Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W ogródku Ani 20:38, 06 lut 2014

Do góry
Aniu...lilie piękne jak słoneczko....a Ania Monte mrozem straszy...
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:05, 06 lut 2014

Do góry
Martus piekna zima u Ciebie A u nas nic sniegu nie bylo tej zimy z czego sie tez ciesze bo i chociaz nie bylo pracy z odsniezaniem, Gorzej z roslinkami bo mrozy ostatnio byly mocne. Teraz znowu mamy wiosne i bardzo slonecznie i cieplo juz tak wiosennie. Masrtus powiedz mii gdzie kupujesz w internecie kwiatki i roze i czy jestes zadowolnona z tyc zakupow. Nie kupowalam nigdy ale teraz to czego w szkolkach nie ma chce kupic jak przetacznik czy pustynnik, lilie martagony oraz roze, bo chciejstwo moje znowu szaleje a no i powojnik Kaski przeciez ale mam nadzieje ze wszystkich nie wykupili hahahaga po takiej reklamie Pozdrawiam serdecznie
Miniaturowe oczko wodne (misy, beczki, donice, balie) 18:36, 06 lut 2014

Do góry
Nie, nie... myślę, że Kosaćce na pewno się znajdą w nasadzeniu... a lilie, jako dodatek.... nie chciałabym tam ładować dużo gatunków, żeby nie przedobrzyć....

Myślałam o takim zestawieniu... Tu widzę ten polecany kosaciec, rozpław, coś jeszcze (to małe), no i jakaś lilia.... u mnie balia jest dużo większa niż ta doniczusia, więc myślę, że mogły by swobodnie rosnąć...

http://www.pinterest.com/pin/478577897874324763/

Ewentualnie takie bardziej stonowane... Tylko usunęłabym tą małą trawkę z lewej strony (jakoś mi burzy kompozycję), a dała np rzęsę... czy coś takiego pływającego malutkiego...i tu nie mam pojęcia co jest co... chyba sit tak i znalazłam anemopsis ? Tylko nie wiem jaki i czy to też przeżywa, czy nie.. A reszty nie mogę znaleźć....

http://www.pinterest.com/pin/478577897874325241/
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:18, 06 lut 2014

Do góry
Dziekuje Ci za rady co do pustynnika i zastosuje sie do nich U Ciebie tak wszystko pieknie rosnie i kwitnie, mam pytanie czy masz lilie martagony? Bo chce tez je kupic i w jakim one lubią najlepiej rosnac stanowisku? Tez w sloncu tak jak inne lilie? Masz moze taką wiedze?
W ogródku Iwony 08:43, 06 lut 2014

Do góry
Ale masz tych kwiatuszków Lilie prześliczne a te z ostatnich zdjęć to wspomnienie dzieciństwa. Mama zawsze miała ich pełno w ogrodzie
W cieniu - zacieniona 20:15, 05 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Bogusia, u Ciebie to zawsze oczy można pocieszyć różnorodnością kwiatów
Też kocham lilie Wszystkie bez wyjątku.
Jaskrym mi strajkują, anwet takei kupione gotowce
Lewizje mi ładnie rosły, ale trzeba je okrywać lekko na zimę.. już mi się nie chce.. wiec powoli wygniwają.. ale tyle innego kwiecia jest...
A jeżówki z nasion nie wyrosną takie jak mateczna, wyjątek stanowią purpurowe .
Wiem,że jeżówki z nasion nie zdają egzaminu...ale może wyrosną jakieś inne? Miło,że do mnie zaglądasz,pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 17:24, 05 lut 2014

Do góry
Bogusia, u Ciebie to zawsze oczy można pocieszyć różnorodnością kwiatów
Też kocham lilie Wszystkie bez wyjątku.
Jaskrym mi strajkują, anwet takei kupione gotowce
Lewizje mi ładnie rosły, ale trzeba je okrywać lekko na zimę.. już mi się nie chce.. wiec powoli wygniwają.. ale tyle innego kwiecia jest...
A jeżówki z nasion nie wyrosną takie jak mateczna, wyjątek stanowią purpurowe .
Zakochana w ogrodach 16:29, 05 lut 2014

Do góry
Jestem. Odwiedziłam dzisiaj ogrodniczy, ale tylko chwilę, bo już wołali. Zakupiłam kalie, lilie, hostę zupełnie białą i nie zapamiętałam.
W ogródku Iwony 21:53, 04 lut 2014

Do góry
Z wielką przyjemnością pospacerowalam po Twoim ogrodzie-było oj bylo co podziwiać!
Piękne hosty,lilie no i oczko wodne!
Pozdrawiam serdecznie
Miniaturowe oczko wodne (misy, beczki, donice, balie) 21:45, 04 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Musisz też zdać sobie sprawę, że taki ogródek wodny to nie na wieczność, co 3 lata trzeba wywalać wszystko, odmładzać i robić nowe młode roślinki, bo inaczej powstanie z tego jeden wielki "kołtun".

Święta racja, tropikalne komponuje się co roku na nowo, zimotrwałe warto co dwa, trzy lata zmieniać - chodzi o balijki i inne małe pojemniki.
Nie dodałem, że miniaturowe lilie wodne potrzebują 30 - 40 cm, sadzi się je w koszykach do roślin wodnych - doniczki są za wysokie. Taka balijka szybko się przegrzeje, a glony spotęgują się w przeciągu kilkunastu godzin, tak więc ważne jest miejsce, słońce nie powinno operować na nią dłużej niż 5-6 godzin.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:02, 04 lut 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Joasiu czerwienie podziwiam u Ciebie, jak każdą roślinkę, buczki i klony fajnie, że są i rosną u Ciebie

zawsze cieszą oczy i buziol się raduje ich widokiem..................berberyski, róże, lilie, tulipanki,

mieczyki i dalie przecudne.............ta kopozycja w konewce słodka, lubię takie głębokie czerwienie

Milin to niemasowity okaz, czy dikarmiasz go czyms szczególnym, bo takiego giganta nigdy nie

widziałam i ten kolor też niespotykany, podziwiam tym bardziej

a czy to jest Joasiu, bez koralowy? nie poznaję co to ładne

Pstrokaterię też pooglądałam, hosty najbardziej lubię

Agatko, dziekuję za pochwały moich czerwoności te buki i klony to moje oczko w głowie
Milin dokarmiany nazwykleszym florowitem, zakwitł mi po raz pierwszy co mnie ogromnie cieszy.
Na tej fotce z czerwonymi koralikami to bez pierzasty Aurea, dobrze poznajesz Agatko.
A sunia jest przeszczęśliwa, ogromne mrozy minęły i biega teraz jak szalona, łapki mniej marzną.
Ona kocha to nasze miejsce na ziemi ale najbardziej lubi biegać po lesie. Na spacerku musi być zawsze z Pańcią i Panem Wtedy jest najszczęśliwsza.
pozdrawiam Agatko
W ogródku Iwony 12:05, 04 lut 2014

Do góry
Przepiękne lilie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:05, 04 lut 2014

Do góry
Joasiu czerwienie podziwiam u Ciebie, jak każdą roślinkę, buczki i klony fajnie, że są i rosną u Ciebie

zawsze cieszą oczy i buziol się raduje ich widokiem..................berberyski, róże, lilie, tulipanki,

mieczyki i dalie przecudne.............ta kopozycja w konewce słodka, lubię takie głębokie czerwienie

Milin to niemasowity okaz, czy dikarmiasz go czyms szczególnym, bo takiego giganta nigdy nie

widziałam i ten kolor też niespotykany, podziwiam tym bardziej

a czy to jest Joasiu, bez koralowy? nie poznaję co to ładne

Pstrokaterię też pooglądałam, hosty najbardziej lubię
W ogródku Iwony 08:30, 04 lut 2014

Do góry
Iwonko to kostrzewa sina kup sobie jedną sporą doniczkę i rozsadż Ja miałam jedną więkzą kępę i w zeszłym roku na wiosnę rozsadziłam ite wszistkie są jednoroczne tak to rośnie Piękne te Twoje lilie ja też je lubię
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:59, 03 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Niespodzianki są fajne, ale w niektórych kwestaich mogłyby sobie dać spokój
U mnie słonecznie i już zero śniegu, strasznie mnie ciągnie, żeby wykopać lilie z rabaty, którą czeka przeróbka
Zostawiam pozdrowienia

Kochany, wstrzymaj się, lilie są wrażliwe, niech siedzą.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:16, 03 lut 2014

Do góry
Niespodzianki są fajne, ale w niektórych kwiestaich mogłyby sobie dać spokój
U mnie słonecznie i już zero śniegu, strasznie mnie ciągnie, żeby wykopać lilie z rabaty, którą czeka przeróbka
Zostawiam pozdrowienia
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:04, 03 lut 2014

Do góry
Aniu, staram się dobrze i rozsądnie wybierać rośliny do ogrodu, teraz już nie wariuję, doświadczenie nabywa się z czasem, u mnie jak i u Ciebie klony pięknie rosną, ich się trzymam, rosną mi w ogrodzie 2 buki, purpurowy Rohanii, i żółty Dawyck Gold' one mi zostały, nawet nie robię już oprysków na mszyce, bo nie w sposób samej wszystkiego dopilnować

Na eM też złego słowa nie powiem, pomaga jak ma ochotę, ale przeważnie on ma swoją obróbkę , przy oczkach, a sama widzisz jakie lilie są, eMuś dba

Remont, sama wiesz tutaj po trupach do celu, dzieci mnie wspierają, bo eM w końcu ustępuje i dojrzewa do remontu
- schody zamówione,
- balustrada zamówiona,
-progi wybrane zamówione,
-montaż, tutaj muszą się zgrać dwie ekipy,
- położenie tynków z trawertynu i malowanie, tutaj to ja malarz i tynkarz

eM będzie barwił i oto jestem spokojna

Jeśli prace nie wymagają specjalistycznego sprzętu to działamy sami i bawimy się w zrób to sam

Cudowna, zima nam odpłynęła czas wiosnę witać, u mnie w domu już żonkilki zakwitły

Alaska zdrowa dziękuję, ale teraz rudasek jest biedny, w walce z innym kocurem, prawie stracił zęba, tylko wet ........przyniesie mu ulgę, trzeba zapakować kocisko i jechać zęba usunąć
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:21, 03 lut 2014

Do góry
Agata... melduję, że jestem na bieżąco.... ponad 20 stron... przeczytane i obejrzane ze zrozumieniem...

Aż do wpisu jakie plany remontowe masz.... ja jakbym takie miała..to nigdy niczego bym nie miała...bo ja muszę rzeczy proste i szybkie.. inaczej by stało wszytko w miejscu. Wymyślać mogę tylko to co potrafię zrobić sama.. Mój eM porządny chłop, ale niczego nie kończy... bo...i tu zawsze 1500 powodów dlaczego.... dla spokoju i ciszy w domu już się nie odzywam.

Lilie i liatra to masz naprawdę tak wypasione, że hej.. też zawsze wzdycham z zazdrości... a co.. mam ludzie odruchy

U mnie na glinie rosną dobrze tylko klony.. wiec je mam.. i wiem już dlaczego pochwaliłaś mojego Drumonda. Twój piękny. Miałam różne drzewa, ale nie zawsze chciały rosna, wiec po co mam sie kopać z koniem i wywalać kasę na coś co nie lubi moich warunków. Buczki są piękne, chodzę i oglądam w szkółce.. ale rozsądek bierze górę.. i sobie odpuszczam...

Fotki zimowe cudne.. lubię taka zimę.

Alaska zdrowa... całe szczęscie

Luty nam nie zgrał... bo ja 11.

Rododendronowy ogród II. 10:19, 03 lut 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
U mnie narcyzy też się właśnie "tracą"...ale to z tych holendrów...nie mam dojścia do tych babciowych, a te najlepsze były.
Nieustannie kuszą mnie zakupy kwiatowe...ale na razie nie mogę
Pozdrawiam Bogdziu

Mnie też kuszą , zamówiłam lilie i troche bylin ale marzą mi sie jeszcze powojniki,róże i więcej bylin ale nie mam gdzie posadzic, wpadnę w depresję.
Moja działka. 07:57, 03 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Bogusia.. u nas smolinosy inaczej wyglądały.. to były takie typu azjatyckiego lilie Pomarańczowe
Moje lilie z czarnych nasionek się nie mnożą
A na sabat musisz jechać ..... i nie ma że nie.. zabraniam..

Mnie też się wydawało że inne,ale też brudzą....
U mnie z tych nasionek dużo rozmnożyłam ,ale zbieram i sieje w skrzynce,bo jak tak spadną do ziemi
to zawsze przy pieleniu się zniszczą...ale to jest taka zabawa bo one zakwitną dopiero po 4 latach
Na sabat się jeszcze zastanawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies