Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

alinak 19:14, 06 mar 2014

no tak ....ty to w gorącej wodzie ....ale na wiosnę się tam wybiorę ....
Kindzia 19:18, 06 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Mnie też pyli...ale dla mnie za zimno by cokolwiek robić z własnej nieprzymuszonej woli na zewnątrz... + 4 stopnie.. i wilgoć.. w nosie mam takie temperatury. Gorzej bo lilie przyszły, kły puściły, a ja rabat nie mam.. ale trudno wsadzę do doniczki..czekam na ciepełko

U nas zero wilgoci, ale dzisiaj też chłodno. W sobotę przyzwoicie ma być, to przytnę wrzosy, lawendy i róże. Pozostaje mieć nadzieję, że nie zmarznę Wnuczkowy weekend mam, nie mogę w całości oddać się ogrodowym szaleństwom I jeszcze na miłych gości w sobotę czekam

Nawet nie wiesz jak ja ze sobą walczyłam...z zamawianiem lilii. Ale doskonale pamiętam zeszły rok i przetrzymywanie dwóch pudeł lilii w pracowej lodówce...ale się nie zarzekam
Kindzia 19:21, 06 mar 2014

alinak napisał(a)
no tak ....ty to w gorącej wodzie ....ale na wiosnę się tam wybiorę ....

Alinko Mogę jechać z Zabrza do Pszczyny przez Tychy w sobotę rano. I jeżeli coś potrzebuję to tak robimy...ale jakoś nie kocham tej naszej giełdy miłością bezwzględną Zdarzało mi się też zrywać wściekłym świtem i jechaliśmy z Pszczyny w sobotę.
Gabrysia_ 19:22, 06 mar 2014

Kasiu...na weekend zapowiadają pogodę,a ja czekam na deszcz,jest strasznie sucho!
Gdzie te hortki chcesz kupić?
Moje Limki w zeszłym roku kupiłam w marcu i też się bałam czy żyją,bo nie było nic prócz badyli.
Kupiłam też Grandiflorę,która się nią nie okazała
Buziaki
Kindzia 19:31, 06 mar 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Kasiu...na weekend zapowiadają pogodę,a ja czekam na deszcz,jest strasznie sucho!
Gdzie te hortki chcesz kupić?
Moje Limki w zeszłym roku kupiłam w marcu i też się bałam czy żyją,bo nie było nic prócz badyli.
Kupiłam też Grandiflorę,która się nią nie okazała
Buziaki

Teraz meldunek od eMa dostałam, że jutro ma padać.

Znalazłam szkółkę z dobrymi opiniami, masz linka

http://sklep.szkolka.radom.pl/hortensja-bukietowa-vanille-fraise-hydrangea-paniculata-duplikat-1.html
Będę tam dzwonić jutro, popytam jak to wygląda i napiszę.
Gabrysia_ 19:36, 06 mar 2014

Tak jak wczoraj i przedwczoraj miało padać i nic,ani kropla nie spadła
Lecę luknąć
danuta_szwajcer 19:39, 06 mar 2014

Jak se podleje konewką chyba: Tez czekam na deszcz bo posypałam nawozami, posluchalam tego co zapowiadali i nic... Pozdrawiam
Kindzia 19:40, 06 mar 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Tak jak wczoraj i przedwczoraj miało padać i nic,ani kropla nie spadła
Lecę luknąć

U nas też sucho
Popatrz se, różne takie mają
Kindzia 19:42, 06 mar 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Jak se podleje konewką chyba: Tez czekam na deszcz bo posypałam nawozami, posluchalam tego co zapowiadali i nic... Pozdrawiam

Moje rodki też czekają z siarczanem potasu pod nóżkami...o posianej (sic!) niedawno przez eMusia trawie nie wspomnę Danusiu

Może jutro, najlepiej do południa

Buziaczek
Kasik 19:48, 06 mar 2014

Kasiu ja podsypuje pod rośliny kwasolubne specjalny nawóz dla nich, a czytam u Ciebie o siarczanie potasu- czy on jest lepszy?