Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

basia3012 18:48, 25 paź 2018

anabuko1 napisał(a)
Ja kilka hakonek posadziłam latem.
Ale moje jeszcze małe. No 2 podzieliłam na pół.
Może na drugi rok jak przeżyją będę już ładniej wyglądały

Nie mam doświadczenia z trawami ale czytałam, że hakonki wolno rosną. I muszę to potwierdzić bo u mnie najstarsze, posadzone wiosną ładnie się zagęściły. A niektóre to takie zamorki siedzą. Nie wiadomo czy przeżyją zimę czy padną.
Ja też kilka dorodniejszych podzieliłam. Ale muszę przyznać, że to dzielenie nie wyszło im na dobre. Marniały w oczach. Fakt, że było sucho i upalnie gdy je dzieliłam. Ale podlewałam jednak.
U nas zimnica i pada cały czas. Tylko wiatr jakby mniejszy.

Dzięki Aniu, że zaglądasz. Pozdrawiam serdecznie.
Anda 08:05, 28 paź 2018

basia3012 napisał(a)

Wspaniale zadbałaś o przedplocie. Bardzo mi sie podoba. Clematis puszczony na ogrodzenie to też świetny pomysł
Czy Twoi sąsiedzi też tak dbają o ulicę?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Adela 15:41, 28 paź 2018

Basiu, pozdrawiam
Dzielenie traw zostawiłam na wiosnę. Mam zebrinusy i rozplenice do podziału. Cześć oddam, część gdzieś posadzę. O tym będe myśleć za kilka miesięcy

Podzielam zdanie Andy w sprawie przedpłocia. Ze zdjęć widać, że fajna, zadbana dzielnica, czego nie mogę powiedzieć o mojej ulicy
Gardenarium 18:37, 28 paź 2018

Też podzielam pozytywne opinie w sprawie super ułożonego tarasiku

Instagram Ogrodowiska
basia3012 00:44, 29 paź 2018

Anda napisał(a)

Wspaniale zadbałaś o przedplocie. Bardzo mi sie podoba. Clematis puszczony na ogrodzenie to też świetny pomysł
Czy Twoi sąsiedzi też tak dbają o ulicę?

Dzięki Ewo, że zajrzałaś. Rzadki gość. I za miłe słowa też dziękuję.
U nas raczej coś każdy ma zielonego przy ulicy. Jedni bardziej dbają inni trochę mniej ale nie jest żle. Czasem tylko trawnik czasem krzewy. Różnie.
Pozdrawiam.

basia3012 00:49, 29 paź 2018

Adela napisał(a)
Basiu, pozdrawiam
Dzielenie traw zostawiłam na wiosnę. Mam zebrinusy i rozplenice do podziału. Cześć oddam, część gdzieś posadzę. O tym będe myśleć za kilka miesięcy

Podzielam zdanie Andy w sprawie przedpłocia. Ze zdjęć widać, że fajna, zadbana dzielnica, czego nie mogę powiedzieć o mojej ulicy

Elu, czy rozplenice bardzo się rozkrzewiają? Ja mam Hameln.
Dzięki za miłe słowa o przedpłociu. staram się.
Pozdrawiam.
basia3012 01:02, 29 paź 2018

Gardenarium napisał(a)
Też podzielam pozytywne opinie w sprawie super ułożonego tarasiku

Danusiu, jakże mi miło, że zajrzałaś. bardzo się cieszę.
Placyk, tarasik przy oczku ułożył mąż. Starał się. Pierwsza opcja była z większymi szczelinami wokół płytek, wypełnionymi gresem. Ale nie było to dobre bo drobne kamyczki wyłaziły ze szczelin, leżały na płytkach. Wrażenie było bałaganu. Do chodzenia nie za dobre. A pewnie i na trawniku leżałyby co utrudniałoby koszenie. Więc szczeliny zostały zmniejszone i wypełnione piaskiem. Teraz jest lepiej.
Czasem stoi tam piaskownica naszego wnuka. Ale teraz już jest schowana. Do wiosny.
Pozdrawiam.
Gardenarium 06:15, 29 paź 2018

Fajnie jak się ma pomoc w takich trudnych i budowlanych pracach i co najważniejsze
efekt jest Ja też bez Witka niewiele bym zrobiła. Oczywiście sadzenie rabat - to pestka. Nie dalej jak wczoraj posadziłam nową rabatę, nie całkiem, ale zaczęłam, ale cieniówki bym sama nie rozebrała, a tak, mam nowe miejsce do zagospodarowania i to mnie najbardziej cieszy Miłego dnia, ostatni dzień deszczowy, jutro będzie słoneczko.

Instagram Ogrodowiska
basia3012 00:33, 30 paź 2018

Danusiu, oczywiście pewnych prac bez mężowskiej pomocy nie wykonamy. Dobrze jak pomogą.
Ale w weekend to lubię tak na spokojnie popracować, bez pośpiechu, po kolei zrobić to co zaplanowałam. Wtedy przesadzam, dosadzam, nawożę, tnę itp. Wolę jak męża wtedy nie ma bo za bardzo się wszystkiemu dziwi i za dużo trzeba mu tłumaczyć. A i tak nie wszystko da się wytłumaczyć.
Do jutra kochani. Ma być cieplej.
anpi 00:57, 30 paź 2018

U mnie Basiu jest podobnieZdziwienie mojego eMa granic nie ma
A tak w ogóle to już jest jutro więc idę szybko spać, by od rana móc znów
z(a)dziwiać ...