Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ptasi gaj 20:36, 04 cze 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Ela pięknie u Ciebie, Wantanabe cudnej urody

Dzięki Dorotka. Komary tną, ale jakoś wytrzymuje trzeba podlewać.chmury na horyzoncie, ale chyba deszczu jie będzie.

Moje srebrzyste najpiękniejsze przyrosty teraz. Kolor piękny

Ogród między brzozami i sosnami 20:31, 04 cze 2021

Do góry
Maglime napisał(a)
Mam buksxpany posadzone co metr. Przy pergolach będą róże pnące. Za bukszpanami chce posadzić hortensje limelight co 1m A pomiędzy nimi miskanty gracilimus. Czy rozstaw jest dobry czy sadzic szerzej? Przed i pomiędzy bukszpanami myślałam o hakone lub carexach ale obawiam się że rabata bedxie zbyt pusta zimą. Co dac z zimozielonych roślin przed bukszpany? No i jeszcze myślę czy dac drzewko na pniu albo nawet trzy od strony bliżej schodów i wówczas nie dawać tam hortensji?

Na tej rabacie z bukszpanami dodałabym hakone i czosnki. Bukszpany urosną i będzie naprawę pięknie. A hakone jest obłędna. Nie wiem tylko czy czosnki się tam utrzymają, bo pewnie dużo cienia jest.

Hortensje chcesz między bukszpanem a tarasem? Dla mnie za mało jest tam miejsca.

Możesz ewentualnie przearanżować rabatę, zmieniając rytmikę nasadzonych bukszpanów - ułóż je w trójki, piątki. Wtedy, moim zdaniem, hortensja się zmieści.

Jednak zostawiłabym tę rabatę taką, jaka jest. Będzie szykowna - bukszpany utopione w trawie. Cudnie.

A róże chcesz na tych pergolach półokrągłych z tyłu?
Rhododendron, Azalia i inne wrzosowate 20:28, 04 cze 2021

Do góry

Cecile w ogródku mojej Teściowej. Zdjęcie sprzed chwili.
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:10, 04 cze 2021

Do góry
Czosnki i szałwia...

Nie wiem co to za czochy,ale są wieeelkie...

W ogródku Martki 20:06, 04 cze 2021

Do góry
Oraz kilka innych obrazków radujących oko:

Buczki Davyck gold:

Cytryna z targu z Padwy od kilku lat mieszka na dalekiej północy owocuje w najlepsze, w tym roku cytryny są ogromne i jest ich 12, niedługo zaczną zmieniać kolor

Tego rodzaju poranne widoki sprawiają, że niewiele więcej mi trzeba! Kawy

Szpinak i rzodkiewka już. Sałatę niestety coś zżarło, muszę siać drugi raz.

Zachodnie słońce bardzo lubi się z Shirasawy Aureum spamuję do zanudzenia.

UWAGA: do wysadzenia zostało mi 5 donic! Słownie pięć! To cudowny stan, zbliża się czas zakupów bylinowych!

Dobrego weekendu! I BARDZO dziękuję Wam za wszelkie inspiracje, krytykę i pochwały, to ogromna pomoc!

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:03, 04 cze 2021

Do góry
Skosiłam dziś pierwszy raz nowy trawniczek... wygląda ładnie...

W ogródku Martki 19:57, 04 cze 2021

Do góry
Dojrzała dzięki Wam koncepcja stworzenia mega-rabaty, zjednoczenie maleńkich, nieśmiało krojonych rabat. Trzeba zamaszyście, miałyście całkowitą rację Jest tak, bez efektu bujności na razie. Dosadzenia bylin wymaga też ta pusta plama przed pierwszym klonem.

Oraz coś z bliska: bodziszek kantabryjski Biocovo:

W ogródku Martki 19:53, 04 cze 2021

Do góry
Dziś nie będę się rozpisywała, weekend i uroczystości rodzinne zbliżają się wielkimi krokami, czas domyć ręce i zapomnieć o ogrodzie Pokażę, na jakim etapie prace.

Frontowa rabata z grabami i hakonechloa macra powiększyła się o jednego graba i kilka trawek. Więcej grabów już się nie zmieści.

Dla przypomnienia, jeszcze niedawno było tak:

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:43, 04 cze 2021

Do góry
Dwa jajka dziś i po garści truskawek, rzodkiewek i papryczek padrone. Szybkie są! Uwielbiam moje igloo

Lubię jak szybko to co zerwę w ogrodzie ląduje na talerzu

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:37, 04 cze 2021

Do góry
Judith napisał(a)
Użytkowa funkcja dębów .
Dzisiaj tylko relax po drugiej dawce szczepionki

Funkcja użytkowa bardzo przydatna jest

A jak się czujesz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies