Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:01, 18 sie 2021

Do góry
piękna łąka ... próbowałam , ale u mnnie nie wychodzi . Czy wiesz może co to za rośliny?

Przerabianie ogródka pod swój gust 17:22, 18 sie 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Co za kudłacz przecudny

To teraz będziecie oboje z Edim go szkolić

Trzeba przede wszystkim socjalizowac by potem nie bylo problemow.Eddie juz po 5 sekundach dal mu dobitna korekte Maly fajnie reaguje na korekty. Narazie jest latwym szczeniakiem, kompletnie bezproblemowym.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:14, 18 sie 2021

Do góry
Doszedł drugi leżaczek bambusowy. Teraz jest git!

W tle hortensje, które marzą o wodzie... muszę je podlać w końcu.

Wracają jeszcze do leżaków, muszę przyznać, że zafiksowałam się na punkcie bambusa. Zaczęło się niewinnie .... od remontu łazienki. Zamówiliśmy blat bambusowy pod umywalki, potem dodatki bambusowy. Następnie kupiłam bambusy Fargesie do ogrodu do donic, potem stolik i lampiony bambusowy no i teraz leżaki. Komplet wypoczynkowy jest wprawdzie z tworzywa ale w klimacie bambusa.
Marzy mi się płot przy mojej działce z grubych bambusowych tyczek lae to prawdziwy majątek... droższe niż drewno.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 16:43, 18 sie 2021

Do góry
Monika i taki mam zamiar

Fantasia

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:43, 18 sie 2021

Do góry
W łące się zmienia z dnia na dzień, dziś już te foty nie aktualne, ale coś tam pokażę o ile mi nie będzie muliło

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:40, 18 sie 2021

Do góry

nowinka

Burgundy Iceberg sadzona jesienią

Fantasia

słodziutkie i bez dodatkowych smaków, można jeść jak kolbę kukurydzy- sprawdziłem
Sosna czarna hurtem gubi igły przeniesiony 16:32, 18 sie 2021

Do góry
Witam serdecznie.

Od miesiaca nie mogę powstrzymać procesu żółknięcia i gubienia igieł. Sosenka ma 3 lata i jest w donicy na balkonie. Na wiosnę miała duzo przyrostów, zagęściła się i pięknie wydłużyły jej się igły. Wytworzyła nawet malutkie szyszki. Nagle z początkiem lipca zaczęła usychać całymi partiami. Dwa opryski na przędziorka i tarczniki nic nie dały. Dziś znowu usunęłam następną partię suchych igieł! Cały dół już ma praktycznie łysy. Korzenie sprawdziłąm i są ok. jasne i suche.
Co mogę jeszcze zrobić? Co zastosować, by ją uratować? Z dnia na dzien jest coraz gorzej, co widać na zdjęciach. Przetrwała wszystkie zimy na balkonie, a latem takie coś
Bardzo proszę o radę!

Blaski i cienie nowego życia 15:28, 18 sie 2021

Do góry
A liriope wypełniło pustkę pod hortensją było świetnie ukorzenione od wiosny czego w liściach jeszcze nie widać ale to kwestia chwili. Sylwia, dziękuję Przy okazji przyplątał się też rozchodnik z ogrodu Anitki, wszystko razem się ładnie zgra tak myślę Anitko, dzięki łażę po tej nowej rabacie non stop, stare poszły w odstawkę przy niej
Szmatę po kawałku zdejmuję, przyda się znowu

Blaski i cienie nowego życia 15:21, 18 sie 2021

Do góry
Ta....dam
Red baron wychodził z rabaty jedną ręką 10 min roboty

Więc zajął miejsce liriope i teraz liliowcowa jesienią posiada molinie i czerwieniejące red barony. Ciekawe czy ta kompozycja pozostanie na dłużej.

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 15:14, 18 sie 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Limelight

Wow! Hortenzie Limelight je nádherná! Můžu se prosím zeptat, jak je stará a jaká je její výška i s květem?
Nevím jestli si zasadit hortenzii "Little Lime" nebo "Limelight". Plot máme asi 1,5m vysoký a nechci ať ho hortenzie celý zakryje.
Když ostříhám hortenzii "Limelight" skoro u země, bude nižší nebo opět vyroste vysoko? Moc děkuji!
Blaski i cienie nowego życia 15:05, 18 sie 2021

Do góry
Ta....dam
Red baron wychodził z rabaty jedną ręką 10 min roboty

Więc zajął miejsce liriope i teraz liliowcowa jesienią posiada molinie i czerwieniejące red barony. Ciekawe czy ta kompozycja pozostanie na dłużej.

W ogródku emerytki 14:42, 18 sie 2021

Do góry
gogo napisał(a)

Piękne widoczki z Twojego ogrodu. Smagliczka świetnie Ci rośnie.
Rośliny strasznie objedzone, ale dziwię się, ze zjadają Ci paprocie. U mnie paproci w ogóle nie ruszają,
może jeszcze jakaś gąsienica pomogła.

Również życzę powodzenia w akcji "wrak".
Pszczelarnia 14:30, 18 sie 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Konfiguracje i szczegóły

Przepiękne, romantyczne kompozycje, zachwycające.
Lipcowy sad z ławeczkami bardzo klimatyczny.
Bardzo podoba mi się też zdjęcie z czarnymi motylami na białych kwiatach, pięknie to uchwyciłaś.
Trawy niepożądane w trawniku 13:51, 18 sie 2021

Do góry
Witam serdecznie,
Pojawiło się u mnie takie „coś”.
W kilkunastu, kilkudziesięciu miejscach.
Trawnik z siewu, barenbrug sport, koszony 3x w tygodniu (ok.37-38mm), nawożone, podlewamy.
Uciążliwego pasażera można sie pozbyć bez większej siły, natomiast zostają gole place ziemi.

Moje pytanie brzmi:
- czy jest na to „herbicyd selektywny”?,
- czy pozbyć się go mechanicznie (wertykulacja)?,
- inne sugestie?

W tegorocznych planach jest jeszcze zagęszczenie trawnika poprzez dosiew barenbrug sport rpr, a następnie przysypanie ok 800m2 (cały trawnik) ok 1-2cm warstwą ziemi lub żwirku w celu pozbycia się uciążliwych nierówności gruntu.

Dziękuje serdecznie za odpowiedź.

Pszczelarnia 13:38, 18 sie 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Sad lipcowy też klimatyczny

bardzo mi się podoba to ujęcie

i rdest główkowy też
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:56, 18 sie 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Limonkowa jak neon o zachodzie słońca
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:45, 18 sie 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Robota jak i temperatury była mordercza, ale koniec końców udało się skończyć

Jeszcze trzeba skombinować nowe pieńki do siedzenia I przynajmniej jedno miejsce będzie ogarnięte jak liliowce posadzę

I wyszło pięknie...nic tylko kiełbaski odpalić
Pszczelarnia 10:36, 18 sie 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ewo Twoje wyczucie w komponowaniu roślin na rabatach zawsze na najwyższym poziomie Podziw i zachwyt budzą Twoje rabaty

Rdest w donicy i pochylająca się lilia

Pszczelarnia 10:32, 18 sie 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Bardzo ładnie a okno na świat najbardziej mi się podoba z tą ścianą tego budynku w tle, rośliny ładnie się prezentują nie wiem dlaczego ale lubię takie klimaty

Sad lipcowy też klimatyczny

Pszczelarnia 10:30, 18 sie 2021

Do góry
Helen napisał(a)
Mistrzostwo, po prostu.

Dla Ciebie Helen, od razu dwa bukiety

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies