Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

boguslawa_ma... 15:36, 27 kwi 2014

Bogdziu pozdrawiam
Mala_Mi 16:00, 27 kwi 2014

Bogdzia , zapomniałam napisać, moje iryski pumila kupione przyszły też jako pojedyncze kłącza, które w dodatku zgniły w większości zanim nie zdążyłam posadzić. Ale wsadziłam, podlałam jakimś grzybobójczym.. i za rok zakwitły..to te co pokazuję teraz..
an_tre 16:14, 27 kwi 2014

Aniu długo dziś spacerowałam po twoim ogrodzie i jestem zauroczona, wielki wkład pracy i pomysłów włożony w realizację dał doskonały efekt
pozdrawiam i życzę zwycięskiej walki z opuchlakami
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
danuta_szwajcer 17:59, 27 kwi 2014

Tez czytałm o tych złych probnozach pogodowych i aż strach pomyslec U mnie nawet konwalie i bez kwitną rh i azalie. Pozdrawiam serdecznie Cieszmy sie poki co piekną pogoda
GorAna 18:03, 27 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

.

Bogdziu, zazdroszczę takiego lokatora...pozytywnie oczywiście...uwielbiam ich śpiew...nic nie ustępuje słowikowi
Pozdrawiam
ewa004 18:06, 27 kwi 2014

Pozdrawiam cieplutko
Gabriela 18:25, 27 kwi 2014

Bożenko, nie myśl sobie, że nie oglądałam. Oczywiście że tak i oboje z mężem się zachwyciliśmy, z tym że on zachwytem świeżym i całkiem nowym, bo nie widział przecież Waszego ogrodu. Zrobiło na nim wrażenie zwłaszcza to, że ogród ma "tylko" kilkanaście lat.

No i odkryciem epokowym dla mnie jest okoliczność, że różaneczników nie podsypuje się ściółką z kory. Ja mam tylko trzy różaneczniki "Buchlowice", takie niskie, liliowe, właśnie teraz kwitną i dziwiłam się dlaczego mają co roku mniej kwiatów. A kory podsypałam im, że hej. Czy to samo dotyczy azalii? Tych nie podsypuję niczym i rosną dobrze.
Bogdzia 19:49, 27 kwi 2014

ana_art napisał(a)
dlatego właśnie proszę Ciebie o poradę bo jak wpisuje odmianę to na różnych stronach są różne informację Ty jesteś praktykiem i Twoje informację są dla mnie najcenniejsze
Ania wpisała Hachmann's Charmant on też śliczny Za mały mam ogród...
Co do opuchlaków to z ostatnich informacji na forum wynika że żurawki to nie jest ich jedyny przysmak...

Też czytam rózne informacje o tych opuchlakach i sie zastanawiam czy dziewczyny nie przesadzają. Kto ma zurawki moze byc pełen obaw , truskawki już nieco mniej mimo że nazwa od nich pochodzi a inne rosliny to ja sie nie wypowiadam bo za mało wiem.Na moich rh mogłyby się nieźle wypaśc ale własciwie jest tylko jeden którego lubią choc krzywdy mu wielkiej nie robią.Nie wiem czy ta panika nie jest przesadzona.Hachmann's rośnie wolno więc może znajdziesz dla niego miejsce.
Bogdzia 19:50, 27 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Też jadę do wnuczka
Buziam wszystkich.. i uciekam.

To obydwie sie wnuczkami nacieszyłyśmy.Miło z nimi spędzic dzień.
Bogdzia 19:51, 27 kwi 2014

bociek napisał(a)
Bozenko,

Wspanialej niedzieli z Rodzina

Bociusiu dzieki serdeczne , już pojechali ale było miło.