Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 17:44, 05 kwi 2014

Bergenia ma fajne te swoje liście, tylko w tym miejscu boję się o przypalenia, tam jest słońce non stop. Nie wiem, czy to zniesie.
leon60 17:48, 05 kwi 2014

U mnie bergenia do niedawna rosła na całkowitej patelni, nic jej nie było
A może coś zwisającego na murek ? irga ?
Jagodaa 18:17, 05 kwi 2014

A to dobrze wiedzieć, bo mnie się zawsze kojarzyło, że ona dobra jest do półcienia. Liście ma żywe dekoracyjne. Irgi bardzo kiedyś lubiłam, nie wiem dlaczego zapomniałam o nich w tym ogrodzie .
gusiarz 20:00, 05 kwi 2014

Irga!!!!! I będzie super... fantastycznie wylewa się z donic... Ale posadziłabym tę niziutką, płożącą. U mnie też tak jest. Nigdy za irgą nie przepadałam, ale pokochałam. Jest praktycznie bezobsługowa, czasem trzeba przystrzyc. Ale to może raz w roku. U siebie w irgę powsadzałam krokusy. Ale nie sadź pasem...tylko gdzieniegdzie. pomiędzy nimi można dodać właśnie turzyce FC lub jakieś brązowe w kształcie V. Pomiędzy turzyce wrzuć cebule czosnków.
aga_szsz 20:26, 05 kwi 2014

Odwaliłaś kawał dobrej roboty

Świerki ślicznie wyglądają w tych donicach
a porządeczek...

u mnie wręcz przeciwnie, wczoraj koparka powyrywała świerki i leszczyny, cały ogród rozjeżdżony...

a dziś mimo pięknej pogody, wzięłam się za porządki domowe
Luki 21:28, 05 kwi 2014

No w końcu się fotek doczekałem Serby bardzo ładnie wyglądają i z tak przygotowanym podłożem będą pięknie rosły. Skrzynie idealne, będę robił podobne tylko troszke większe
Pawlus 22:53, 05 kwi 2014

Fajne te serby. Szybko urosną i będzie piękna ściana.
A trawy podziwiam, że już tak wypuściły. Będziemy się nimi długo cieszyli w tym roku.
Strasznie podobają mi się te turzyce. U mnie na razie dopadłem tylko Ice dance. Były w super cenie wypasione to żal nie kupić

I trawnik masz skoszony...A ja nie mogę na swój patrzeć. Taki już wyrośnięty a kosiarka w naprawie...

Jagodaa 11:12, 06 kwi 2014

gusiarz napisał(a)
Irga!!!!! I będzie super... fantastycznie wylewa się z donic... Ale posadziłabym tę niziutką, płożącą. U mnie też tak jest. Nigdy za irgą nie przepadałam, ale pokochałam. Jest praktycznie bezobsługowa, czasem trzeba przystrzyc. Ale to może raz w roku. U siebie w irgę powsadzałam krokusy. Ale nie sadź pasem...tylko gdzieniegdzie. pomiędzy nimi można dodać właśnie turzyce FC lub jakieś brązowe w kształcie V. Pomiędzy turzyce wrzuć cebule czosnków.

Myślę nad tą irgą . Często przycinana tworzy fajny dywanik zielony cały rok. Ta podstawowa odmiana nigdy mi nie przemarzła. Muszę u Ciebie sobie zerknąć. Czosnki na pewno będą w tej donicy. Może tulipany.

Myślałam o tym, żeby tam było trawiaście, w nocy przypomniałam sobie też o rozchodnikach. A piękna kępa sasanek mojej ciotki kusi, żeby posadzić ich sporo w plamach, byłoby ładnie teraz wiosną, później zniknęłyby w trawach. No nie wiem, zbieram listę roślin i będę kombinować.
Jagodaa 11:16, 06 kwi 2014

aga_szsz napisał(a)
Odwaliłaś kawał dobrej roboty

Świerki ślicznie wyglądają w tych donicach
a porządeczek...

u mnie wręcz przeciwnie, wczoraj koparka powyrywała świerki i leszczyny, cały ogród rozjeżdżony...

a dziś mimo pięknej pogody, wzięłam się za porządki domowe

Aga porządek, bo fotki robię wybiórczo. Mam w jednej części taki straszny skład, ale świadomość, że to przejściowe, pozwala to jakoś przełknąć .

Koparkę miałam jesienią. Trawy nie będzie jeszcze jakiś czas, kurzy się ten mój piach, jak wiatr zawieje . Wnosi się do domu. No ale cóż, tak musiało być, żeby zacząć zmiany na lepsze .
Jagodaa 11:17, 06 kwi 2014

Luki napisał(a)
No w końcu się fotek doczekałem Serby bardzo ładnie wyglądają i z tak przygotowanym podłożem będą pięknie rosły. Skrzynie idealne, będę robił podobne tylko troszke większe

Luki, taką mam nadzieję, że dobre podłoże i podlewanie da im kopa. Skrzynki fajna sprawa, bardzo porządkują warzywnik. Ciekawe jak się sprawdzą .