Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Rododendronowy ogród II. 07:41, 18 maj 2019

Do góry
Pięknie, proszę, jeśli tylko możesz, pokazuj te cuda. Powtórzę za ElzbietaFranka czy ja doczekam takich okazów?
Fajnie by było gdybyś przy okazji napisała nazwę.Serdeczności przesyłam.
Ogród Małej Mi 2017 01:25, 18 maj 2019

Do góry
Wizytowac bedziesz jak przyjdzie czas. OgLadala. Film i tez dooiero ide spac Aniu. Palka w oczku piekna u mnie nie za bardzo chce rosnac moze w donicy i dlatego. Wyciagne wszystkie rosliny z donic njech rosna gdziE chca przykryje tylko zwirem.
Ogród Małej Mi 2017 00:33, 18 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Masz tyle pieknych roslin w oczku nie powinno byc glonow. Jutro napisze co powinnas miec zawsze pod reka naturalny srodek i po glonach.
Tez mam rosliny i mimo wszystko musze sie posilkowac srodkiem.
Przyszla paczka od firmy Trzmiel (chyba dobrze napisalam) bo to eM zamawial, ozalit, wegiel, lampy UV i wiele pierdul pozamawial jeszcze spakowane.

U nas teraz tez leje kaluze jak jeziora. U nas bylo bardzo sucho wiec jeszcze ziemia chlonie, gorzej jak bedzie lało z tydzien to mozna obrzydzenia dostac do wody.

Slonca zycze

Owszem rośliny w oczku są, ale jest za zimno by ruszyła wegetacja, natomiast ryb mam o 3/4 za dużo.. a te już wegetują od dawna.. ale nie jest źle dziś pierwszy dzień chodziłam bez kurtki puchowej i bez czapki.. idzie wiosna.. ma lać jeszcze przez tydzień ale będzie cieplej..

Glonom temperatura nie przeszkadza, żyją i maja się dobrze.. już mi drugą pompę zatkały i popsuły.. zakleją gloniska wszystko i pompa przestaje działać.. Kupiłam niedawno nową i tez ją popsuły.. wiec wkurzyłam się i kupiłam preparat na glony nitkowate.. wyjdzie taniej niż co miesiąc nowa pompa.

Ale ruszyły pałki i irysy w oczku, powinno być już lepiej.. no i jest cieplej.. ani razu dziś kurtki nie nałożyłam

Miłkowo - sezon 2016-2022 22:13, 17 maj 2019

Do góry

Milus obejrzalam i ja. Przeczytalam kilka opinii przed obejrzeniem filmu wiec mialam inne nastawienie ze cos nie tak.

Moja opinia taka, ze bardzo ladny film. Ladnie wygladasz elegancka jestes jak gwiazda

Teraz wiem, gdzie co masz w ogrodzie foty tego nie oddaja. Te wyspy piekne zawsze sie zastanawialam jak wyglada rododendronowa, nie mowiac skad u ciebie wzial sie taki duzy berberys. Powojnik Rubens i kilka innych splecionych i jeszcze roza. Glowy z Wysp wielkanocnych - chyba.
Teraz mam rozeznanie. W takim krotkim filmie nie da sie pokazac wszystkich detali. Od pokazywania detali jestes ty - twoja fotografia.
Film robiony wiosna wiec jeszcze lato i jesien przed nami to jak to piekno pokazac wiosna.
Wszyscy nastawieni na relacje Maji ktore sa zupelnie inne.

Mnie sie film podobal i tyle.

Pozdrawiam

Ela, wielkie dzięki zawsze jesteś tak pozytywnie do mnie nastawiona nie mam wpływu na to, jak zmontują, wiem że szczerze mówiłam, byłam sobą, jakkolwiek by ludzie to odbierali
Na żywo jest ładniej, naprawdę, w końcu po 7 latach to stwierdzam, a że coś wkoło się robi, no taki nasz los, ciągle coś chcemy, dzięki
Rododendronowy ogród II. 20:59, 17 maj 2019

Do góry
Boze, czy ja dozyje takich piękności.

Jasne że dożyjesz
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:46, 16 maj 2019

Do góry
Sylwia pokazałam na moim wątku jak wyglądał w zeszłym roku. Mój się plizylpo lalowcu, ale jałowiec zżólknal.
W tym roku trzyma się w pionie sam bez podpor, ale mokro to pewnie się znowu polozyl. Zrobię mu jakieś podpory z żerdzi brzozowych niech rośnie na nich.

Sylwia zobaczysz Co będzie robił ze sobą bo w tym roku jeszcze pewnie nie wysoko urośnie ale w przyszłym już da czadu dasz mu jakieś podpory jak trzeba będzie to podwiazesz. Jest bardzo gęsty, mój wiosna podcielam na wysokości 30 cm.

Dzięki
Ogród Cioci cz. 3 23:46, 16 maj 2019

Do góry
Małgosiu nie widać skutków tego śniegu u ciebie. Wprost przeciwnie pięknie wszystkie rośliny przetrzymały np tulipany.
Piękny ten klon, podoba mi się, ale nie mogę mieć wielu roślin przez te różnice temperatur.

U mnie to przymrozki zniszczyły rośliny. Też było zimno, ale dzisiaj bardzo parno mają być burze w nocy.

Pozdrawiam i ciepelka zycze

Na szczęście śnieg topił się natychmiastZa to przymrozki mniejsze niż w innych miejscach.Dzisiaj i u mnie ciepło.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:58, 16 maj 2019

Do góry
Dorotka ten piękny uśmiech. Radość z ciebie tryska kochana.
Ogród też piękny a co to za sznurki wodne z tego dzbana płyną co to za pomysł.
Jeszcze co dziennie do bajorka wieczorem 1 litr zimnej wody dolej.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:47, 16 maj 2019

Do góry
Sylwia pokazałam na moim wątku jak wyglądał w zeszłym roku. Mój się plizylpo lalowcu, ale jałowiec zżólknal.
W tym roku trzyma się w pionie sam bez podpor, ale mokro to pewnie się znowu polozyl. Zrobię mu jakieś podpory z żerdzi brzozowych niech rośnie na nich.

Sylwia zobaczysz Co będzie robił ze sobą bo w tym roku jeszcze pewnie nie wysoko urośnie ale w przyszłym już da czadu dasz mu jakieś podpory jak trzeba będzie to podwiazesz. Jest bardzo gęsty, mój wiosna podcielam na wysokości 30 cm.
Ptasi gaj 22:34, 16 maj 2019

Do góry
Mój powojnik narazie nie jest na żadnej podpórce. Ma ok 1,5 m wysokości a dosyć dużo pędów i sterczy w pionie. Coś będę musiała mu zrobią tak myślę że zrobię z patyków brzozowych.
W zeszłym roku płożył się po jalowcu który mi zzołknał z braku dostępu do słońca. Powojnik jest bardzo gęsty więc trzeba to wziąć pod uwagę.
Postaw jakieś drążki i będą się położyć po nich

Mam fotkę z daleka z 10 sierpnia 2018

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:16, 16 maj 2019

Do góry
Dorotka posadz w środek bez ziemi irysa żółtego będzie utrzymywał czystość wody lub tatarak.

Tak wygląda wyrzucę jak zobaczysz. Tutaj akurat na skalniaku, ale w wodzie daje sobie świetnie radę. Posadz klacze i zasyp kamieniami.

Dziękuję za podpowiedź, kiedyś je miałam przy szambie, ale teraz mamy kanalizację. Niby ich się pozbyłam, ale do tej pory mam jakieś siewki. Właśnie zastanawiałam się co zrobić, żeby woda była czysta.

Ogród Małej Mi 2017 21:58, 16 maj 2019

Do góry
Masz tyle pieknych roslin w oczku nie powinno byc glonow. Jutro napisze co powinnas miec zawsze pod reka naturalny srodek i po glonach.
Tez mam rosliny i mimo wszystko musze sie posilkowac srodkiem.
Przyszla paczka od firmy Trzmiel (chyba dobrze napisalam) bo to eM zamawial, ozalit, wegiel, lampy UV i wiele pierdul pozamawial jeszcze spakowane.

U nas teraz tez leje kaluze jak jeziora. U nas bylo bardzo sucho wiec jeszcze ziemia chlonie, gorzej jak bedzie lało z tydzien to mozna obrzydzenia dostac do wody.

Slonca zycze
Rododendronowy ogród II. 21:39, 16 maj 2019

Do góry
Boze, czy ja dozyje takich piękności.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:27, 16 maj 2019

Do góry
Dorotka posadz w środek bez ziemi irysa żółtego będzie utrzymywał czystość wody lub tatarak.

Tak wygląda wyrzucę jak zobaczysz. Tutaj akurat na skalniaku, ale w wodzie daje sobie świetnie radę. Posadz klacze i zasyp kamieniami.
Ogród Cioci cz. 3 21:19, 16 maj 2019

Do góry
Małgosiu nie widać skutków tego śniegu u ciebie. Wprost przeciwnie pięknie wszystkie rośliny przetrzymały np tulipany.
Piękny ten klon, podoba mi się, ale nie mogę mieć wielu roślin przez te różnice temperatur.

U mnie to przymrozki zniszczyły rośliny. Też było zimno, ale dzisiaj bardzo parno mają być burze w nocy.

Pozdrawiam i ciepelka zycze
Ptasi gaj 21:06, 16 maj 2019

Do góry
Już napisałam u kogoś jak jest u nas na przydrożnych poboczach ulic tylko mlecze stercza i lucerna bo ma głęboki system korzeniowy.
Jeszcze nawet nie obkaszali pewnie po deszczach zaczną.
Zawsze o tej porze maszyny przy drogach chodziły a teraz bryndza. Szkoda paliwa na mlecze.

U mnie dzis w końcu spadło 10 l na metr kwadratowy, zapowiadaja póltora tygodnia opadów ciekawe czy się sprawdzi. Piękne masz te kamieniste rabaty.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:52, 16 maj 2019

Do góry
Duża budowla (donica) jestem pod wrazeniem. Pół walki z czego są chodzi o drewno. Zmieszać trzeba było ziemię że skoszona trawa albo dać na spód.

Też będę robiła skrzynie ale kiedy - jak się wyrobie mam dużo roznych odpadow.

Mam powojnik mandżurski 3 sezon bardzo szybko rośnie za jakiś czas chyba pod koniec lipca pokrywa się cały białymi małymi kwiatuszkami pnie się wszędzie po krzakach i drzewach jest bardzo gęsty. Podcinam go wiosna na wys ok 30 cm.

Sylwia twoje orliki bardzo ładne zrobię fotki jutro.

Dobrze u nas podlało podobno w nocy ma dać czadu.
Ptasi gaj 12:27, 16 maj 2019

Do góry
Już napisałam u kogoś jak jest u nas na przydrożnych poboczach ulic tylko mlecze stercza i lucerna bo ma głęboki system korzeniowy.
Jeszcze nawet nie obkaszali pewnie po deszczach zaczną.
Zawsze o tej porze maszyny przy drogach chodziły a teraz bryndza. Szkoda paliwa na mlecze.
Gożdzikowa - wiejski ogród 09:59, 16 maj 2019

Do góry
U nas od wczoraj tak solidnie leje. Dzisiaj tez. Jest nadzieja na urodzaj może nadgonin.
Ptasi gaj 09:56, 16 maj 2019

Do góry
gobasia napisał(a)
Noo i rozpadalo nam sie na dobre.Dziś leje od rana.Elu pozdrawiam

Basiu cieszę się oby tylko nie za długo. Dla rolników to dobrze wszystko odzyje. O tej porze w zeszłym roku ziemniaki były wysokie a trawa do oasa. W tym ledwo wychodzą z ziemi. Nadgonin wszystko jak będzie ciepło.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies