Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:33, 26 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ja wszystkie niskie kupowałam sadzonki, gotowce, nawet już kwitnące, wtedy widzisz co masz.

Właśnie taki mam zamiar
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:07, 26 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dziękuję, powiem, ze nawet nie myślę Najczęściej komponowanie odbywa się w sklepie lub szkółce. Kupuję zestaw i od razu jest gotowiec na rabatę, sadzę w ciągu kilku nastepnych dni. Potem ewentualnie dosadzam latając z taczką z roślinami wzdłuż rabaty

Ostatnio też kupowałam te astry plus inne byliny, to Przemek powiedział na ten zestaw:
O! Masz od razu skomponowaną rabatę No i tak było, co widać po zdjęciach.
Robię to intuicyjnie. Jakoś tak mam

Urodzona ogrodniczka z Ciebie i to jest to Pocieszające jest, że nie tylko ja latam po ogrodzie przy dosadzaniu, eM do tej pory nie może tego zrozumieć
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:37, 26 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam pytanie dlaczego prawy róg jest "urwany"??
Analizuję widok. Rozważam owalny kominek..wpisany w kwadratową wnękę... no tak sobie rozważam.

Wszystko gra, proste linie okładziny kamiennej, nowoczesny prosty kominek, ale już owalny i owalne zaokrąglone lustra w innym stylu wpisane w całkiem nowoczesne donice, rozważam. Wiesz, że chcę jak najlepiej
Lustra super, ale czy akurat takie w tej aranżacji, czarne tak, ok, ale czy ze szprosami i czy akurat w takim stylu?
Czy nie lepsze nowoczesne, prostokątne w czarnej ewentualnie oprawie i powieszone wyżej nad donicą. Koniecznie wyżej nie na wysokości donicy.

Danka ma 10000000% racji.
W kwadrat wpisuje się kolo, owal tylko w prostokat - to zelazna zasada.
Te lustra same w sobie ladne, ale czy tu pasuja?
Sluszna sugestia Danusiu, proste lustra pasuja do nowoczesnej okladziny kamiennej ale do wysokosci tej okladziny, bo jak nizsze to wszystko bedzie skakalo po scianie i zrobi sie balagan.
Na narozniki donic wystarczy przykleic katowniki ze styropianu i bedzie efekt niszy co bedzie nawiazaniem do obudowy kominka. Taki prosty trik a efekt murowany.
Prostota i elegancja.
Przemila Kasienko to podpowiedzi ze szczerego serca a nie krytyka Twoich poczynan. I tak podziwiamy to co robisz i ze sama to robisz.
uklony
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:31, 26 paź 2018

Do góry
Dzięki za objaśnienia, wszystko zrozumiałe Czekam na efekt.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:28, 26 paź 2018

Do góry
mira napisał(a)

Chyba widziała te sadzoneczki jak byliśmy u Ciebie a może jeszcze inne.

Nooooo a ta 'Pink Giraffe' - mega fotogeniczna, dzika,w tym rozkwicie nie podobna do dalii po prostu oryginał

tak układanie i komponowanie donic to Twoja specjalność no i wybieranie dalii

pozdrawiam

Tak Miro, były przy truskawkach, maluteńkie, nie dawały oznak, że pokaże się jakiś kwiatek No i jest, są Pozostałe zdążą zakwitnąć w warzywniku. A karpy się przechowa do nast. roku i będzie pięknie
Już obmyślam, gdzie będą dalie, bo zamierzam zrobić inaczej.

Wg stanu na dziś, zniknęła cieniówka robi się miejsce pod róże i byliny, a nawet drzewa???
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:27, 26 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Masz Danusiu niezwykły dar komponowania roślinTwoje rabaty tak przemyślane pod każdym względem mają w sobie niezwykłą lekkość i rośliny cudownie się przenikają lub podkreślają Moje siermiężne

Dziękuję, powiem, że nawet nie myślę Najczęściej komponowanie odbywa się w sklepie lub szkółce. Kupuję zestaw i od razu jest gotowiec na rabatę, sadzę w ciągu kilku nastepnych dni. Potem ewentualnie dosadzam latając z taczką z roślinami wzdłuż rabaty

Ostatnio też kupowałam te astry plus inne byliny, to Przemek powiedział na ten zestaw:
O! Masz od razu skomponowaną rabatę No i tak było, co widać po zdjęciach.
Robię to intuicyjnie. Jakoś tak mam
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:27, 26 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Donice dalej od kominka, na środku, nawet może po dwie donice różnej wysokości, okładzina opleciona bluszczem. Czyli bluszcz na pustej ścianie, w nim lustra. Zrób symulację.

Donice jeszcze nie ustawione, dużo zależy od konstrukcji zadaszenia które tu będzie, ale oczywiście przestawie je bardziej na środek
Bluszcz na pustej ścianie - miodzio dla mnie Dziękuje
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:25, 26 paź 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Piękne te dalie Danusiu
Chyba posadzę je w donicach zamiast pelargonii
będę szukać niskich odmian

Ja wszystkie niskie kupowałam sadzonki, gotowce, nawet już kwitnące, wtedy widzisz co masz.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:25, 26 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Analizuję widok. Rozważam owalny kominek..wpisany w kwadratową wnękę... no tak sobie rozważam.

Wszystko gra, proste linie okładziny kamiennej, nowoczesny prosty kominek, ale już owalny i owalne zaokrąglone lustra w innym stylu wpisane w całkiem nowoczesne donice, rozważam. Wiesz, że chcę jak najlepiej
Lustra super, ale czy akurat takie w tej aranżacji, czarne tak, ok, ale czy ze szprosami i czy akurat w takim stylu?
Czy nie lepsze nowoczesne, prostokątne w czarnej ewentualnie oprawie i powieszone wyżej nad donicą. Koniecznie wyżej nie na wysokości donicy.

Danusiu oczywiście że wiem że chcesz najlepiej dałaś temu wyraz już nie raz
Odpowiadając:
1) Róg jest urwany bo jeszcze nie zdążyłam go zrobic, materiały mam dostać więc czekam.
2)Cieszę się że wszystko gra, kominek właśnie będzie owalny, zaokrąglone są też ramiona żyrandola i dlatego zdecydowałam się na takie okienka. Jak radzisz - spróbuje powiesic je wyżej Strasznie mi się podobają więc raczej zostaną. Pewnie jak wszystko będzie na swoim miejscu to lepiej będzie widać.
Donice nie będą takie nowoczesne, właśnie je obłożyłam siatka na kleju.

Teraz poczekam aż wyschną i zacznę je malować z efektem spatynowania (jak się uda). Inspiruję się wnętrzami zamkowymi, zobaczymy co z tego wyjdzie
3)Mówisz więcej donic - ciekawe bardzo, zobaczymy czy starczy mi sił
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 12:22, 26 paź 2018

Do góry
Oczywiście, że przyjmiemy
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:04, 26 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ta druga z lewej to anemonowa, pstrokata, nie zawirusowana, a z Anglii ten "kot" pochodzi
Wybraź sobie że porwałam się nieświadomie na sklep z sadzonkami dalii. Przyszły po Bożym Ciele w plastikowych pojemniczkach - sadzoneczki małe. Teraz spore potwory na kompoście urosły, niektóre dopiero pokazują w ogóle jakiś kolor. Generalnie ładne wybrałam.

Dahlia 'Pink Giraffe'

Chyba widziała te sadzoneczki jak byliśmy u Ciebie a może jeszcze inne.

Nooooo a ta 'Pink Giraffe' - mega fotogeniczna, dzika,w tym rozkwicie nie podobna do dalii po prostu oryginał

tak układanie i komponowanie donic to Twoja specjalność no i wybieranie dalii

pozdrawiam
Pszczelarnia 09:47, 26 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Myślę, że byłabyś rozczarowana bo Twój ogród ładniejszy Właśnie w tej sprawie dzwoniłam Polskie ogrody zaczynają nabierać stylu, obrastać w światowej klasy dodatki ogrodowe. Rośnie konkurencja dla znanych ogrodów angielskich i holenderskich.
Ja też się szykuję ...kiedyś. Dodatki są, plenerów jeszcze brakuje.

Danusiu, miłe, to co piszesz ale "stylowa"rzeczywistość mojego ogrodu pozostawia wiele do życzenia.

Nie ten poziom pielęgnacji i nasycenia roślinami. Ale nic to, pracujemy nad tym.

Plan na jutro, rozorać całą trawiastą szeroką ścieżkę w sadzie - wyrównać, wybrać kamienie, rozpulchnić i posiać trawę. A przy okazji obstalować furtkę.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:16, 26 paź 2018

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:09, 26 paź 2018

Do góry
Donice dalej od kominka, na środku, nawet może po dwie donice różnej wysokości, okładzina opleciona bluszczem. Czyli bluszcz na pustej ścianie, w nim lustra. Zrób symulację.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:04, 26 paź 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:40, 26 paź 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:37, 26 paź 2018

Do góry
W sierpniu 2017 w ogóle miałam mocno różowo

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:34, 26 paź 2018

Do góry
Rok 2017

Rabata w połowie sierpnia była zjawiskowa

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:29, 26 paź 2018

Do góry
A pod domkiem jeszcze nie było tarasu, ale było kolorowo. Jak teraz patrzę, to nawet bardziej kolorowo niż w tym roku

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:24, 26 paź 2018

Do góry
Zeszły rok inaczej prezentował dalie, inna była aranżacja

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies