Tak to lobelia bylinowa są różne kolory
To Coleus tzw pokrzywka brazylijska. Jest to roślina jednoroczna wysiewam ja wiosna w marcu-kwietniu importem wysadzam po ogrodnikach do gruntu. Te akurat dostałam. W zeszłym roku miałam dużo więcej piękności. Można też kupić w odrodniczychbjuz ukorzenione.
To fakt zdobią bogrod w tym roku przy deszczach wyrosła bardzo wysoka ok 80;cm.
To zeszłoroczne w polcieniu z mojego siewu. Lepiej samemu wysiać z jednej paczuszki dużo flancow a ozdoba cały sezon
Elu pięknie. Twoje trawy bardzo mi się podobają, a trzcinnik ChejuDo wygląda trochę lepiej niż na wcześniejszej fotce.
Lobelię od razu obsyp granulkami przed ślimakami, kupiłam takie same, a teraz gołe badylki tylko sterczą i zastanawiam się czy ma szanse wystartować w przyszłym roku.
Koleusa mam w tym roku na balkonie. Fajnie wygląda. Ciekawe czy ślimaki go lubią?
Elu zywoplot tujowy u Ciebie to wzorzec do naśladowania. Widoki piękne. Spodobała mi się palczatka, fajnie się przebarwia. Lobelie wypasione, ciekawe czy nam przetrwają zimę i faktycznie podsyp sobie na ślimaki, u mnie całą różankę posypałam.
Hortensje u Ciebie są piękne, powiedz proszę każdego roku takie wielkie? Mnie zaskoczyły bardzo, może to ich rok
Pewnie i Diamant .. wiem, że taka kupowałam tylko nie wiedziałam która to. Rozpoznaje tylko wanilii i też mają różne podnazwy i limelingi. Jeszcze mam takie które rozkwitają na bardzo jasny zielony kolor.
Szkoda bo trzeba siać ale potem jak paleta kolorów. I masz ich dużo można zmieniać aranż ogrodu
Lobelia tak jak gaura. Trzeba posadzić gdzieś na pogorku aby woda się nie zatrzymywała. Przykryć na zimę mam trawy wysuszone. Najpierw gałązkami świerkowymi a potem trawami dużymi.
Od ślimaków sypie. Sypalam 3 razy i trzeba przyznać leżą śliny pod roślinami niebieski grysik to dobry środek. Sporadycznie znajduje teraz ślimaki.
Dziękuję za żywopłot. Znowu podrósł wiosna trzeba przyciąć.
Jeżeli chodzi o hortensje zawsze miałam ładne bo podlewalam. Ten rok jeszcze ładniejsze bo podlewa non stop. Hortensja niestety potrzebuje dużo wody aby napoić swój krzak. W czasie ciepłych dni upałów nie zawsze dostarczamy tyle wody ile zechce hortensja. Ten rok to dla nich wyjątkowy.
Gosiu mam je posadzone wszędzie i nie zauważyłam aby koleusy im zasmakowały.
Dobrze wiedzieć o sypie.
Też uważam, że trzcinnik cheju... Zaczyna ładnie wyglądać trzeba czekać i obserwować może jesienią nas bardziej zachwyci.
To trawa preriowa też bardzo ładna owłosiona
Molinia Transparent młodziutka. Na ziemi posiekane trawy właśnie te duże. Przepuszczam wiosna przez rozdrabniarke. Trzmieliny za wiotkie. Ktoś poddał pomysł aby kupic gilotynę do papieru. Szkoda palic więcej pożytku.
Tutaj mam za gęsto, ale kto to wiedział, że tak będzie wszystko rosło przy deszczach