Mam buksxpany posadzone co metr. Przy pergolach będą róże pnące. Za bukszpanami chce posadzić hortensje limelight co 1m A pomiędzy nimi miskanty gracilimus. Czy rozstaw jest dobry czy sadzic szerzej? Przed i pomiędzy bukszpanami myślałam o hakone lub carexach ale obawiam się że rabata bedxie zbyt pusta zimą. Co dac z zimozielonych roślin przed bukszpany? No i jeszcze myślę czy dac drzewko na pniu albo nawet trzy od strony bliżej schodów i wówczas nie dawać tam hortensji?
Podokienna. Okno 1.
Wersja 1. Na obwódkę sesleria a za nią kocimiętka. Chciałambym uzyskać efekt takiego pokładania się kocimiętki na trawę. Tylko czy kocimietka nie będzie za niska względem seslerii
Wersja 2. Trzcinnik KF 2 po prawej, 2 po lewej od okna.
Rozwiejcie też moje wątpliwości co do seslerii na obwódkę pod oknem. Trawę ta znam tylko ze zdjęć, czy ona jest dość dekoracyjna by sadzić jej tyle na froncie?
W zeszłym sezonie miałem problem z moją winoroślą. Jest to chyba jakiś grzyb, który zajął praktycznie wszystkie liście i owoce. Na jesieni praktycznie wszystkie zostały usunięte. Piszę o tym teraz, bo byłem pewien, że roślina nie przetrwa zimy, ale się odradza i nie wiem, czy cokolwiek jeszcze z niej będzie, czy też w tym roku czeka mnie powtórka z rozrywki. Jeśli potrzeba, mogę dosłać więcej zdjęć.