Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Moja działka na Dębowym Lesie 22:15, 17 kwi 2019

Do góry
Aniu a to jakiś rodzaj kaliny bo ma podobne liście. Muszę spojrzeć na moje.
Ukojenie 22:12, 17 kwi 2019

Do góry
Zoja pięknie masz i dobrze wszystko sądzisz wszystko widać.
Tulipany exotic... przepiękne. Któraś też ma tę tulipany wiem u kogo ale Imię zapomniałam skleroza już.
A gdzie kupowałas te exotic ... Już zanotowałam i jesienią koniecznie muszę nsbyc. Ja znowu zachwycam się tulipanami van eijk nie zawodne nie wyciągałam w zeszłym roku i kwitną podwójnie będą ładnie wyglądać z exotic

Czy posadziłam już dalie. Napalilam się w tym roku i posadziłam co niektóre do doniczek może jeszcze za wcześnie wysadzać do gleby.

Pozdrawiam

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:38, 17 kwi 2019

Do góry
Milka piszesz, że masz Łyse buki a ty wiesz, że ten u mnie na focie ma jeszcze liście z 2017 r. Śmieszne ale pisze prawdę nisko w tej gęstwinie .

Z tym kwiatem magnolii to nie przypadkiem fotomontaż.

Tyle kolorów jak w jesieni. U mnie kocie dopiero z ziemi wychodza, ale polibin może ma takie same kwiatostany jest cały dzień wystawiony w słońcu.

Dzisiaj mieliśmy od dawna pierwszy raz ciepły wiatr słonko świeciło więc wszystko ruszy jest niestety sucho. Wczoraj padał deszczyk ale to malutko.
Ptasi gaj 21:25, 17 kwi 2019

Do góry
Taki mam widok z balkonu sarny 0od płotem chodzą. List nam kopia dziury/jamy pod wysokimi jałowcami. Po prawej stronie widać kawałek debu pomnik przyrody mamy 4 takie pomniki. Konserwator przyjeżdża je doglądać.

Pod młodymi kasztanami posadzone szafirki prawie codziennie tutaj chodzę

Kilka dni może w święta będą tulipany kwitły.
Ptasi gaj 20:42, 17 kwi 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dokładnie 17 kwietnia rok temu byli jednak ciepłej rośliny były bardziej rozwinięte ok tygodnia poślizgu u nas

Teraz

Pięknie prowadzone forsycje, świecą jak słoneczka.
Ptasi gaj 17:23, 17 kwi 2019

Do góry
Dla Moniki tak wyglądają obecnie moje buki fota zrobiona 2 tygodnie temu

Moje już wszystkie łyse, początek maja blisko i pąki na nich też
...uDany ogród 14:11, 17 kwi 2019

Do góry
Każdy ma jakiś syf w ogrodzie. Gdzieś trzeba graty, chwasty czy inne rupiecie składować. U mnie najwięcej badziewia jest przy ognisku po przykrywane aby nie zamokło czekające na spalenie.
Tyłko chrust plastików nigdy nie paliłam.

Floksy są piękne moje też się szykują do zakwitu. Kupiłam 4 doniczki a teraz mam poduszki o 1 m średnicy i wszędzie posadziłam gdzie się dało. Dużo też obcielam bardzo się krzewią.

Piękna pogoda u nas wczoraj po południu trochę deszcz pokropił, ale susza w dalszym ciągu.

Pozdrawia

Elu wiem, ale ja już z tym nie mogę wytrzymać i postanowiłam to w tym roku uprzątnąć. Okazja się znalazła, bo postanowiliśmy tam zrobić warzywnik i szklarnię. Zaczęło się od wycinki drzew i sprzątania gałęzi i drewna . Musieliśmy zlikwidować namiot foliowy, który nam załatwił zmrożony śnieg. Namiot był super schowkiem na przydasie, okazało się podczas segregowania, że połowa jest zepsuta lub do niczego się nie przyda. Kursowałam dzisiaj z Dużym do punktu zbiórki odpadów. Teraz Musimy wyrównać teren bo jest zaniżony. Jak się z tym uporam to zaczniemy stawiać skrzynie, a dopiero na sam koniec będziemy kombinować ze szklarnią z okien, które już czekają. Roboty mam moc, ciekawe czy w tym sezonie zdążymy z wszystkim co jest na liście?
Pamiętam jak mnie ostrzegałaś jak sadziłam tak gęsto. Teraz widzę, że nabierają ciałka rozsadzę je po kwitnieniu. Teraz już mam na nie plan w zeszłym roku nie miałam

Wczoraj u nas było cudownie w słońcu prawie 30 stopni. Dzisiaj jest pochmurno i wieje silny wiatr. Trochę ogarnęliśmy i przyjechałam do domu zrobić obiadek, potem znów się wybieram
Ptasi gaj 13:29, 17 kwi 2019

Do góry
Przynajmniej u nas marzec tego roczny był cieplejszy niż w zeszłym roku, ale kwiecień taki sobie. W zeszłym roku od 2 kwietnia zaczęli się lato a w tym roku mam chłodniej taka przeplatanka. Jest chłodniej rośliny nie są tak wyrośnięte jak w zeszłym roku.

Dzisiaj piękna cieplutka pogoda.
Bylinowa łąka 13:28, 17 kwi 2019

Do góry
MalgosiaW napisał(a)
O jejciu u ciebie większa wiosna niż u mnie. A jak zobaczyłam ostróżkę, no pięknie...

Gosiu liczę, że dopiero wszystko bujnie po świętach, jak słoneczko pogrzeje.

Waclaw napisał(a)
Kaczeńce pięknie i dużo

Wacku, to takie bezproblemowe rośliny są, praktycznie tylko jak kwitną to zwraca się na nie uwagę.

Gosiu a to nie drzewa bukowe czy grabowe na horyzoncie?
Moja sąsiadka przywozi buki z Bieszczad jak jedzie do rodziny może znowu przywiezie.

Słońce opiera się o zbocze to ziemia ciepła i wszystko rosnie, ale widzę, że susza u ciebie ziemię spękana masz.

U nas też sucho, ale jeszcze nie katastrofa.

Pozdrawiam

Na działce buków nie mam, duże drzewa to graby, olchy, brzozy i parę dzikich czereśni. Tylko przebarwienia jesienne mnie kuszą, bo ogólnie to drzew nie brakuje. Sucho nie jest, to tylko tak z wierzchu ze 2 cm. Jak chciałam za chwasta pociągnąć, to już korzenie oblepione mokrą gliną, która nie bardzo daje się otrzepać.
Pozdrawiam również.

Pamiętajcie o ogrodach 13:24, 17 kwi 2019

Do góry
Jak Kasia może to ja też korzystam ha ha

Pamiętajcie o ogrodach 13:22, 17 kwi 2019

Do góry
Trzmielina długi nie rośnie po posadzeniu. Moje to 8 letnie damy. Rosły w kącie nie za bardzo po przesadzeniu mam spokój pięknie kwitną i potem program,ez zimę mają czerwone owoce jak koraliki.
U mnie posadzone w kupię i też każda inaczej się wybarwia, ale muszą być posadzone w słońcu tylko wtedy są ładne.

Miskanty są piękne już namierzylam są w pobliskiej szkółce 'sioux" i chyba silwer wanilia też są gracilimus i Memory.

Jak bym posadziła Memory z siuxami będzie pięknie - piramida wyjdzie.
Sądzę trawy bo piękne i bezproblemowe jesienią wiązanie jak chcesz a wiosna skracanie

Greg pozdrawiam
Bylinowa łąka 13:05, 17 kwi 2019

Do góry
Gosiu a to nie drzewa bukowe czy grabowe na horyzoncie?
Moja sąsiadka przywozi buki z Bieszczad jak jedzie do rodziny może znowu przywiezie.

Słońce opiera się o zbocze to ziemia ciepła i wszystko rosnie, ale widzę, że susza u ciebie ziemię spękana masz.

U nas też sucho, ale jeszcze nie katastrofa.

Pozdrawiam
Ogrodowe kreacje 12:57, 17 kwi 2019

Do góry
Co ty za głupoty opowiadasz plus 18 stopni. Co ty mielisz ten styropian co to za fachowcy tak biało.
Ptasi gaj 12:35, 17 kwi 2019

Do góry
Dokładnie 17 kwietnia rok temu byli jednak ciepłej rośliny były bardziej rozwinięte ok tygodnia poślizgu u nas

Teraz

...uDany ogród 10:16, 17 kwi 2019

Do góry
Każdy ma jakiś syf w ogrodzie. Gdzieś trzeba graty, chwasty czy inne rupiecie składować. U mnie najwięcej badziewia jest przy ognisku po przykrywane aby nie zamokło czekające na spalenie.
Tyłko chrust plastików nigdy nie paliłam.

Floksy są piękne moje też się szykują do zakwitu. Kupiłam 4 doniczki a teraz mam poduszki o 1 m średnicy i wszędzie posadziłam gdzie się dało. Dużo też obcielam bardzo się krzewią.

Piękna pogoda u nas wczoraj po południu trochę deszcz pokropił, ale susza w dalszym ciągu.

Pozdrawia

Ptasi gaj 07:15, 17 kwi 2019

Do góry
Buczki od leśnika z lasu w prezencie tylko cięte i przez to gęste. W tym roku jeszcze czubki przytnę bo wybujały.

Tutaj bordowy płaczący

Tutaj nie płaczący bordowy nie cięty

Za kilka lat powinien być taki teraz ma ok 2 metrow

Ptasi gaj 23:06, 16 kwi 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Chyba posadzę u siebie. Buki mają takie piękne kolory jesienią

Kasiu są bardzo ładne sadzonki to prawda piękny kolor jesienią a później kolor mleczna czekolada.

To rok 2017 pazdziernik

Tutaj 2018 listopad poczatek

Kwiaty we włosach 17:06, 16 kwi 2019

Do góry
Masz ładnie iglaki przycięte. Moje kule na po swietach nie wiadomo w cobrece włożyć co ważniejsze. Trzeba w ogrodzie robić a w domu na wsi katastrofa taki nieporządek. Pojadę w czwartek ogarnąć.

U nas od godziny pada deszcz dosyć mocno więc się cieszę. Do godziny 14 świeciło słonko.
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:04, 16 kwi 2019

Do góry

Rzeczywiście pnie się do góry, a moja cholernica w boki albo w dół. Będę wiązać bo nie mam wyjścia moja ma srednicy ok 4 metrów tak się rozrosła. W zeszłym roku przycinana.

Bluszcz piękny już pisałam. Też mam bluszcz w lasku sosnowym i długo ponad dwa sezony siedział w ziemi i nic po tym okresie rośnie szybko i wspinanie na drzewa. Podsieje go nawozem może jeszcze da więcej czasu.

Spróbuj podwiązać...no to Twoja już wielka...
To fajnie,że bluszcz ci dobrze rośnie
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:26, 16 kwi 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Witaj Elu

Wbrew opiniom ,ja tam swoje szmaragdy uwielbiam i nie wyobrazam sobie teraz ogrodu bez nich
U ciebie też piękne tuje
Bluszcz tak samo uwielbiam,zakrył brzydką ścianę i robi za piękne tło

Zrobię foto jutro świeże dokladnie...mojej też trochę podcinam za długie gałązki....ale generalnie idą w górę...

Dzięki,za miłe słowa,pozdrawiam

Znalazlam zeszłoroczne zdjęcie...
Wiśnia od początku była opalikowana...i do tego palika wiązałam gałązki i tak uniosly się do góry ...

Rzeczywiście pnie się do góry, a moja cholernica w boki albo w dół. Będę wiązać bo nie mam wyjścia moja ma srednicy ok 4 metrów tak się rozrosła. W zeszłym roku przycinana.

Bluszcz piękny już pisałam. Też mam bluszcz w lasku sosnowym i długo ponad dwa sezony siedział w ziemi i nic po tym okresie rośnie szybko i wspinanie na drzewa. Podsieje go nawozem może jeszcze da więcej czasu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies