Aaaaaaa! Jaki piękny kolor! Uwielbiam niebieskie kwiaty, a nie mam wogole . Kiedyś hortensje ogrodowe podlewałam dedykowanym nawozem i zamiast niebieskich uzyskałam sine . To była masakra . Za późno zaczęłam stosować nawóz chyba.
Zapisuję sobie tego podróżnika . Boski!
przepraszam, że robię wrzutkę nie na temat, ale jak moją różę w tym sezonie coś podobnie zżarło i zobaczył to mój syn, to skomentował ze śmiechem "ale ktoś był głodny"
Witaj Ewo, podgladam od czasu do czasu Twój watek i niezmiennie pozostaję fanka Twego ogrodu i tego jak pięknie go nam pokazujesz..... Tak mi jakoś niezręcznie, prosić Cię o radę ale przekopałam internet i nie mogę znaleźdź odpowiedzi na to co pożera moje róże? Byłabym niezmiernie wdzięczna abyś zerknęła w wolnej chwili i pomogła mi zidentyfikować konsumenta liści mych róż i jak go pogonić....proszę a wyglada to tak, regularne i półokragłe wżery. Czy spotkałaś się już z czymś takim?
Posypałam trawę nawozem florovit jesienny do trawników, minął już jakiś czas i grzyby zniknęły jestem w sumie zaskoczona ze tak szybko to podziałało, nie ma nic! Bardzo dziękuje