnie temu a moje larwy żwawe i żarłoczne jak przed zabiegiem...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:19, 27 kwi 2014

Do góry
bacowa napisał(a)
Aniu, żurawkę Southern Comfort masz w słońcu ?
pozdrawiam
tak, u mnie praktycznie wszystko w słońcu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:18, 27 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ja jestem jakaś oszołomiona gdy kwitną tulipany, stoję nad nimi, wzdycham, nie mogę się wyleczyć z miłości do nich.
Gdybym co roku kupowała te same mogłabym znależć odpowiedż na pytanie czy niewykopwyanie nie szkodzi tulipanom, czy też odwrotnie. Wykopałam pełne tulipany, posadziłam w donrym miejscu, nawoziłam i kwitną słabo. Myślę że wiele zależy od jakosci cebul, hodowli....
czyli to co mówiłam biznesss. mam zwykłe białe tulipany na zawiasowej i kwitną teraz bez najmniejszego uszczerbku na jakości, papuzich na tej samej rabacie jest mniej. Wnioskuję, że czym ciekawsza odmiana tym gorsza żywotność...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies