Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku emerytki

W ogródku emerytki

sylwia_slomc... 22:40, 27 sie 2021

Całkiem mi się ten pomysł podoba, taka szachownica nie będzie wyglądać na szambo tylko ciekawy element dekoracyjny w ogrodzie zrobi
greg66 22:54, 27 sie 2021

No proszę dzieje się. Grażynko a popatrz na necie jakie różne ludziska donice robią i może też coś z kształtem ich zrob oryginalnego.
gogo 23:00, 27 sie 2021

Sylwio, dzięki
Opłacało mi się intensywnie myśleć i wymyślić
A pomysł eMusia uzupełnił mój

Grześ, dzieje się, bo to moje szambo /sądzę, że nikt takiego paskudztwa nie ma/ musi zdobić, a nie straszyć.
Kusi mnie zrobić jakieś fikuśne w kształtach doniczki z hypertufy, tylko muszę pooglądać na youtubie, jak to się robi.
Hypertufa jest lekka, można przestawiać do woli
alamakota 08:34, 28 sie 2021

Grażynko , trafiłaś ze zwierzątkami . Mam 5 piesków - właściwie suczek . Moje zwierzątka są adoptowane i wszystkie po tzw."przejściach ". Mój ogród ma 9 lat i jest wielkością i kształtem bardzo podobny do ogrodu Sylwi z Rancza Szmaragdowa Dolina . Może kiedyś skuszę się na wątek , bo fanką Ogrodowiska jestem od lat . Pozdrawiam serdecznie , a pomysł fajny bardzo .
gogo 21:01, 28 sie 2021

Ala?
U mnie 6 kotów, przygarniętych + ok. 10 dokarmianych, możemy sobie podać ręce

Po tym, co napisałaś o swoim ogrodzie, teraz nie dam Ci spokoju i będę namawiać, na założenie wątku
A pieski też bym chciała zobaczyć, możesz wstawiać zdjęcia na wątku Cztery łapki-zwierzęta domowe, tam się chwalimy naszymi pupilami /dawno tego nie robiłam, muszę to naprawić/.
gogo 21:18, 28 sie 2021

Dziś pracowicie usuwałam darń z miejsca pod łączkę kwietną, nie skończyłam, bo zaczęło padać.
Na widocznej folii będzie żwirek.

Wymyśliło mi się, żeby tę łączkę ogrodzić niziutkim płotkiem.
Są takie w sprzedaży, tylko nie wiem, czy to ma sens.
Zrobiłam przymiarkę z posiadanych dwóch rollborderów, z nimi mi nie pasuje, ale można mniej więcej zobaczyć, jak by to było.
Doradźcie.

Zrobiłam jedno zdjęcie - ten wrzos /jedyny/ mam już 7 rok, nawet nie posadziłam w kwaśniej ziemi.
Nie jest wielki, właściwie nie rozrasta się, ale kwitnie /oczywiście z wszechobecnym szczawikiem/
sylwia_slomc... 22:17, 28 sie 2021

Łączkę warto ogrodzić choćby z tego względu, ze nim zakwitnie niewtajemniczeni mogą chcieć po chwastach przejść na tzw skróty i zdepczą.
sylwia_slomc... 22:18, 28 sie 2021

alamakota napisał(a)
Grażynko , trafiłaś ze zwierzątkami . Mam 5 piesków - właściwie suczek . Moje zwierzątka są adoptowane i wszystkie po tzw."przejściach ". Mój ogród ma 9 lat i jest wielkością i kształtem bardzo podobny do ogrodu Sylwi z Rancza Szmaragdowa Dolina . Może kiedyś skuszę się na wątek , bo fanką Ogrodowiska jestem od lat . Pozdrawiam serdecznie , a pomysł fajny bardzo .

No to teraz już nie masz wyjścia tylko musisz szybciutko wątek założyć, rozpaliłaś moją ciekawość
gogo 23:00, 28 sie 2021

Sylwia, to płotek będzie
Zadeptać, to raczej nie, ale eM mógłby wjechać przy manewrowaniu

To będę mieć dodatkową robotę - wykopać dołki dla nóżek płotka, co będzie wyczynem nie lada, w tej mojej kamienistej ziemi.

Namawiajmy Alę na założenie wątku
basia3012 01:10, 29 sie 2021

gogo napisał(a)
Dziś pracowicie usuwałam darń z miejsca pod łączkę kwietną, nie skończyłam, bo zaczęło padać.
Na widocznej folii będzie żwirek.

Wymyśliło mi się, żeby tę łączkę ogrodzić niziutkim płotkiem.
Są takie w sprzedaży, tylko nie wiem, czy to ma sens.
Zrobiłam przymiarkę z posiadanych dwóch rollborderów, z nimi mi nie pasuje, ale można mniej więcej zobaczyć, jak by to było.
Doradźcie.

Zrobiłam jedno zdjęcie - ten wrzos /jedyny/ mam już 7 rok, nawet nie posadziłam w kwaśniej ziemi.
Nie jest wielki, właściwie nie rozrasta się, ale kwitnie /oczywiście z wszechobecnym szczawikiem/

Grażynko, nie próżnujesz pracusiu. Rozumiem Cię, też tak mam. Jak mam pomysł to szybko muszę go wprowadzić w życie. A mówi się, że ogrodnicy to cierpliwi ludzie. No ale my nie ogrodnicy tylko ogrodniczki.I to wszystko tłumaczy.
Widziałam w sprzedaży płotki z gałązek chyba brzozowych lub innych. Może takie byłyby dobre na otoczenie łąki kwietnej?