Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 19:04, 11 lut 2014

ZbigniewG napisał(a)

Ania chodzi mi zdrowotność życie i tak jest jak koszulka dziecka (dla niewtajemniczonych - powiedzenie z okresu przedpampersowego) mój posadzony w 2005 (mały), można go zrobić na płasko max 20-40cm i nic go nie rusza

Tak, tak... jest krótkie i obs..ne
I dlaczego ktoś mi jeszcze gorzej próbuje je o...rać..

Zbyszek.. ja nie mam gdzie go posadzić.. mam drogę dojazdową na styk.. i kamienny parking... jest amen.. a słup ma 10,5 metra wysokości.... czym ja go na płask utnę na takiej wysokości.. nawet jak posadzę go na drodze dojazdowej.. problem w tym, że nie mam co z tym zrobić... domu nie przesunę.

I jeszcze raz napiszę.. i po raz ostatni... jakby sie nie dało inaczej, to nie miałabym nic przeciec.. prąd musi być.. również dla innych.... ale można było go zakopać w ziemi, a jak nie chcieli, to przecież mogli go zakopać u mnie.... wyraziłabym zgodę bez problemu... to tylko przekopanie trawnika.. i drogi dojazdowej.. ale niech kopia ten kamień.. co mi tam... z kanalizacja też dawałam sie innym podpiąć.. i też miałam taką demolkę.. bo gdzieś trzeba sie wpiąć.. trawa odrośnie, a dojazd można zawsze twardzic..
Na tym fragmencie mogę zamiast bylinowego posadzić świerki czy inne iglaki... miałam ładny widok na wzgórza.. a byliny wyrzucę.. trochę wąskim paskiem się wciśnie, a w szklarni będzie ciemno i nic nie będzie rosło bo drzewa ją zasłonią. I tak zrobię.....

Mala_Mi 19:05, 11 lut 2014

bociek napisał(a)
Pedzi koza pedzi, z poopy jej sie kurzy, niechaj MALA MI zyje jak najdluzej!!!!!Sloneczko Anek dla Ciebie z bzyczkiem

Bociek.... jesteś niesamowita
To ja tobie pokażę jak mi łądnie przezimowała lawenda.. i tylko sio sio zima... do grudnia...

Mala_Mi 19:06, 11 lut 2014

monteverde napisał(a)
Brawa Kaziowi za uratowanie rh, faktycznie pełno pąków, a krokusik słodziutki

To dla Ciebie.. topiące sie lodowisko ..
Mala_Mi 19:13, 11 lut 2014

A ten kąt też idzie do przeróbki.... bo jest brzydko, bałaganiarsko i do niczego.. pomysłu nie mam..bo szkoda wyrzucić to co jest.. a tak jak jest jest doopa.... będę Was męczyć o pomoc..
Mam tu mnóstwo cebulowych, lilie... w dużej ilosci i bezładnie sadzone wszytko.. drzewa muszą sie zostać bo są za duże na przesadzanie.. pomiędzy jodłami koreankami mam pęcherznice, ale muszę je wyciąć.. bo zagłuszają jodły i tam gdzie krzewy nie rosną w szerz..
Powojniki jeszcze małe to je przeżyję jak wyrzucę.. kratka też do wyrzucenia.. nie pasuje..
I 3 ujęcia beznadziei..

I rzut z góry z lata
bociek 19:21, 11 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)

Bociek.... jesteś niesamowita
To ja tobie pokażę jak mi łądnie przezimowała lawenda.. i tylko sio sio zima... do grudnia...

No pieknie przezimowala Ciachniesz ja deczko w marcu i bedzie miod malina

I wiesz co, ten kacik do przerobki, wrzuc go tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3358-pojedyncze-pytania-na-temat-projektowania-rabat

Powiem Ci na ucho - reszta nie podsluchiwac - Danusia tam daje fajne podpowiedzi
Bogdzia 19:22, 11 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia , dzięki za pamięć i za piękne tulipki Zwłąszcza, że nie siedzisz na FB...... musiałaś zapamiętać Ależ mi miło
I jeszcze bardziej miło, że mój rododendron, co to umierał..... tzn ja go zabijałam przez kilka lat.. jak sadziliśmy rh... tego chciałam wyrzucić, ale eMuś stwierdził, że dajmy mu szansę.. sam mu przedłużył podwyższona rabatę, namieszał ziemi... i patrzę dziś na niego.. a on wygląda całkiem przyzwoicie, a pąków jak ma dużo.... więcej niż te inne.. ależ dziś skakałam z radości, że chłop (dzięki Tobie) mi dużego rh uratował.. 2 lata po przesadzeniu odżył, w zeszłym roku stracił 95% liści.. Nie przechwalić, ale wygląda dobrze Z myślą o Tobie go sfociłam.. nie wygląda na chorego.. trochę rzadki..

Trochę rzadki , trochę blady ale już ma się mu na życie i to w pełni bo pąków mnóstwo. Pomału sie zagesci a bladośc opryskami zlikwidujesz i bedzie super. A o urodzinach pamiętałam bo w rodzinnym kalendarzu mam zapisane. jak wszystkich innych z rodziny.
Pszczelarnia 19:23, 11 lut 2014

Byłam ale bez kwiatka. Teraz już jestem z kwiatkami. Róże, konkretne, jakie lubisz i parzydło - dla Ciebie.

agata19762 19:55, 11 lut 2014

100 lat Aniu bez remontu !!!!!!!!!!!!!

( storczyk do kolekcji

Madzenka 20:12, 11 lut 2014

Ania a myslałam, że w tym roku odpoczniesz. A tu widzę juz plany " z flanki na flankę "

Ps krokus w dniu 11 lutego w Rzeszowie tego jeszcze nie grali.... A zakładalyśmy się że będa u Ciebie ok 7 marca....
Bea 20:31, 11 lut 2014

Wszystkiego najleszego Aniu.