Dzień dobry, Widziałam w niektórych wątkach, że są wklejone takie zdjęcia obok siebie. W jaki sposób je tak wkleić? Będę wdzięczna za pomoc
Ja piekę tylko pierniczki i ciasteczka orzechowe. Ciasteczka orzechowe to przepis mojej Babci, są przepyszne i rozpływają się w ustach. Piekę je tylko raz w roku i nazywamy je rogaliki bożonarodzeniowe, bo maja taki własnie kształt Pierniczki z tego przepisu składniki: 5 szklanek mąki 1,5 szklanki cukru pudru 1 szklanka miodu 1 jajko 3/4 kostki margaryny, ja daję Kasię 3 łyżki przyprawy do piernika 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej sposób przyrządzenia: Masło rozpuścić. Dodać miód, cukier oraz przyprawę do piernika. Podgrzewać na małym ogniu, nie dopuścić do zagotowania. Pozostawić do przestygnięcia. Mąkę przesiać z sodą. Dodać jajko oraz roztopiony miód i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 6-8 godzin ja zawsze robię wieczorem i kończę rano, następnego dnia. Po tym czasie podzielić na kilka części i cienko rozwałkować. Wycinać foremkami i piec 8-10 minut w 160 stopniach na złoto. Zimne lukrować. Nie wymagają leżakowania są od razu miękkie. Smacznego!!
Bezcenne takie zdjęcia. Za kilka dekad będą źródłem ogromnych wzruszeń.
Zachwycam się polem łubinowym, czekałam na dalszy ciąg historii
A chłopaki moje spacerują po polu Palimy ognisko