Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:25, 06 kwi 2014

Do góry
na te czosnki to chyba bardziej niż na tulipany nie umiem się doczekać aaaa nie wiadomo co piękniejsze, tyle tego dobra masz
Zapach ziemi 21:20, 06 kwi 2014

Do góry
Zdejmowanie darni, moje ulubione zajęcie, po prostu to kocham a też jeszcze troche mnie czeka
Cebulowe piękne
Ogród niby nowoczesny ale... 21:18, 06 kwi 2014

Do góry
Jak to się mało dzieje dechy pomalowane się kładzą a to bardzo dużo. Ojjj jak mnie ciekawość zżera jak to wszystko będzie wyglądać. Gabiony, białe deski... nie może być inaczej niż genialnie
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:33, 06 kwi 2014

Do góry
Magnolia, pierisy, szafirki można by długo wmieniać... tyle dobra, a tak sporadycznie zdjęcia pokazujesz.
Rabata przed domem wygląda bardzo dobrze a po dosadzeniu planowanych roślin będzie super, chociaż myśle czy cis nie zgubi igieł za hortensjami z powodu braku słońca.
Powiem Ci, że z Carexami zrobiłem wiele lepszy interes moje były po 8, a jednego dostałem gratis czyli wychodzi po ok 6,6
Druga rabata przed domem to idealnie przygotowany teren pod nasadzenia, nic tylko planować.
O trawniku nic nie wspominam... też bym taki chciał, marzenia.
Prac nad stawem jestem ciekawy.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:49, 06 kwi 2014

Do góry
Agnieszko szczerze to nie wiem kiedy będzie dalszy ciąg oby jak najszybciej.

Mileno i po niespodziance bo tak właśnie planowałem zrobić z żurawkami, oczywiście wszystko wyjdzie w praniu bo tak szczerze to nie wiem ile jakich kolorów przyjdzie

Co do rozchodnika to mój Matrona wygląda tak

i daleko mu do ciemnych liści. Znalazłem też odmiane Touchdown Teak, ale to również nowość i niewiadomo jak rośnie. Gdzieś będzie na pewno dostępny... pytanie tylko gdzie
A ciemne odmiany słabo rosną Chocolate Drop jak i Purple Emperor, ale jak pojade następnym razem do szkółki a jeszcze coś w śmieciach będzie to zabiore na próbe.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:19, 06 kwi 2014

Do góry
Gosiu to jak będziesz planowała wisieć na płocie, to uprzedź teraz już będziemy pamiętać o telefonach
Kamienny ogród 19:16, 06 kwi 2014

Do góry
Już tutaj byłem ale zapomniałe zostawić jakiś ślad Zdeydowanie musisz robić więcej zdjęć bo zapowiada się ciekawie i nowocześnie co bardzo lubie
Mirkowy ogród (początki) 18:15, 06 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jeszcze mnie tu nie było, a mamy tutaj królową sadzonkowania Obym miał takie same sukcesy w hortensjach jak ty Jestem pod wielkim wrażeniem, liściaste to jeszcze jakoś potrafi ukorzenić ale dla iglastych nie miałbym cierpliwości Żurawki to prawdopodobnie Hercules i Palace Purple, ale trudno tak stwierdzić na 100% na podstawie takich małych sadzonek
Łukasz dzięki za odwiedzinki lubie robić sadzonki i potem patrzeć jak rosną szmaragdy i jałowce to właśnie z takich malusich sadzonek.Mogę się potem pochwalić o choćby na Ogrodowisku Pozdrawiam i zapraszam częściej
Mirkowy ogród (początki) 16:01, 06 kwi 2014

Do góry
Jeszcze mnie tu nie było, a mamy tutaj królową sadzonkowania Obym miał takie same sukcesy w hortensjach jak ty Jestem pod wielkim wrażeniem, liściaste to jeszcze jakoś potrafi ukorzenić ale dla iglastych nie miałbym cierpliwości Żurawki to prawdopodobnie Hercules i Palace Purple, ale trudno tak stwierdzić na 100% na podstawie takich małych sadzonek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:20, 06 kwi 2014

Do góry
Paula ja to raczej słabiutki jestem ale jak się upre to wytargam nawet takiego wielkoluda a chudziutki to nie jestem Mam idealnie wyśrodkowane BMI
Zobaczymy czy dalszy etap zmian na rabatach będzie szedł w dobrym kierunku.
Jałowce bardzo oberwały zimą 2012, były zmrożone z jednej strony całkowicie od wiatrów, ale też od niedoboru światła. Prawdopodobnie są tam posadzone tymczasowo.

Milena skalniak musi być zastąpiony czymś super, a jak na razie nie mam na to pomysłu. Z bliska wygląda niestety troszke gorzej. Rodziców bardziej boli przesadzanie krzewów i sam fakt że ciągle coś zmieniam Jeżeli już coś wymyśle, powstanie nowy skalniak na zapleczu, aby te stało się bardziej atrakcyjne Będą miniaturowe iglaczki pełno rojników i troszke skalnych roślin
Żurawki to raczej nie tajemnica i pewnie wielu osobo nie będzie się to podobało, ale będzie mix kolorystyczny, jak na innych rabatach. Dokładnie kolejne 25 odmian. A w tym roku kolekcja prawdopodobnie dobije do 150 odmian.

Paweł Carexy krajowe zimowały w doniczkach, więc zahartowane, ale takim ze szklarni też nie powinno już nic być, przymrozki im nie zaszkodzą.
Bardzo mnie to cieszy, że się podoba, sam jestem ciekaw ostatecznego efektu

Ewo bardzo dziękuje, siły się przydadzą na dalsze prace

Olu ogromnie dziękuje, trawki w buksiakach to jest to co tygryski lubią najbardziej

Alka rodek był troszke cięzki i nieźle się z nim nagimnastykowałem, ale dało rade. Brawo stożek i jeszcze schowana trawka, ale jeszcze niewidoczna

Mirka dziękuje i również pozdrawiam
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 15:06, 06 kwi 2014

Do góry
No gdzie te zdjęcia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:04, 06 kwi 2014

Do góry
Aniu dziękuje troszke się tego nazbierało a chyba będę musiał przenieść całą rabate do doniczek bo nornica wyrządziła więcej szkód niż myślałem, a ja głupi się zastanawiałem gdzie moje 20 tulipanów

Bogusiu rozmnażam żurawki w dużej ilości jesienią i w gruncie by przeszkadzały, wole dać je do doniczek w lepszą ziemię, mają wtedy lepszy start, w razie gorszej zimy można zadołować. Rojników mam mnóstwo w prawie 30 odmianach, nie powinienem kupować nowych, ale ciągle gdzieś kuszą nowymi

Doroto mam nadzieję, że będzie ładnie

Alka również pozdrawiam Najgorsze remontowe sprawy już ukończone, teraz pozostało mi siedzenie godzinami w sieci i szukanie dodatków, zasłon, grafik, krzeseł, lamp i innych drobiazgów
Buksiki i trawki to przecież klasyk mistrzyni Danusi

Milena dziękuje, teraz się zastanawiam czy wydłużyć sobie weekend i jutro jeszcze ostro popracować w ogrodzie, bo już robi się coraz później na 'grubsze' przesadzanie
Żurawka - Heuchera 14:23, 06 kwi 2014

Do góry
Alka twoje żurawki : pierwsza to żuraweczka Solar Power, druga to najprawdopodobniej żurawka Cherry Cola.

MamaMagda pierwsza to Color Dream, z drugiego zdjęcia po lewej to Marmelade, reszty to nie wiem bo kolory się zlewają i tudno zidentyfikować
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:12, 06 kwi 2014

Do góry
Oj dawno nie było zdjęć Cudnie jest, myślałem że magnolia tam już rośnie, a patrze a ona w doniczce. Pasuje tam idealnie, jedyny problem to chyba liście w stawiku, ale to taki problem jak wcale
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:28, 06 kwi 2014

Do góry
Luki super to wygląda po zmianie, Ty jednak masz rękę do tych zmian a za przesadzanie tych olbrzymów to podziwiam masz tej siły w sobie, a na taki chudziutki na fotce
Ps powiedz mi czy te jałowce tak zbrązowiały z wiekiem, czy pieski się z nimi skumplowały?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:22, 06 kwi 2014

Do góry
Carexy nie były jeszcze wsadzone to sobie zobaczyłem jak to będzie wyglądać, docelowo posadze tutaj hakone All Gold lub Aureola.

Po skończeniu prac i wykopaniu kilku roślin rabata prezentuje się tak, jeszcze dosadzone zostały 2 rośłiny dla spostrzegawczych

Trawnik nadal wygląda fatalnie, ale pomijam ten fakt. Na brzegu rabaty zostaną wsadzone żurawki z wygranej plus jeszcze troche już zamówione. Skalniak powoli będzie znikał bo jakoś tam mi nie pasuje, ale tą akcje zostawiam na weekend majowy gdy właściciele terenu czyt.rodzice wyjeżdzają. Zmiana tej rabaty już była zbyt wielkim stresem i wystarczająco dużo marudzenia się nasłuchałem...
Moja "przyziemna" :) pasja 11:17, 06 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No w końcu się fotek doczekałem Serby bardzo ładnie wyglądają i z tak przygotowanym podłożem będą pięknie rosły. Skrzynie idealne, będę robił podobne tylko troszke większe

Luki, taką mam nadzieję, że dobre podłoże i podlewanie da im kopa. Skrzynki fajna sprawa, bardzo porządkują warzywnik. Ciekawe jak się sprawdzą .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:08, 06 kwi 2014

Do góry
... i wtedy mi odbiło szybko skoczyłem się po ziemie i zacząłem przesadzać różaneczniki, bardzo nie podobały mi się w takim układzie, więc trzeba było to zmienić

Były okropnie cięzkie, a bryły o dziwo się nie rozsypały jak zwykle, jednak przygotowanie podłoża dużo zmienia.

Przesadzone w 'drabine głupich' od razu bardziej mi się podobają i powstała namiastka pięter na rabacie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:02, 06 kwi 2014

Do góry
Dumanie i ustwaianie bukszpanów trzeba było zacząć. I od razu kulkowanie, nie wszystkie dały się idealnie ufryzować, ale mają tak dużo pąków nawet po przycięciu, że łądnie się zagęszczą i w czerwcu je wyrównam.

I posadzone, rozmieściłbym troszke inaczej, ale korzenie wierzby mnie blokowały praktycznie w każdą stronę.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:53, 06 kwi 2014

Do góry
Tyle udało się zrobić w czwartek, przyniosłem na koniec jeszcze buksiki przeznaczone na rabate.
Była młoda godzina, ale czekało mnie malowanie całego salonu, które trwało do godzin wieczornych następnego dnia.

W piątek zrobiłem sobie przerwe w malowaniu na wypad do bylinowego co zaowocowało trawkami na rabate CHciałem zabrać też konwalniki i runianke, ale po pierwsze trzymam się listy, apo drugie nie miałem pomysłu gdzie je posadzić.

Wstępne przymiarki na rabacie, nie udało się ich posadzić, zabrakło czasu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies