Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród przy lesie początek 2012/2013 09:09, 07 lut 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Widzę że się powoli zaczyna okres wiosennych wysiewów Wczoraj się sksiłam na nowe lilie i pełne jaskry a miałam nie ulegać żadnym poksom Ale w sklepach tyle różności aż się w oczach mieni od kolorków i jak tu nie kupić. Rozglądam się jeszcze za różowymi różami ale chciałam do kompozycji do skrzń na tarasie.
Na prace na działce to chyba jeszcze troszkę Renatko, ziemia zmarznięta.
pozdrawiam i buziola przesyłam

Asiu ,chciałabym ,bo słonko zachęca ,no nic trudno ,jutro może chociaż M namówię na wysypanie ziemi ze skrzyń ustawienia ich inaczej żeby 4 się zmieściła ,będzie jedna więcej do obsadzenia .
Masz rację sklepowe pułki kuszą ,ja jeszcze jestem twarda ,staram się trzymać listy ,mam tam róże ,powojniki ,jarzmianki ,szałwia omszona ,sasanki ,trzmielinę ,świerki conika ,kule wiklinowe .
W sekrecje ,Ci powiem ,że na necie w sklepach w koszykach mam zakupy wirtualne ,właśnie róże i byliny .
Ps,też róże różowe i fiolet oraz białe przeglądam ,interesuje mnie pomponella ,jasmina ,Leonardo da vinci ,Queen of Sweden ,Novalis ,na razie tyle ile będzie nie wiem .
pozdrówka
Liliowo i kolorowo:) 08:34, 07 lut 2014

Do góry
Danusiu, lilie mam głównie te w oczkach wodnych, ja bardziej liliowcowa jestem, boję się o lilie, bo lubią je nornice, mam ze dwie, ale wiem, że trudno im się oprzeć, lilii Mantragon nie mam, ale wiem, że one sadzi się jesienią, bo kwitną najwcześniej już w maju, na ogrodowisku jest dużo tematów o liliach, np. u Małej Mi i Pszczółki, ja tylko wiem tyle, że sadzi się na głębokość 3x wysokość cebuli, o tym wyczytałam u Małej Mi
Ogródek Anity 07:10, 07 lut 2014

Do góry
Hej Iwonko!
Dziękuję sąsiadko! Ale i Twój ogród piękny! Tyle kwiatów- lilie cudne, i oczko piękne i trawnik pierwsza klasa!
Pozdrawiam!
W ogródku Iwony 07:05, 07 lut 2014

Do góry
Przyszłam z rewizytą
No toż to już dorosły ogród!
Masz dużo pięknych roślin! Szczególnie piwonie piękne, rododendrony też i azalie chyba, i hortensje i żurawki....i tulipany i lilie......i szmaragdy też zdrowiutkie no i trawnik! Pierwsza klasa!
Zauważyłam, że masz drewnianą pergolę- co przy niej rośnie?
Pozdrawiam
Ogród przy lesie początek 2012/2013 22:47, 06 lut 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)

Asiu ,u mnie śnieg ,gdzie nie gdzie ,resztki w tych cienistych miejscach ,na dachu już dawno po u mnie szybko spada,bo mamy śliską dachówkę.Dziś myślałam ,że wytyczę nową rabatkę ,wpijam szpadelek i po robocie zamarznięte .Asiu ,jutro wielkie sianie ,werbenka ,kobea ,lobelia .
pozdrawiam

Widzę że się powoli zaczyna okres wiosennych wysiewów Wczoraj się sksiłam na nowe lilie i pełne jaskry a miałam nie ulegać żadnym poksom Ale w sklepach tyle różności aż się w oczach mieni od kolorków i jak tu nie kupić. Rozglądam się jeszcze za różowymi różami ale chciałam do kompozycji do skrzń na tarasie.
Na prace na działce to chyba jeszcze troszkę Renatko, ziemia zmarznięta.
pozdrawiam i buziola przesyłam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:34, 06 lut 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Asiu,to nasiałaś ,też chyba posieję ostróżkę tylko muszę kupić ,lobelię jaki kolor siałaś ,ja niebieską .
Właśnie ten Jan Paweł chodzi za mną od dawna ,chyba kupię ,to się mi lista długaśna robi .

Lobelię mam niebieską zwisającą bo chce do donic.
Renatko, jak się podoba ten clematis to kup bez względu na długość listy. Ja narazie nie mam miejsca, a razczej wizji ale kiedyś powiększę kolekcję.
Skusiłam się wczoraz na lilie i pełne jaskry, ale to zawsze gdzieś wcisnę. I mam małe plany na warzywnik
W ogródku Ani 20:38, 06 lut 2014

Do góry
Aniu...lilie piękne jak słoneczko....a Ania Monte mrozem straszy...
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:05, 06 lut 2014

Do góry
Martus piekna zima u Ciebie A u nas nic sniegu nie bylo tej zimy z czego sie tez ciesze bo i chociaz nie bylo pracy z odsniezaniem, Gorzej z roslinkami bo mrozy ostatnio byly mocne. Teraz znowu mamy wiosne i bardzo slonecznie i cieplo juz tak wiosennie. Masrtus powiedz mii gdzie kupujesz w internecie kwiatki i roze i czy jestes zadowolnona z tyc zakupow. Nie kupowalam nigdy ale teraz to czego w szkolkach nie ma chce kupic jak przetacznik czy pustynnik, lilie martagony oraz roze, bo chciejstwo moje znowu szaleje a no i powojnik Kaski przeciez ale mam nadzieje ze wszystkich nie wykupili hahahaga po takiej reklamie Pozdrawiam serdecznie
Miniaturowe oczko wodne (misy, beczki, donice, balie) 18:36, 06 lut 2014

Do góry
Nie, nie... myślę, że Kosaćce na pewno się znajdą w nasadzeniu... a lilie, jako dodatek.... nie chciałabym tam ładować dużo gatunków, żeby nie przedobrzyć....

Myślałam o takim zestawieniu... Tu widzę ten polecany kosaciec, rozpław, coś jeszcze (to małe), no i jakaś lilia.... u mnie balia jest dużo większa niż ta doniczusia, więc myślę, że mogły by swobodnie rosnąć...

http://www.pinterest.com/pin/478577897874324763/

Ewentualnie takie bardziej stonowane... Tylko usunęłabym tą małą trawkę z lewej strony (jakoś mi burzy kompozycję), a dała np rzęsę... czy coś takiego pływającego malutkiego...i tu nie mam pojęcia co jest co... chyba sit tak i znalazłam anemopsis ? Tylko nie wiem jaki i czy to też przeżywa, czy nie.. A reszty nie mogę znaleźć....

http://www.pinterest.com/pin/478577897874325241/
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:18, 06 lut 2014

Do góry
Dziekuje Ci za rady co do pustynnika i zastosuje sie do nich U Ciebie tak wszystko pieknie rosnie i kwitnie, mam pytanie czy masz lilie martagony? Bo chce tez je kupic i w jakim one lubią najlepiej rosnac stanowisku? Tez w sloncu tak jak inne lilie? Masz moze taką wiedze?
W ogródku Iwony 08:43, 06 lut 2014

Do góry
Ale masz tych kwiatuszków Lilie prześliczne a te z ostatnich zdjęć to wspomnienie dzieciństwa. Mama zawsze miała ich pełno w ogrodzie
W cieniu - zacieniona 20:15, 05 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Bogusia, u Ciebie to zawsze oczy można pocieszyć różnorodnością kwiatów
Też kocham lilie Wszystkie bez wyjątku.
Jaskrym mi strajkują, anwet takei kupione gotowce
Lewizje mi ładnie rosły, ale trzeba je okrywać lekko na zimę.. już mi się nie chce.. wiec powoli wygniwają.. ale tyle innego kwiecia jest...
A jeżówki z nasion nie wyrosną takie jak mateczna, wyjątek stanowią purpurowe .
Wiem,że jeżówki z nasion nie zdają egzaminu...ale może wyrosną jakieś inne? Miło,że do mnie zaglądasz,pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 17:24, 05 lut 2014

Do góry
Bogusia, u Ciebie to zawsze oczy można pocieszyć różnorodnością kwiatów
Też kocham lilie Wszystkie bez wyjątku.
Jaskrym mi strajkują, anwet takei kupione gotowce
Lewizje mi ładnie rosły, ale trzeba je okrywać lekko na zimę.. już mi się nie chce.. wiec powoli wygniwają.. ale tyle innego kwiecia jest...
A jeżówki z nasion nie wyrosną takie jak mateczna, wyjątek stanowią purpurowe .
Zakochana w ogrodach 16:29, 05 lut 2014

Do góry
Jestem. Odwiedziłam dzisiaj ogrodniczy, ale tylko chwilę, bo już wołali. Zakupiłam kalie, lilie, hostę zupełnie białą i nie zapamiętałam.
W ogródku Iwony 21:53, 04 lut 2014

Do góry
Z wielką przyjemnością pospacerowalam po Twoim ogrodzie-było oj bylo co podziwiać!
Piękne hosty,lilie no i oczko wodne!
Pozdrawiam serdecznie
Miniaturowe oczko wodne (misy, beczki, donice, balie) 21:45, 04 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Musisz też zdać sobie sprawę, że taki ogródek wodny to nie na wieczność, co 3 lata trzeba wywalać wszystko, odmładzać i robić nowe młode roślinki, bo inaczej powstanie z tego jeden wielki "kołtun".

Święta racja, tropikalne komponuje się co roku na nowo, zimotrwałe warto co dwa, trzy lata zmieniać - chodzi o balijki i inne małe pojemniki.
Nie dodałem, że miniaturowe lilie wodne potrzebują 30 - 40 cm, sadzi się je w koszykach do roślin wodnych - doniczki są za wysokie. Taka balijka szybko się przegrzeje, a glony spotęgują się w przeciągu kilkunastu godzin, tak więc ważne jest miejsce, słońce nie powinno operować na nią dłużej niż 5-6 godzin.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:02, 04 lut 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Joasiu czerwienie podziwiam u Ciebie, jak każdą roślinkę, buczki i klony fajnie, że są i rosną u Ciebie

zawsze cieszą oczy i buziol się raduje ich widokiem..................berberyski, róże, lilie, tulipanki,

mieczyki i dalie przecudne.............ta kopozycja w konewce słodka, lubię takie głębokie czerwienie

Milin to niemasowity okaz, czy dikarmiasz go czyms szczególnym, bo takiego giganta nigdy nie

widziałam i ten kolor też niespotykany, podziwiam tym bardziej

a czy to jest Joasiu, bez koralowy? nie poznaję co to ładne

Pstrokaterię też pooglądałam, hosty najbardziej lubię

Agatko, dziekuję za pochwały moich czerwoności te buki i klony to moje oczko w głowie
Milin dokarmiany nazwykleszym florowitem, zakwitł mi po raz pierwszy co mnie ogromnie cieszy.
Na tej fotce z czerwonymi koralikami to bez pierzasty Aurea, dobrze poznajesz Agatko.
A sunia jest przeszczęśliwa, ogromne mrozy minęły i biega teraz jak szalona, łapki mniej marzną.
Ona kocha to nasze miejsce na ziemi ale najbardziej lubi biegać po lesie. Na spacerku musi być zawsze z Pańcią i Panem Wtedy jest najszczęśliwsza.
pozdrawiam Agatko
W ogródku Iwony 12:05, 04 lut 2014

Do góry
Przepiękne lilie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:05, 04 lut 2014

Do góry
Joasiu czerwienie podziwiam u Ciebie, jak każdą roślinkę, buczki i klony fajnie, że są i rosną u Ciebie

zawsze cieszą oczy i buziol się raduje ich widokiem..................berberyski, róże, lilie, tulipanki,

mieczyki i dalie przecudne.............ta kopozycja w konewce słodka, lubię takie głębokie czerwienie

Milin to niemasowity okaz, czy dikarmiasz go czyms szczególnym, bo takiego giganta nigdy nie

widziałam i ten kolor też niespotykany, podziwiam tym bardziej

a czy to jest Joasiu, bez koralowy? nie poznaję co to ładne

Pstrokaterię też pooglądałam, hosty najbardziej lubię
W ogródku Iwony 08:30, 04 lut 2014

Do góry
Iwonko to kostrzewa sina kup sobie jedną sporą doniczkę i rozsadż Ja miałam jedną więkzą kępę i w zeszłym roku na wiosnę rozsadziłam ite wszistkie są jednoroczne tak to rośnie Piękne te Twoje lilie ja też je lubię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies