Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 20:42, 16 maj 2019

effka napisał(a)
Maty, jakie fotyyy. No napasłam oczy jak się patrzy Masz tak dużo roślin, że arboretum mogłabyś otworzyć

Piękne oczko, moje marzenie, chyba nie dawno je robiłaś? Przeleciałam tylko fotki i przepraszam, że nie doczytałam ale nie dam rady nadrobić.

Możesz polecić jakieś wielopniowe niskie drzewko/krzew?

Roślin sporo, rosną Zmienia się
To najwieksze oczko w weekend majowy robione, teraz po deszczach woda zielenieje, nie wiem co z tego nieba leciało bo zilenieje też koło gunnery i w balii więc to nie dlatego, że równowagi jeszcze brak. ciekawe co będzie dalej, najwyżej bedzie zielona byle bez korzucha

Wielopniowe drzewko krzew....z tego co ja mam to lilaki, jaśmin, kielichowiec wonny, kaliny, a z wyższych śliwowiśnia lub leszczyna, tawlina jarzębolistna no i grujecznik, ale można i inne mieć jako wielopniowe jak się kilka w jeden dołek wsadzi
sylwia_slomc... 20:47, 16 maj 2019

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Sylwia tak się zastanawiam czy kiedyś uznasz ze już tylko pielęgnacja roślin Ci wystarczy. Czy nigdy nie przejdzie Ci głód nowych kącików, rabat i instalacji?Fantastycznie się z Wojtkiem dobraliście

Gosiaczku przejdzie mi jak się weźmiemy za remont domu bo wtedy czasu nie starczy nawet na pielęgnacje wszystkiego więc się cieszę teraz dopóki mogęNim remonty porobimy to ogród dojrzeje i drzewa urosną
ElzbietaFranka 20:52, 16 maj 2019

Duża budowla (donica) jestem pod wrazeniem. Pół walki z czego są chodzi o drewno. Zmieszać trzeba było ziemię że skoszona trawa albo dać na spód.

Też będę robiła skrzynie ale kiedy - jak się wyrobie mam dużo roznych odpadow.

Mam powojnik mandżurski 3 sezon bardzo szybko rośnie za jakiś czas chyba pod koniec lipca pokrywa się cały białymi małymi kwiatuszkami pnie się wszędzie po krzakach i drzewach jest bardzo gęsty. Podcinam go wiosna na wys ok 30 cm.

Sylwia twoje orliki bardzo ładne zrobię fotki jutro.

Dobrze u nas podlało podobno w nocy ma dać czadu.
sylwia_slomc... 21:00, 16 maj 2019

Drewno wygląda na świerkowe na pewno nie sosna.
Nie bedę mieszać bo mam obawy, że tego co w rowie jest nie zmieszczę do tej donicy wszystkiego, a coś muszę z tym zrobić

Ale sam Ci sie pnie czy podwiazujesz? bo w necie piszą, ze on sie sam nie czepia tylko trzeba przypinać....
Dzisiaj go kret podrył Przydeptałam zobaczymy
Cieszę się, że orliki wstydu nie przynoszą

Nie strasz mnie nocą, bo mam traumę po poprzednich wichurach nocnych
abiko 21:03, 16 maj 2019

no właśnie.. co z powojnikiem, podwiązać go jakoś?
ElzbietaFranka 22:47, 16 maj 2019

Sylwia pokazałam na moim wątku jak wyglądał w zeszłym roku. Mój się plizylpo lalowcu, ale jałowiec zżólknal.
W tym roku trzyma się w pionie sam bez podpor, ale mokro to pewnie się znowu polozyl. Zrobię mu jakieś podpory z żerdzi brzozowych niech rośnie na nich.

Sylwia zobaczysz Co będzie robił ze sobą bo w tym roku jeszcze pewnie nie wysoko urośnie ale w przyszłym już da czadu dasz mu jakieś podpory jak trzeba będzie to podwiazesz. Jest bardzo gęsty, mój wiosna podcielam na wysokości 30 cm.
Dorota123 23:14, 16 maj 2019

O rety u Was dzień bez nowej realizacji to byłby stracony dzień. Podziwiam Waszą energię, zapał i pomysły.
sylwia_slomc... 23:46, 16 maj 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Sylwia pokazałam na moim wątku jak wyglądał w zeszłym roku. Mój się plizylpo lalowcu, ale jałowiec zżólknal.
W tym roku trzyma się w pionie sam bez podpor, ale mokro to pewnie się znowu polozyl. Zrobię mu jakieś podpory z żerdzi brzozowych niech rośnie na nich.

Sylwia zobaczysz Co będzie robił ze sobą bo w tym roku jeszcze pewnie nie wysoko urośnie ale w przyszłym już da czadu dasz mu jakieś podpory jak trzeba będzie to podwiazesz. Jest bardzo gęsty, mój wiosna podcielam na wysokości 30 cm.

Dzięki
sylwia_slomc... 23:50, 16 maj 2019

Dorota123 napisał(a)
O rety u Was dzień bez nowej realizacji to byłby stracony dzień. Podziwiam Waszą energię, zapał i pomysły.

Dorotko w jeden dzień to by się nie udało Nadal nie skończone bo trzeba napełnić wyższe piętro, ale to dopiero pewnie w lecie
AniazUroczyska 01:46, 17 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Przeszło dwie godziny film trwa, Kler ogladałam więc temat nie był mi całkiem obcy , a i tak mocno nam nerwy zagrały, Emus musiał przerwę zrobić w trakcie ogladania takie Go nerwy wzięły....ja wiem, ze do jednego worka wszystkich nie można wsadzić, ale mam chyba obecnie całkowity brak zaufania
Stracili w moich oczach autorytet, który już i tak był nadwątlony tym co się na naszej parafii wyczynia
Dobrze, że znam też takich z prawdziwego powołania, którzy poświęcają się najuboższym i najsłabszym bez wzgl. na kolor skóry

Właśnie skończyliśmy oglądać. Mówiąc szczerze, trochę jestem zawiedziona, nie zrobił na mnie dużego wrażenia, nie dowiedziałam się niczego nowego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies