Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 21:42, 05 kwi 2014

Luckaa napisał(a)
Też podziwiam i zadroszcze, sama tez jestem zapalona miłośniczka ukorzeniania, wszystkie roślinki zostawiasz na ukorzenianie na rok? Po jakim czasie puszczają korzonki hortensje?[/quote Witaj w klubieHortensja robiona była na wiosnę i latem już zakwitły nie wszystkie ale po 1 kwiatku miały.To tak przyjąć można kilka miesięcy
Mala_Mi 22:22, 05 kwi 2014

Jesteś królowa sadzonkowa... i nie dam nikomu odebrać Tobie tego tytułu. I jedynie co to żaluję, że nie dałam ci czegoś witej do sadzonkowania .. czy z nasionek....
Gdybyś nie byłą taka skromna i napisała, że przyjmujesz wszytko ... musisz do mnie przyjechać.... dam Ci wszytko co sie tylko da ukorzenić Albo co mi sie wysiało, a ja nie mam zdrowa tego wykopać.. dziś walczyłam z naparstnicą i jeżówkami... chyba zacznę je ciąć po przekwitnięciu.. bo maskara..
Mirka 09:58, 06 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Jesteś królowa sadzonkowa... i nie dam nikomu odebrać Tobie tego tytułu. I jedynie co to żaluję, że nie dałam ci czegoś witej do sadzonkowania .. czy z nasionek....
Gdybyś nie byłą taka skromna i napisała, że przyjmujesz wszytko ... musisz do mnie przyjechać.... dam Ci wszytko co sie tylko da ukorzenić Albo co mi sie wysiało, a ja nie mam zdrowa tego wykopać.. dziś walczyłam z naparstnicą i jeżówkami... chyba zacznę je ciąć po
przekwitnięciu.. bo maskara..

Królowa fajnie brzmi Ania ja mieszkam pod W-wą to troszke daleko ale dziękuję za zaproszenie może kiedyśty wykopałas naparstnice a ja posiałam nasionka w przyszłym roku mi zakwitnie no i oczywiście hortensje te od ciebie a jak byś chciała się pozbyć jakiś rośli małych gabarytów co by można było wysłać to pamiętaj o mnie(na mój koszt oczywiście i nie będę marudzić ze za drogo hihi)pozdrawiam w pochmurną niedzielę
Luki 16:01, 06 kwi 2014

Jeszcze mnie tu nie było, a mamy tutaj królową sadzonkowania Obym miał takie same sukcesy w hortensjach jak ty Jestem pod wielkim wrażeniem, liściaste to jeszcze jakoś potrafi ukorzenić ale dla iglastych nie miałbym cierpliwości Żurawki to prawdopodobnie Hercules i Palace Purple, ale trudno tak stwierdzić na 100% na podstawie takich małych sadzonek
Mirka 18:15, 06 kwi 2014

Luki napisał(a)
Jeszcze mnie tu nie było, a mamy tutaj królową sadzonkowania Obym miał takie same sukcesy w hortensjach jak ty Jestem pod wielkim wrażeniem, liściaste to jeszcze jakoś potrafi ukorzenić ale dla iglastych nie miałbym cierpliwości Żurawki to prawdopodobnie Hercules i Palace Purple, ale trudno tak stwierdzić na 100% na podstawie takich małych sadzonek
Łukasz dzięki za odwiedzinki lubie robić sadzonki i potem patrzeć jak rosną szmaragdy i jałowce to właśnie z takich malusich sadzonek.Mogę się potem pochwalić o choćby na Ogrodowisku Pozdrawiam i zapraszam częściej
bociek 19:12, 06 kwi 2014

Ha, witaj Krolowo sadzonkowania Musisz miec zielone rece, nie inaczej, podziwiam Mireczko. W tym wzgledzie jestem len patentowany

Macham skrzydelkiem
kitek81 22:38, 06 kwi 2014

no szacun, ja wiedziałam, że jesteś Mistrzyni, ale Królową też możesz być-będę się uczyć od najlepszych! jak ja bym chciała mieć taką rękę i cierpliwość do roślinek! podziwiam i gratuluję efektów! jak tak dalej pójdzie, to żadnej roślinki nie kupisz do swojego ogrodu-wszystko sama sobie wyprodukujesz
pozdrawiam :*
Mirka 07:53, 07 kwi 2014

kitek81 napisał(a)
no szacun, ja wiedziałam, że jesteś Mistrzyni, ale Królową też możesz być-będę się uczyć od najlepszych! jak ja bym chciała mieć taką rękę i cierpliwość do roślinek! podziwiam i gratuluję efektów! jak tak dalej pójdzie, to żadnej roślinki nie kupisz do swojego ogrodu-wszystko sama sobie wyprodukujesz
pozdrawiam :*
Kasiu wszystkiego może nie bo bym wieki czekała ale na pewno część tak.
Mirka 07:55, 07 kwi 2014

bociek napisał(a)
Ha, witaj Krolowo sadzonkowania Musisz miec zielone rece, nie inaczej, podziwiam Mireczko. W tym wzgledzie jestem len patentowany

Macham skrzydelkiem
Boćku ja też macham ale łapką dzięki za pochwały
Kindzia 09:08, 07 kwi 2014

Ja też podziwiam...SUPER Ci to wychodzi!!!

I po roku hortusia takie korzenie wytworzyła??? Niesamowite...a ja myślałam, że na przyzwoitej wielkości sadzonki hortek trzeba latami czekać...
Masz rękę do maleństw...jakbyś zobaczyła moje popikowane cynie...miernota...nawet nie mówię nic Nie mam cierpliwości do tego

Pozdrawiam Mireczko Miłego tygodnia