Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

ewsyg 18:16, 05 mar 2014

Kindzia napisał(a)

Nie stresuj się, kupię sobie. Już mnie nosi, tyle, że Bogusia mnie trochę przystopowała i ma rację. Lepiej poczekać aż listki puszczą, takie suche badyle kupować...poczekam trochę.

U nas w ogrodniczym już hortki stoją z pięknie nabrzmiałymi pąkami, właściwie to już listki widać. Poprzycinane, eleganckie, zalotnie mówią kup mnie

Jak się spotkamy w bylinowym raju to możemy odwiedzić jeszcze jedno miejsce. Właśnie takie cudo namierzyłam, jeszcze tam nie byłam, ale mus się wybrać

http://www.olszewskiszkolka.pl/?l=site&id=7

malgorzata_s... 20:59, 05 mar 2014

Kasiulek ale ty zorganizowana jesteś Plany weekendowe super Buziam.
Kindzia 17:18, 06 mar 2014

ewsyg napisał(a)

U nas w ogrodniczym już hortki stoją z pięknie nabrzmiałymi pąkami, właściwie to już listki widać. Poprzycinane, eleganckie, zalotnie mówią kup mnie

Jak się spotkamy w bylinowym raju to możemy odwiedzić jeszcze jedno miejsce. Właśnie takie cudo namierzyłam, jeszcze tam nie byłam, ale mus się wybrać

http://www.olszewskiszkolka.pl/?l=site&id=7

Ale kusisz...teraz, jak pojadę, swoje limki i misie pooglądam. Jak widać zielone, zaraz w poniedziałek zamówienie składam!

Ale magnolia piękna! Aż się śmieje do mnie Taka "gienia" grzechu warta...
Obczaj co i jak w tej szkółce
Kindzia 17:20, 06 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiulek ale ty zorganizowana jesteś Plany weekendowe super Buziam.

Właściwie to jestem zorganizowana...Musiałam się zastanowić przez chwilę, czy to prawda

Żeby mi tylko pogoda dopisała. Dzisiaj zimno. I ponuro
Kasik 18:44, 06 mar 2014

Kasiu a w jakiej szkółce zamawiasz. Ja zamawiałam dwa razy, pierwszym dostałam nawet nie brzydkie, ale drugim to takie drobinki liche, że aż szkoda było patrzeć. Dlatego kupiłam jeszcze tych limek, bo tych małych się nie doczekam szybko.

Trzeba zwracać uwagę na pojemność doniczki, ja nie zwróciłam, a zdjęcie było zrobione z bardzo bliska i wydawało się, że to dość spora sadzonka,
Jak przyszły, to ręce załamałam i od razu wróciłam do zamówienia. Myślałam, że się pomylili, a tu patrzę - nie. nikt się nie pomylił- a doniczusia ? napisali ze malutka- tylko czytać mnie chyba nie uczyli
Kindzia 18:53, 06 mar 2014

Czekaj, zaraz polecę na stronę tej szkółki, zobaczę. Ale wydaje mi się, że C4...
alinak 18:57, 06 mar 2014

Kasiu a na giełdę do Tych jeździsz czasem ..wpadłam podpytać , bo tam ponoć cuda i nie drogo ...można by taki wypad zrobić ..toć to nie daleko
Kindzia 18:57, 06 mar 2014

Tak Kasiu, vanilki C4, czyli okrągłe doniczki 4 litrowe, miskanty C2. To takie spore powinny być chyba?
Kindzia 19:02, 06 mar 2014

alinak napisał(a)
Kasiu a na giełdę do Tych jeździsz czasem ..wpadłam podpytać , bo tam ponoć cuda i nie drogo ...można by taki wypad zrobić ..toć to nie daleko

Alinko jeżdżę czasami...lilie kupowałam i wrzosy, i krzewy owocowe...Na początku też rh - z 4 sztuk została mi jedna chorowita sztuka. Cudem uratowany Goldbucket przez Bogdzię...reszta rośnie.
Myślę, że jeszcze za wcześnie na hortki w Tychach. A ja nie chciałabym długo czekać, napalona jestem, bo pustkę w rogu dokumentną mam. Przesadzona Nigra, w przyszłą sobotę będzie umbra na jej miejsce i dwa buczki pendula. Teraz w sobotę Ula przyjedzie po hortki ogrodowe...nic tam nie będzie, to mnie pyli
Mala_Mi 19:05, 06 mar 2014

Mnie też pyli...ale dla mnie za zimno by cokolwiek robić z własnej nieprzymuszonej woli na zewnątrz... + 4 stopnie.. i wilgoć.. w nosie mam takie temperatury. Gorzej bo lilie przyszły, kły puściły, a ja rabat nie mam.. ale trudno wsadzę do doniczki..czekam na ciepełko