Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W cieniu - zacieniona 19:44, 08 mar 2014

Do góry
Moniika napisał(a)

A gdzie te Lilie kupiliście Dziewczyny ?? Pozdrawiam M

Monika ja kupiłam napiszę na priv buziole
W cieniu - zacieniona 18:45, 08 mar 2014

Do góry
Moniika napisał(a)

Były pakowane po dwie za 3,99 kpl.,kupiłam w Realu...ale były już końcówki,nie było specjalnie z czego wybrać...puste pudełka.
W cieniu - zacieniona 08:37, 08 mar 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
To chyba kupiłyśmy te same....

Zakochana w ogrodach 07:06, 08 mar 2014

Do góry
Selly napisał(a)
A w jakim kolorze te lilie ?

Selly, liliowce żółte i pomarańczowe i lilie pachnące, białe i nakrapiane.
Zakochana w ogrodach 07:04, 08 mar 2014

Do góry
Maria667 napisał(a)
Iwonko!
Lilie trzeba sadzić jak tulipanyomiędzy innymi roślinami, aby, jak przekwitną , coś zasłoniło ścięte łodygi

Marysiu racja, nie pomyślałam. Z trawami będą pasowały?
Zakochana w ogrodach 21:20, 07 mar 2014

Do góry
A w jakim kolorze te lilie ?
Zakochana w ogrodach 20:59, 07 mar 2014

Do góry
Iwonko!
Lilie trzeba sadzić jak tulipanyomiędzy innymi roślinami, aby, jak przekwitną , coś zasłoniło ścięte łodygi
Ogród cioci 20:25, 07 mar 2014

Do góry
Ciocia wcześniej łanami krokusów nas mamiła,
później wszystkim chęci na bukszpany i lilie narobiła,
teraz tylko zostaje, cóż poradzić,
czekać, aż skończy remont i zacznie sadzić...
Muszę już zmykać bo eM o kolację prosi,
jutro znów zajrzę do naszej Gosi
Zakochana w ogrodach 20:19, 07 mar 2014

Do góry
Lilie rzeczywiście są przysmakiem nornic.Jeśli je masz w ogrodzie to może posadź w koszyczkach? Lilie pasują do wielu roślin np. róż, powojników i różnych bylin. Dobrze też prezentują się na tle iglaków. Na pewno nie posadziłabym samych, bo efekt jest piękny ale krótkotrwały. Potem sterczą same łodygi. Ale z pewnością coś podpatrzysz tu na forum. Pozdrawiam na weekend
Ogród cioci 13:03, 07 mar 2014

Do góry
Rada dotycząca tych lili Sadzić przy południowej ścianie jak ktoś ma możliwość. U mnie tylko w takim miejscu wszelakie lilie orientalne nie marzną, w innych przy gorszych zimach zanikły
Ogród cioci 12:31, 07 mar 2014

Do góry
Jasny gwint!!! Trochę tego kupiłaś!!!

I bardzo jestem ciekawa jak te lilie zimują...mam takie same, w zeszłym roku piękne były, teraz też mam nadzieję, że zakwitną...ostatecznie po takiej zimie by mogły
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 12:13, 07 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jolu nie było bardzo dużo tych bukszpanów więc się spiecz na zakupy bo przy tych cenach to będzie jak w Ikei parę godzin i po sprawie. Kupiłam jeszcze ciurkadełko takie jak u ciebie No i lilie pełne, machnęli się z ceną było napisane że cebule po 3,50 wzięłam 7szt i po tyle mi sprzedali bo ich błąd. Pani leciała zaraz zmienić kartkę na 9,90. miałam dzisiaj strasznego farta Buziam.

Gosiu, bo tak zawsze jest, takim ciepłym osobą musi się szczęścić....
Zakochana w ogrodach 12:00, 07 mar 2014

Do góry
Podpowiedzcie proszę, z czym posadzić lilie?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:56, 07 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Piesek biały z czarną łatką najładniejszy Dopiero teraz obejrzałam.

I doczytałam , że przecięte lilie wywalasz.... nie wyrzucaj, zostaw w ziemi... dużo z nich wypuści nowe lilie...

Dla mnie najłądniejszy ten brązowy, straszny pieścioch
Może tak na szybko napisałem, przecięte lilie siedzą już w ziemi gdzieś na uboczu ale w tym roku już po kwiatach. W sumie to powiem, że problemy z nadmiarem roślin najlepiej jak same się rozwiązują np. przez nieuwage
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:35, 06 mar 2014

Do góry
Piesek biały z czarną łatką najładniejszy Dopiero teraz obejrzałam.

I doczytałam , że przecięte lilie wywalasz.... nie wyrzucaj, zostaw w ziemi... dużo z nich wypuści nowe lilie...
Starorzecze na górce 19:48, 06 mar 2014

Do góry
Cicho, cicho, bo u mnie niewiele się dzieje. Nic mi nie kwitnie jeszcze (w znaczeniu krokusy). Ledwo z ziemi wyszły. Sucho strasznie.
Wczoraj przycięłam hortensje bukietowe kupowane na jesieni, gałązki swiadczyłyby, że przezyły zimę, bo w srodku były ewidentnie zielone.
Chyba tulipany posadziłam za głęboko, bo oczywiście niby sadziłam zgodnie z wytycznymi, to jednak na własne oko mierzyłam głebokości. Ale chyba do okulisty muszę iśc, albo jednak z miarką latac przy kazdej cebuli. Wyszło dopiero może góra z pięć, a posadziłam na pewno ponad 50. Mama sadziła te same (bo się podzieliłam) i u niej ładnie wzeszły. Ale mówi mi, że ona na nic nie patrzy, tylko po prostu wtyka w ziemię i już. Natomiast zauważyłam, że lilie (drugi ich sezon) wypuszczają szczypiory. Jeden sfatygowany (nie wiem, czy przez mróz, czy przez co), zatem pewnie nie zakwitnie w tym sezonie Sadzone na jesieni jeszcze nie wychodzą... Może i te są na głębokosci ponad pół metra, tfu tfu
Nie wiem, czy już odkrywać rośliny, które osłaniałam na zimę...? <Nota bene podejrzałam jedną z budlei i pod chochołem znalazłam listki w takim stanie jak na jesieni, chyba zatem nie pomarzły>
Ale, ale! Mam kompostownik i domek narzędziowy z drewutnią (w zasadzie domeczek ), a wcześniej myślałam, że się nigdzie nie zmieści Mały, ale trochę ogrodowych narzedzi się pochowa
Pozdrawiam Wszystkich
Ogrodowe zacisze 19:21, 06 mar 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Marysiu, ja też muszę wymienić całą wodę w oczku. Lód wreszcie stopniał i woda jest paskudna, ale lilii nie ruszam. Przy okazji odłowimy trochę rybek, bo jest za dużo. Pozdrawiam

Lilie też przesadziłam. Dałam im świeżej ziemi i trochę nawozu, żeby miały trochę zasobniejszą ziemię. Kłacze mam duże, a słabo kwitła. Może to pomoże.
Powodzenia życzę. Przy oczku to nie praca, a ciężka i mokra robota. Pozdrawiam.
Ogród z łezką 19:18, 06 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mnie też pyli...ale dla mnie za zimno by cokolwiek robić z własnej nieprzymuszonej woli na zewnątrz... + 4 stopnie.. i wilgoć.. w nosie mam takie temperatury. Gorzej bo lilie przyszły, kły puściły, a ja rabat nie mam.. ale trudno wsadzę do doniczki..czekam na ciepełko

U nas zero wilgoci, ale dzisiaj też chłodno. W sobotę przyzwoicie ma być, to przytnę wrzosy, lawendy i róże. Pozostaje mieć nadzieję, że nie zmarznę Wnuczkowy weekend mam, nie mogę w całości oddać się ogrodowym szaleństwom I jeszcze na miłych gości w sobotę czekam

Nawet nie wiesz jak ja ze sobą walczyłam...z zamawianiem lilii. Ale doskonale pamiętam zeszły rok i przetrzymywanie dwóch pudeł lilii w pracowej lodówce...ale się nie zarzekam
Ogród z łezką 19:05, 06 mar 2014

Do góry
Mnie też pyli...ale dla mnie za zimno by cokolwiek robić z własnej nieprzymuszonej woli na zewnątrz... + 4 stopnie.. i wilgoć.. w nosie mam takie temperatury. Gorzej bo lilie przyszły, kły puściły, a ja rabat nie mam.. ale trudno wsadzę do doniczki..czekam na ciepełko
Ogród z łezką 19:02, 06 mar 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Kasiu a na giełdę do Tych jeździsz czasem ..wpadłam podpytać , bo tam ponoć cuda i nie drogo ...można by taki wypad zrobić ..toć to nie daleko

Alinko jeżdżę czasami...lilie kupowałam i wrzosy, i krzewy owocowe...Na początku też rh - z 4 sztuk została mi jedna chorowita sztuka. Cudem uratowany Goldbucket przez Bogdzię...reszta rośnie.
Myślę, że jeszcze za wcześnie na hortki w Tychach. A ja nie chciałabym długo czekać, napalona jestem, bo pustkę w rogu dokumentną mam. Przesadzona Nigra, w przyszłą sobotę będzie umbra na jej miejsce i dwa buczki pendula. Teraz w sobotę Ula przyjedzie po hortki ogrodowe...nic tam nie będzie, to mnie pyli
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies