Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:20, 16 kwi 2014

Do góry
Irenko chciałbym spełnić plany bardzo szybko, ale tak się niestety nie da. Trzeba się dokształcić, mieć prace i później zapożyczyć się do końca życia No ale są też kumulacje w Lotto i można sobie przyśpieszyć spełnianie marzeń. Oczywiście nałogowo nie gram, ale od czasu do czasu warto próbować.
Teraz musze doprowadzić podwórko rodziców do stanu, który będzie mi się podobał. Właściciele ciągle marudzą, że znowu zmieniam, po co przesadzam i ciągle to samo ale ja robie swoje i nie słucham.

Aniu coś mi świta, że widziałem kiedyś kruszczyce (żuczka) na moich jabłoniach i bardzo możliwe, że to one siedzą w kompoście bo w okolicy kompostownika będzie z 10 drzew owocowych razem z dzewami sąsiada. Niestety robale tępie bo nie powiedzą mi czy są dobre czy złe, a całego kompostu nie przesiewam, więc coś jeszcze w nim siedzi.
Ogrodniczkowanie trudne, ale trzeba się przeciwstawiać trudnosćią przecież... eh kto to mówi....

Trzeba iść szykować akcje 'Szmata' w nocy przymrozek zapowiadają u mnie nawet do -3.
W zime mogę coś stracić, ale wiosennych przemrożeń nie znoszę, więc polatam sobie ze szmatami po całym ogrodzie Muszę sobie poprzypominać co wrażliwe na przymrozki.
Ogród cioci 18:09, 16 kwi 2014

Do góry
Przecież to się w głowie nie mieści jak można takie coś wysłać i brać za to pieniądze. O pakowaniu roślin nie ma już nawet co wspominać, przecież wustarczy zwykła taśma do pakowania i wszystko ze sobą skleć, a następnie do kartonu i nic się roślinom nie może stać..... brak słów.
Gosiu walcz o zwrot gotówki.
Ogród cioci 18:05, 16 kwi 2014

Do góry
Luki - jak Gosia to potwierdzi to ja też od nich brałam... na szczęście mniej... no i opuchlaków nie dostałam też na szczęście... ale reszta to podobnie jak u Gosi...
Ogród cioci 18:00, 16 kwi 2014

Do góry
O mamuniu to chyba jakaś kpina, jak można wysłać takie rośliny. Już pomijam opuchalki, ale taka drobnica jest niedopuszczalna. Przecież te rośliny nawet się nie przekorzeniły, same koreczki prosto z in vitro. Podawaj nazwe sklepu, bo takich trzeba tępić i wykluczyć z rynku.
Ale się zdenerwowałem, nawet nie myśle jak się czujesz. Poproszę nazwe sklepu.
Leśne Wzgórze 15:09, 16 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jakie wiewiórki to słodkie stworzonka Pamiętam jak chodziłem do podstawówki i po drodze przez mały lasek lubiły rzucać szyszkami, nie raz dostałem taką w głowe

Te moje jakoś we mnie trafić nie mogą - chyba mają zeza mają, albo ja taki refleks mam, że nie zdążą dobrze wycelować
Moja bajka 14:24, 16 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu na zdjęciu żurawki z poprzedniej strony trudno określić jaka to odmiana bo sporo o tej porze wygląda wręcz identycznie. Będziemy identyfikować jak troszke podrośnie

Ok, dzięki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:39, 16 kwi 2014

Do góry
Alka ja to już deszczyku nie potrzebuje, wszystko dobrze nawodnione, teraz zamawiam słoneczko

Kasiu dziękuje troszke im jeszcze brakuje, ale cierpliwy jestem i tak nie myślałem, że wszystkie buksiki tak szybko będę miał

Aga najbardziej podoba mi się w tym ustawieniu to, że z każdej strony rabata jest inna

Karolino dziękuje za przypomnienie, bo miałem zrobić przelew bo powiększyłem sobie zamówienie, oby przyszły jak najszybciej bo rabata czeka W imieniu rabatki dziękuje

Mileno sporo się nakombinowałem z ustawianiem, ale program 3D bardzo mi pomógł Jeszcze tylko musze wychaczyć reszte trawek na tą rabate.
Pogoda mam nadzieje, że była takim opóźnionym Prima Aprilis
8 dni wolnego, ale pogoda nieodpowiednia, ale w piątek już uciekam coś poprzesadzać bo jeszcze sporo mi zostało a fotki jakieś na pewno zrobie
Moja bajka 09:54, 16 kwi 2014

Do góry
Kasiu na zdjęciu żurawki z poprzedniej strony trudno określić jaka to odmiana bo sporo o tej porze wygląda wręcz identycznie. Będziemy identyfikować jak troszke podrośnie
Leśne Wzgórze 09:52, 16 kwi 2014

Do góry
Jakie wiewiórki to słodkie stworzonka Pamiętam jak chodziłem do podstawówki i po drodze przez mały lasek lubiły rzucać szyszkami, nie raz dostałem taką w głowe
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:46, 16 kwi 2014

Do góry
Też się zastanawiałem wczoraj przechodząć obok Jasnej czemu tyle ludzi, jakieś święto przeoczyłem, a to faktycznie matury tuż tuż
Pszczelarnia 09:36, 16 kwi 2014

Do góry
Niesamowite jak pięknie dopasowałaś tekst jednej z moich ulubionych książek do zdjęć tego ogrodu. Muszę przeczytać sobie książke ponownie, bo ostatnie zetknięcie z nią była baardzo dawno
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:20, 15 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jaki dzisiaj piękny dzień cóż może być piękniejszego od kolejnych wolnych 8 dni

Zamawiał ktoś może przypadkiem deszcz, śnieg, grad i burze w komplecie bo przesyłka chyba trafiła pod zły adres

Nooo...ale te buksiki to Ci ładnie wyszły
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:40, 15 kwi 2014

Do góry
Ewelino mnogośc tego robactwa mnie przeraża, kruszcze, nosorożce niedługo będą grasowały dinozaury w ogordzie Wszystko co zbyt przypomina pędraka u mnie nie ma racji bytu, a jeżeli to w kompoście jest pożyteczne niech tam się rozmnażą, a ja będę po prostu trochę ograniczał

admete na lesustrzanke zbierałem od gimnazjum, ale zawsze coś ważniejszego było, t telefo, to wymiana laptopa inne bardziej potrzebne elektroniczne gadżety Jak już ją w końcu mam to trzeb wykorzystać jej możliwości bo są ogromne. Powiedziałem sobie, że dopuki nie opanuje różnych technik i dobrej obsługi, żadnych dodatków nie będę dokupywał. Traktuje to w końcu jako zabawa i dodatkowe zajęcie, a zdjęcia bardzo lubię robić. Najbardziej ludziskom ale od paru lat jakoś nie mam zbyt wiele okazji...

Kasiu żurawkami możesz mi zawracać głowe ile wlezie Już idę zobaczyć.

Iwono ja swojego kompostu nie przerzucam bo mam plastikowy kompostownik i jest to bardzo utrudnione, staram się mieszać warstwy, aby za bardzo się nie zbijał, a przy okazji przesiewania dużo nierozłożonej materii wraca spowrotem do kompostownika i w sumie to można nazwać u mnie przerzucaniem kompostu

polinko a to tylko połowa drzewa Głowy sobie nie dam uciąć czy sadzona była w 2007 czy 2008.
Rośnie szybko i pięknie wygląda przez cały rok. Na samym początku musiałem ją podwiązywać do drzewa, teraz radzi sobie sama.

Irenko zgodze się w 100% a jeszcze te piękne świeże wiosenne kolory...
Taki szpaler również i mnie się marzy, ale takie coś w moim własnym bardzo odległym w czasie ogrodzie sobie zrobie.
Marzenia może kiedyś się spełnią. Mam już wszystko zaplanowane niektóre rzeczy w mniejszym, niektóre w większym stopniu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:22, 15 kwi 2014

Do góry
Jaki dzisiaj piękny dzień cóż może być piękniejszego od kolejnych wolnych 8 dni

Zamawiał ktoś może przypadkiem deszcz, śnieg, grad i burze w komplecie bo przesyłka chyba trafiła pod zły adres
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:11, 15 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu koniecznie trzeba zrobić doktorat z tych pędrakó będę teraz robił fotki znalezionym i porównywał
Trzmielina się załapała dokładnie z obrośniętej ją jabłoni

Pomyśleć, że 6 lat temu były to dwie 10centymetrowe sadzonki

Mnie to zachwyca u mnie też wspinają się po różnych krzewach, murach, ich kolor jest wdzięczny
Fajne kompozycje z trzmieliną w donicach widziałam, bukszpan i dołem one, fajne były
ja dążę do tego, ukorzeniam mnóstwo limek, aby wzdłuż muru,przed rh miec to
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:51, 15 kwi 2014

Do góry
Uff, ale mialem nadrabiania wszystko poczytane oczy ogromnie nacieszone.
Proste linie w ogrodzie wyglądają o wiele lepiej, zapanował piękny porządek, a bogactwo roślin zadziwia... te rzeki szafirków boskie, o czosnkach nie wspominam, ale niecierpliwei na nie czekam
Moja bajka 10:31, 15 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Oczywiście można dzielić Ja osobiście nie jestem zwolennikiem wiosennego dzielenia bo szkoda mi tych młodych listków, a przy podziale zawsze się coś uszkodzi ale to nie powód do rozpaczy, bardziej cieszy wększa ilość roślinek

Łukasz dziękuję Ci bardzo Czyli zabieram się do roboty, a na przyszłość zapamiętam, że najlepiej dzielić je jesienią
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:27, 14 kwi 2014

Do góry
Iwono moje jeszcze nie kwitną, tydzień chyba im potrzeba.
Za rh bluszcz będzie wyglądał elegancko, ale nie będzie kontrastu, który da trzmielina.
Bluszcz i rh ma Danusia przy lustrze, to idealny przykład

Kasiu byłem napisałem

Agnieszko ja mam właśnie plastikowy kompostownik i nie narzekam. Gdyby się dało troszkę bym go przebudował, ale wystarcza na moje potrzeby. Może jesienią kupie sobie jeszcze jedną komore tylko mniejszą
Dla odmiany pozdrawiam z zimnego i deszczowego śląska
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:54, 14 kwi 2014

Do góry
Ja od kilkuset stron jestem również na bieżąco jak bym mógł omijać jeden z moich ulubionych wątków. Na to oczywiście nie musisz odpisywać
Moja bajka 21:52, 14 kwi 2014

Do góry
Oczywiście można dzielić Ja osobiście nie jestem zwolennikiem wiosennego dzielenia bo szkoda mi tych młodych listków, a przy podziale zawsze się coś uszkodzi ale to nie powód do rozpaczy, bardziej cieszy wększa ilość roślinek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies